Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Francuska

Francuska

Pariz strahuje zbog jedne crne žene

Seks bombašica

Pariz je u panici od islamskog terorizma. Noæna mora Parižana postala je žena u crnom. Bilo da je opasnost realna ili samo virtuelna, red je da nacija ostane solidarna i udružena protiv zajednièkog neprijatelja. Sarkozijeva vlada igra na tu kartu i odmah reaguje ako neko samo pomene da možda ima imalo politièke igre u ovoj preventivnoj zaštiti zbog jedne crne žene

 

Mile Uroševiæ

dopisnik iz Pariza

Sve tajne i javne službe Francuske tragaju za ženom u crnom, izgleda samoubicom. Ova dama, navodno, treba da eksplodira negde, jer je, po svoj prilici, kao ljudska bomba poslata u Pariz da osveti nekoga ili možda da se žrtvuje za nešto, javljaju sa velikom preciznošæu svi pariski mediji. Strani dopisnici sve to verno prenose i strah ode po celoj planeti.

Nekada bi ti isti mediji možda i æutali sve dok ne dobiju više informacija od ovih koje imaju - možda, verovatno, nekoga ili negde, po svoj prilici... Ali pošto je strah èesto jaèi od razuma, to logika više nema pristupa u analizi realne situacije. Francuskoj su pune gaæe, a kad su ovako pune onda svako pretpostavlja da je ta žena sto posto èlan Al Kaide i da je sigurno Alžirka, pa je sasvim izvesno da æe nekome od nevinih graðana odleteti glava iz èista mira.

Rat bez rata

Pretpostavki više nema, sve je postalo totalno ubeðenje, neprikosnovena istina. Eto kakve misli okupiraju Parižane ovih dana, pa i ovih noæi. I svako se pribojava da se baš on ne naðe negde u metrou pored kamikaze, u momentu kada eksplodira. To se zove psihoza i najjaèe je oružje terorizma. To su momenti Pariza kada se radije na posao ide kolima i provodi po dva sata u gužvi, nego da se ulazi u metro. To su trenuci kada se više ne ide u bioskop, nego se naruèuje DVD. To su dani kada turisti odlažu put do Grada svetlosti sve dok se tamo ne vidi malo bolje kakva je situacija i gde je ta žena što ispod burke ili oko struka nosi atomsku bombu.

Kada bi intervjuisali nekog ogrezlog teroristu, on ne bi poželeo bolji rezultat od ovoga. Da parališe ljudske misli i državnu ekonomiju. Tako je rat bez rata sasvim moguæ i pokazuje da su u ovakvom sukobu slabiji bolje naoružani od jedne atomske sile. Ima ih koji sanjaju tu tajanstvenu crnu ženu, koja toliko voli da mrzi Francuze da je spremna da se razleti u paramparèad samo ako može malo da im naudi. Smeli bi se zakleti da je ta žena crna. Jer, kako drugaèije može da izgleda jedan ubica? Crn, garav, dlakav. Ah, mora i da je dlakava kao ðavo. Pa da, ona je ðavo. Ima i rogove ispod marame. Nabudžila joj se feredža.

Seæam se dok sam bio dete, po Beogradu se vozio jedan crni mercedes nemaèke registracije. Ti Nemci su usred bela dana hvatali decu i vadili im krv. Jedna je prijateljica kevine drugarice èula lièno od komšinice jedne žene èija je najbolja prijateljica svojim oèima videla na Senjaku jednu ubijenu devojèicu, belu ko sneg, bez kapi krvi. Sve odneli Nemci u mercedesu. I tako, zbog psihoze, nismo smeli nigde da izlazimo.

Ovo ne znaèi da u Parizu neæe biti atentata. Bilo ih je i ranije. Poslednji pre 14 godina, pa se zaboravi. Psihoza je veæ jedna bomba koja je pukla, a Francuska vlada ne èini mnogo da izbegne i druge, prave bombe i realne žrtve.

Da se narod zaplaši

Napad na bazu Al Kaide u Africi i ubistvo sedmorice mladih terorista svakako je uspeh za francusku tajnu službu i samu armiju. Sedam odjednom, kao u onoj poznatoj bajci. Razlika je samo što u bajkama uvek pravedan pobedi, nažalost ne i u Africi. Tamo je oko za oko, ili bolje reèeno glava za glavu. Teroristi Al Kaide su jedne noæi došli po svoje, kako bar oni misle, podigli ljude iz kreveta i odveli ih u zarobljeništvo. Ni manje ni više nego sedam talaca, kao sedam njihovih žrtava. Odmah se vidi da se tim ljudima, koji su radili u rudniku uranijuma, ne piše dobro. Njihov je život u opasnosti možda samo zbog nekog nepromišljenog poteza koji je vlada Sarkozija povukla u želji da se dopadne biraèkoj publici i podigne popularnost koja je na dnu.

Zvanièno, napad na Al Kaidu u Africi odluèen je da bi se oslobodio jedan talac, Mišel Žermano, ali je operacija propala i teroristi su streljali svoga taoca. I sad da se narod ne bi mnogo pitao ko je kriv za neuspeh i zbog èega je Al Kaida odabrala da kidnapuje baš sedmoro ljudi, crna žena sa poèetka prièe pada u šemu ko kec na jedanaest. Sve se poklapa, operacija opreznosti pirat, kako se zove ova nova vrsta policijskog ureðenja koje kontroliše, hapsi i proteruje na sve strane. Èistka Cigana je i dalje u toku, radi bezbednosti, njihove i naše. Operacija kontrola dokumenata, svuda i bilo kada. Svi su dužni da paze i da prijave ako nešto vide. A Francuzi vole da gledaju i da prijavljuju veæ sami po sebi. Prirodno, neki se pitaju: a šta onda radi opozicija?

Stvar je vrlo delikatna kada je u pitanju terorizam. Bilo da je opasnost realna ili samo virtuelna, red je da nacija ostane solidarna i udružena protiv zajednièkog neprijatelja. Sarkozijeva vlada igra na tu kartu i odmah reaguje ako neko samo pomene da možda ima imalo politièke igre u ovoj preventivnoj zaštiti od terorizma i psihozi oko crne žene, koja nije seks bomba veæ više bomba oko seksa.

Sledeæi izbori su za godinu i po dana, a to je taman distanca da se stvari stave na svoje mesto. Da se narod zaplaši, da se Le Penovi glasaèi pridobiju i da nacionalisti priðu Sarkoziju, kapitalisti. Vlast je najgora droga i ko je jednom proba postaje rob. I za to vreme, dok se ratuje u Avganistanu, a po Africi se hvataju taoci, u Parizu se jedna žena mirno vozika u crnom i "pije krv deci", pre nego što se popne na Ajfelovu kulu i eksplodira. I sad kako Parižani da budu spokojni u takvom okruženju, gde vlada rat bez rata i gde sva policija, žandarmerija, Legija stranaca i atomska odbrana ne mogu da izaðu na kraj sa jednom fatalnom crnom ženom?

 

 

 

Napad na bazu Al Kaide u Africi i ubistvo sedmorice mladih terorista svakako je uspeh za francusku tajnu službu i samu armiju. Sedam odjednom, kao u onoj poznatoj bajci. Razlika je samo što u bajkama uvek pravedan pobedi, nažalost ne i u Africi.

 

Kada bi intervjuisali nekog ogrezlog teroristu on ne bi poželeo bolji rezultat od ovoga. Da parališe ljudske misli i državnu ekonomiju. Tako je rat bez rata sasvim moguæ i pokazuje da su  u ovakvom sukobu slabiji bolje naoružani od jedne atomske sile.

 

Psihoza je veæ jedna bomba koja je pukla, a Francuska vlada ne èini mnogo da izbegne i druge, prave bombe i realne žrtve.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane