Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

Kako je Institut za onkologiju Vojvodine postao azil za tihe ubice s predumišljajem

 

Bandu ozračiti preko reda

 

Grupa zabrinutih stručnjaka sa Instituta za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici uputila je Tabloidu pismo, a novinar Arpad Nađ, idući tragom tog pisma, opisuje kriminal u toj zdravstvenoj ustanovi

 

A. Nađ

 

Kada su početkom aprila 2010. inspektori SBPOK-a počeli da istražuju kriminalne aktivnosti na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici nisu ni sanjali o težini korupcije koju će otkriti na osnovu anonimnih prijava grupe lekara koje su dospele do Odbora za zdravstvo Skupštine Srbije.

Prvi komentar dr Dušana Jovanovića, direktora te ustanove, bio je: "Mogu samo da kažem da nije u pitanju ništa strašno za Institut...!"

Više zaposlenih lekara na tom Institutu pisalo je Ministarstvu zdravlja Srbije, dostavljajući kompletan materijal o kršenju prava pacijenata, nestručnosti rada direktora, o razlozima gubljenja licence Instituta u Evropskoj agenciji za izotope...

 

Doktor ih "zakasnio"

 

Već prvi nalazi SBPOK-a otkrili su evidentno postojanje teške korupcije na Institutu za onkologiju u režiji dr Dušana Jovanovića i dr Miloša Eraka. Zamenica načelnika Klinike za radioterapiju Instituta dr Bojana Bokurov predala je Odboru za borbu protiv korupcije podatke o 400 stranih osiguranika (iz BiH), od kojih je dvojac Jovanović - Erak uzimao po 3-4.000 evra za preskakanje liste čekanja, dok su pacijenti iz Srbije čekali na terapiju... A reč je o pacijentima obolelim od raka, za koje je čekanje tiha eutanazija u realizaciji rukovodilaca tog Instituta. Takođe, stranim pacijentima je, umesto poštede zdravih organa, kod zračenja rađena konvencionalna 2D terapija, a naplaćivana ona skuplja.

Zbog kriminalnih aktivnosti ove grupe rukovodilaca, skoro 3.500 bolesnih od raka sa teritorije Vojvodine nije stiglo na vreme na zračenje! O takvom stanju na Institutu obaveštena je pokrajinska vrhuška, ali nju smrt građana ne dotiče.

Pohlepa lekara Jovanovića i Eraka za evrima išla je dotle da nisu vodili brigu o pacijentima ozračenim zbog, na primer, tumora dojke, pa su i obavezne kontrole takvih pacijenata ukinute uz obrazloženje da na Institutu ima suviše posla... dok su liste čekanja stalno produžavane iz "trgovačkih" razloga...

Međunarodna agencija za atomsku energiju je negativno ocenila rad Instituta i ukinula mu licence. Posle postavljanja komisije za stručni nadzor Instituta, dva od tri člana ove komisije su uhapšena! Lekari radiolozi dobili su naređenje da rade prekovremeno, pa su se mnogi od njih i sami ozračili, a prekovremeni rad ovih lekara se isplatio samo dr Eraku i dr Jovanoviću, koji su uzimali evre od obolelih.

Dr Bojana Bokurov je obavestila i medije da se u Kamenici sprovodi obrada i terapija pacijenata sa teškim posledicama po njihovo zdravlje...

Hapšenje doktorke Borislave Nikolin zbog sumnje da je primala mito za promociju Merckovog preparata erbituks samo je bacanje prašine u oči, ako se zna da je direktor Dušan Jovanović poručio 2.700 ovih pakovanja, a bolnice u Beogradu i Nišu po 300 do 400! Doktorka je samo trošila zalihe koje je njen direktor za debelu proviziju poručio. Taj lek je, takoreći na silu, davan pacijentima samo da bi se opravdala kupovina, iako ima veoma velik broj neželjenih dejstava o kojima piše i sam proizvođač. Na bolesničkim listama precrtavani su određeni lekovi, a taj lek prepisivan je uveče!

Sve se to radilo radi profita dr Jovanovića.

Republički zaštitnik građana Saša Janković potvrdio je postojanje velikog broja propusta u radu ove ustanove i postojanje odgovornosti rukovodstva Instituta. Ali, umešao se večni ministar zdravlja i direktor svih nabavki Tomica Milosavljević i - istraga je prekinuta! Ombudsman je naveo u izveštaju i da je Milosavljević uočio brojne nepravilnosti ali da ih je prikrio!

U Kamenici je poznato da je dr Erak za stavljanje na red radi terapije zračenjem već duže vreme uzimao od 800 do 2.000 evra po pacijentu, o čemu je dr Bokurov upoznala javnost. Takvih pacijenata ima između 500 i 1.000.

Aktivni učesnik ucenjivanja pacijenata je i supruga dr Eraka, takođe, lekar na Institutu.

Stručnoj javnosti je poznato da je Tomica Milosavljević u sve komisije koje se bave citostaticima, nabavkama i preporukama za citostatike, kao i preporukama lekarima za njihovo korišćenje uvek stavljao i dr Jovanovića.

 

Svi pobegli

 

Dr Jovanović je dobru proviziju uzimao tokom svojih brojnih plaćenih putovanja u inostranstvo. Od novembra 2001. godine do danas bilo je više od 100 takvih putovanja!

Njegova brojna i dobro naplaćena putovanja u inostranstvo plaćali su dobavljači sumnjivih citostatika i stručne interesne asocijacije. Taj prihod dr Jovanović nije prijavio za oporezivanje. Ovaj ''siroti profesor'' najčešće je putovao u društvu svoje supruge, prof. dr Darijane Jovanović, koja je, takođe, zaposlena na Institutu.

Dr Dušan Jovanović je bio u velikom prijateljstvu i saradnji s uhapšenim profesorom Nenadom Borojevićem, direktorom beogradskog Instituta za onkologiju, a u trajnom je i neraskidivom prijateljstvu s večnim ministrom Milosavljevićem.

Institut za onkologiju Vojvodine je zbog terora direktora Jovanovića napustilo više od 20 lekara onkologa i radiologa, koji su radili po svetskim standardima i nisu hteli korupcijom i sumnjivim citostaticima da ukaljaju beli mantil. A otišli su regionalni eksperti: Vanja Karađinović, Božica Vujošević, Vanja Katić, Sonja Vitorović, Kata Dabić, Svetlana Radulović, Boris Petrović, Tamara Vukov...

Njihovim odlaskom oboleli od raka u Vojvodini ostali su bez stručne pomoći.

 

 

 

 

 

Masoni

 

Profesor Jovanović je član engleske masonske lože, kojoj je platio velike pare od opljačkanih pacijenata. Jednom godišnje odlazi na sastanak sa svojom braćom. Dr Jovanović, inače, gaji duboki prezir prema trima masonskim ložama koje postoje u Novom Sadu, poput Stratimirovićeve i Dunavske. Ove lože su odgovorne nemačkoj i imaju šešir nalik Napoleonovom, a centar im je u vojnoj bazi Ramstaj u Nemačkoj (kod  Frankfurta). Ovaj šešir je u Novi Sad doneo bivši drugi čovek Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miroslav Mrnuštik.

Masonske lože u Novom sadu su, inače, pune funkcionera DS-a, na čelu sa Bojanom Pajtićem!

 

 

 

 

Zverski hobi

 

Zaštitnik dr Jovanovića je njegov kum Nenad Čanak. On je ucenio Bojana Pajtića, tražeći zaštitu za kuma Dušana. Takođe je od Pajtića zatražio za sebe i mesto predsednika Upravnog odbora Vojvodinašuma, jer voli da iz džipa sadistički ubija životinje. Zbog svog hobija, Čanak nastoji da otme i Vojnu ustanovu Karađorđevo od Vojske Srbije i tako ostvari upravu nad našim najboljim lovištem, koje postoji već 250 godina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane