Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Jagodina

Jagodina

Mračna strana komandanta svega i gradonačelnika Dragana Markovića Palme

 

Na vrh brda Palma mrda

 

Iz dopisa upućenog "načelniku za organizovani kriminal MUP-a Srbije" i Tabloidu da se naslutiti ogorčenje građana Jagodine mnogim postupcima gradonačelnika Palme. A na njegovoj televiziji sve to izgleda mnogo lepše.   

 

...

 

Povodom nemilih događaja izazvanih ponašanjem našeg sugrađanina Zorana Trifunovića, koji je poslao ekipu od dvadesetak huligana da pretuku nedužne građane Beograda zbog buduće izgradnje stambenog objekta, želim da vam ukažem na još neke nezakonite radnje koje se odvijaju u našem gradu.

O Zoranu Trifunoviću možete da zatražite veoma obimnu dokumentaciju od PU Jagodina, a posebno od Republičkog javnog tužioca (predmet pod brojem 603/06).

Svi pokušaji i napadi koje ću navesti u daljem tekstu najverovatnije su povezani sa Zoranom Trifunovićem.

U ovom slučaju, neviđeni kriminal koji se dešava u Jagodini pod kapom je našeg gradonačelnika Dragana Markovića Palme.

 

Kad dođe do "tigrova"

 

Uzalud se pokušava sa žalbama kod okružnog tužioca Gorana Busarčevića, kada je on, takoreći, "član kolegijuma" gradonačelnika Palme, jer mu svakodnevno referiše šta se sve dešava u Jagodini i od njega dobija uputstva. A republički tužioci žalbe građana Jagodine samo prosleđuju okružnom tužiocu koji sve to čuva u fioci ili baca u korpu za otpatke. Javno je poznato da je osuđeni načelnik opštinske uprave Petar Milošević u nekoliko slučajeva oslobođen na Palminu intervenciju.

Neke građane koji su bili uporni u isterivanju pravde (na primer, Goran Dodić), čuveni kafedžija i nadrigrađanski investitor Zoran Trifunović, zvani Zoran Šumadija, tri puta je pokušao kolima da pregazi Dodića naočigled 50-ak ljudi, pre nekoliko meseci, u centru Jagodine. Sve je to zataškao Palma, jer posle nema ko da mu pravi sendviče kada vodi narod u Guču i na Poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Još jednog borca protiv urbanističke mafije u Jagodini, Dragana Mihajlovića, napala su dvojica omladinaca ispred njegove kuće, a moj advokat Miladin Gagović iz Ćuprije pretučen je na parkingu u Ćupriji i deset dana boravio u bolnici. Sve to poznato je i opštinskom i okružnom tužiocu, ali se skriva od javnosti i konačnog sudskog ishoda.

U prilogu ovog pisma dostavljam samo delić dokumentacije koja ukazuje na kriminal u Jagodini, o kome Palma ne dozvoljava nikome niti da priča niti da piše. Ukazujem samo na neke mahinacije koje su poznate većini građana u Jagodini, ali niko ne sme da priča, jer zna Palmino poreklo i članstvo u nekim strankama iz doba Miloševića, ali i za Kik boks klub "Palmini tigrovi". Da li vas to "tigrovi" asociraju na nedavnu prošlost?

 

On može svugde

 

1) Državni urbanistički propisi u Jagodini uopšte ne važe. Važe samo ako i "kako kaže Palma",

2) Ni oko jedne zgrade, izgrađene u vreme Palmine vladavine, ne postoji ni jedno parking mesto pa je u gradu saobraćajni haos. Skupština opštine Jagodina je, pre oko godinu dana, možda i nešto više, donela odluku da oko zgrada ne moraju da se grade parking placevi, ali da su investitori obavezni da uplaćuju neke takse od kojih će se graditi kolektivne garaže. Od tada do danas nije izgrađena nijedna takva garaža. Gde su pare od tih taksi? Jedna ovakva garaža izgrađena je pre donošenja ove odluke, sredstvima Parking servisa, u strogom centru Jagodine, na samo pet metara od ograde Osnovne škole "17. oktobar", gde deca imaju fiskulturu, oplemenjenu izduvnim gasovima automobila iz ove garaže.

3) Veliki znak pitanja je kako je Palma i kome dodelio placeve u Čočetovoj ulici u Jagodini, oduzevši državno zemljište odnosno zemljište sportskog centra, iskoristivši ga za izgradnju višespratnih stambenih zgrada - neposredno pored gradskog stadiona.

4) I kad sam već pored stadiona postavlja se pitanje koja budžetska inspekcija sme da proveri ko gradi taj stadion, na koji način, od kojih sredstava i uz kakve sve građevinske dozvole kad nijedna građevinska inspekcija ne sme ni da priđe objektu.

5) Na osnovu koje građevinske dozvole Palma gradi privatnu kuću u najelitnijem delu grada - na vrhu Đurđevog brda, iznad Akvaparka, Zoološkog vrta i glavnog jagodinskog parka Potok, kada za ovaj deo Jagodine ne postoji nikakav urbanistički plan i, koliko ja znam, zabranjena je izgradnja. A pre toga je do te svoje nove kuće doveo i asfaltnu ulicu i gradsko ulično osvetljenje.

6) Još crnje je kako je Palma napravio čitav mali grad u njegovom zaseoku Predor u okviru njegovog sela Končarevo, i to usred korita reke Velike Morave... Ko mu je dao građevinsku dozvolu, ako je uopšte ima? Koliko je meni poznato, u koritu reke nije dozvoljena nikakva izgradnja objekata. Jsu komunisti porušili neke vikendice koje su divlje izgrađene na obali Morave u okolini Jagodine.

Zbog urbanističkih mahinacija, Palmina načelnica za urbanizam je osuđena na dve godine zatvora, ali ju je Palmin Okružni sud u Jagodini oslobodio.

 

Ne kukaju samo oni dole

 

7) Pa onda gledam na njegovoj televiziji kako on obilazi pijacu na Voždovcu i priča građanima kako će, ako oni dođu na vlast, sagraditi istu pijacu kao što postoji u Jagodini. A tu pijacu su sagradili građani pre nego što je on došao na vlast.

Kaže građanima i da seljaci ne plaćaju zakup tezgi na pijaci. To jeste delimično tačno, ali zato radnicima Javnog komunalnog preduzeća "Standard", koje gazduje pijacom, već dve godine nisu plaćeni doprinosi za penziono i socijalno.

8) Možete i sami proveriti kolike dugove ima JP Direkcija za izgradnju, osnovne škole, vrtići, pa i sama Opština, zbog neplaćenih računa za utrošeni gas, električnu energiju, kamate i slično. Proverite zašto je svim radnicima Opštine i javnih preduzeća Palma naredio da se iz banke Intesa prebace u Komercijalnu banku da tamo primaju lični dohodak. Zato što ga je Intesa blokirala, jer uopšte ne otplaćuje kredite koje je podigao u ime Opštine.

Od "njegovih ljudi" se može saznati da se ukupan dug Opštine, javnih preduzeća, škola, vrtića, bolnice i dug prema neisplaćenim izvođačima radova za sve "njegove uspehe" kreće oko 70.000.000 evra (sedamdeset miliona evra). Ovo nije šala, ovo je istina, ali lako proverljiva.

9) Zbog toga ove godine nije vodio narod u Guču, nije vodio narod na Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, ukinuo je besplatni prevoz penzionerima autobusom, ukinuo je stipendiranje četvrtog deteta u porodici do punoletstva i sl.

10) Na njegovoj televiziji stalno objavljuje da zadnjeg petka u mesecu prima građane na razgovor i da se broj posetilaca kreće od 800 do 1.200 (!?). Pa zamislite kojom brzinom on treba da razgovara sa građanima kada za šest sati razgovora (od devet do 15 sati) primi 1.200 građana. Znači da svakom građaninu posveti 18 sekundi. Pa za 18 sekundi ne može samo da uđe i izađe iz opštine.

11) "Naš Palma" stalno dovodi građane (uglavnom penzionere i malu decu) da obiđu Akvapark, Zoološki vrt, Muzej voštanih figura, park Potok, Dom kulture u selu Ribare. Ali obiđite malo ostala sela i ostale domove kulture, ali ne da vas oni vode, pa ćete videti kakva su! Kaže da je asfaltirao svaki putić u svakom selu. Ali na koji način? Pa kamionima svog preduzeća ATP "Palma" prevozio istrošeni asfalt i nasipao puteve po selima. I to je za njega asfaltirani put? Svi ti putevi su već posle godinu dana u fazi raspadanja.

Treba samo da čujete kuknjavu lokalnih vlasnika klanica, jer moraju besplatno da izdvajaju meso za ishranu životinja u Zoološkom vrtu.

Ovde ne treba ni spominjati priču po Jagodini da je Akvapark stavio pod hipoteku za kredit koji je podigao i da taj kredit ne vraća pa će, verovatno, Akvapark postati bančino vlasništvo.

Obiđite Jagodinu samo od 300 do 500 metara od Akvaparka i videćete kakve su ulice u Jagodini, kakvi su trotoari, a samim tim kakva je i bezbednost pešaka. Obiđite malo i ostale ulice i pešačko-biciklističke staze prema selu Trnava, selu Ribare, prema naselju Lipar (popularno Budžino brdo), pa ćete videti kako to sve izgleda, a napravili su ga još komunisti.

Sve ovde navedeno nema nikakve veze sa politikom, a iznosim zbog toga što smo i ja i mnogi građani drastično oštećeni, pre svega urbanističkim i građevinskim zahvatima Palmine vlasti. Jade ne mogu da iznesu ni investitori koji grade stambene zgrade, jer se zna pravilo, iako ne javno: za "višak" stambenog prostora od jednog ili dva sprata, "cena" je jednosoban stan ili garsonjera (u prostoru ili parama).

 

Znamo mi u kojoj je on koaliciji

 

12) Odakle pare i o kom iznosu je reč, koje je Palma utrošio za dovođenje i plaćanje fudbalera u Jagodinu, to niko živi ne zna.

13) Obiđite gradsku deponiju koja se od centra Jagodine nalazi od 400 do 500 m vazdušnom linijom, i to usred industrijske zone. A obiđite i industrijsku zonu pa ćete videti kakve su tamo ulice i trotoari. Ali zato je asfalt stigao do njegovog "etnosela" u koritu Morave i na vrh Đurđevog brda, iznad Jagodine gde gradi sebi kuću.

14) Šta se dešava sa silnim obećanjima i dovođenjem silnih ambasadora u Jagodinu, kada nijedan strani investitor nije ništa započeo u Jagodini. Samo je Palma iskopao zemlju za neku novu industrijsku zonu i nabacao kamen na ulice, bez ikakvih investicija. I tu je počeo da raste korov.

15) Možete da pogledate i spiskove sa poslednjih izbora i videćete gde je sve Palma izgubio pa onda obiđite ta naselja i sela i videćete da u tim naseljima ništa nije urađeno.

Mislim da ovakvu vlast nije imao ni Sadam Husein. Ali šta da se radi kad svi znamo u kojoj je on koaliciji.

 

S poštovanjem,

Rade Nikolić, Jagodina

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane