Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Policija

Da li je direktor policije pokrovitelj organizovanog kriminala u Srbiji

 

Don Velja

 

Sredinom sledeće godine direktoru policije Miloradu Veljoviću ističe petogodišnji mandat. On, međutim, i nogama i rukama pokušava da na ovom položaju ostane još jedan. Sve dok ga ne uhapse, mada je već i danas zreo za višegodišnju robiju

 

M. G.

 

Šta se to desilo sa Miloradom Veljovićem, čovekom koji je, do postavljenja na mesto direktora srpske policije, imao besprekornu karijeru i ugled veoma poštenog čoveka?

Pre mesec dana gospodin Veljović je izjavio da Darko Šarić nije glavni organizator grupe kojoj se sudi za šverc narkotika! Branioci optuženih predložili su sudskom veću da direktora Veljovića sasluša kao svedoka, ali je sud zaključio da Veljović - nije relevantan svedok!

Pod čijim pritiskom se direktor policije oglasio u korist optuženog Darka Šarića? Da li zbog količine novca koji je dobio od šverca narkotika, ili da zaštiti svoje načelnike uprava koji su u ovaj šverc bili uključeni?

 

Rakićeve zasluge

 

Srpska policija je u punom rasulu, a zasluga za ovakav haos pripada direktoru Veljoviću.

Da bi ograničio uticaj ministra Ivice Dačića, šef kabineta Borisa Tadića Miodrag Rakić, koji je iz Žitorađe kao i Ivica Dačić, počeo je da podstrekava Veljovića na kriminalizaciju policije u nameri da je pretvori u servis za zaštitu njegovih ličnih interesa.

Pod Rakićevim patronatom, Milorad Veljović za načelnike policijskih uprava postavlja svoje odane ljude - u Kragujevcu Ivana Đorovića, izbeglog sa Kosova a državljanina Crne Gore, u Subotici Boru Mucalja, izbeglicu iz Krajine, u Smederevu Dejana Popovića, kao i načelnike područnih policijskih uprava u Šapcu, Požarevcu, Zrenjaninu, Pančevu...

Postavljajući ovejane krimose za načelnike najznačajnijih policijskih uprava i kontrolišući Upravu kriminalističke policije Srbije, Veljović omogućava šefu kabineta Borisa Tadića mogućnost da organizuje pljačku privrede, banaka, osiguravajućih društava i biznismena.

Za pružanje podrške šefu kabineta, i sam direktor dobija značajne svote novca, veliki stan u elitnom naselju u Ulici proleterske solidarnosti broj 22 na Novom Beogradu, a upućeni tvrde da je on vlasnik i više nekretnina koje nisu uknjižene na njegovo ime.

Pomenuti Miodrag Rakić podmetnut je Borisu Tadiću sa ciljem da ga prisluškuje i prati ''biznis'' mnogobrojne svite Tadićevih omladinaca i stranačkih funkcionera. Zahvaljujući Miodragu Rakiću, koji je dolazio ozvučen u kabinet, strane obaveštajne službe su kao na dlanu imale sve ''poslovne aktivnosti'' Borisa Tadića i njegove kamarile. Čini se da je i predsednik Tadić postao toga svestan, ali je sada prekasno. I dok se lečio u SAD, Miodrag Rakić je ''pevao kao ptica sojka'' američkim obaveštajcima o biznisu svog šefa i njegovih saradnika.

 

Zabrana kontrole

 

Danas Milorad Veljović obezbeđuje pljačkanje srpskih banaka, fondova, preduzeća, naravno -                                  za lepu proviziju.

Sin direktora policije Stanko Veljović (1989) mesečno po kafanama potroši po 30 hiljada evra! Oba Miloradova sina i ženu mu Stanicu čuvaju jake policijske snage, a ulaz u zgradu u kojoj je njegov stan policija brutalno nadzire maltretirajući ostale stanare, legitimišući ih pri svakom ulasku i izlasku iz zgrade.

Načelnik odeljenja za kontrolu saobraćaja presretačima u Upravi saobraćajne policije Dragan Antić (rođen kao Drago, a ime promenio da bi prikrio da je po nacionalnosti Hrvat), naredio je saobraćajnim policajcima, koju su morali pismeno da potvrde da im je naredba saopštena, da ne smeju da zaustavljaju vozila trojice direktora Credy banke a.d. iz Kragujevca!

Saobraćajcima je zabranjeno da zaustavljaju i kontrolišu vozila kojima upravljaju gospoda: Matjaž Kovačić iz Maribora, državljanin Slovenije, koji je predsednik Uprave Credy banke, a koji vozi BMW serije 7 srebrne boje, oznaka MB ZI 186, a vozilo se kreće na relaciji granični prelaz sa Hrvatskom pa preko Beograda za Kragujevac. Istom naredbom zabranjeno je saobraćajnim policajcima da kontrolišu i vozilo marke pasat CC srebrne boje, registarskih oznaka MB HL 095 kojim upravlja Alojz Kovše, zamenik predsednika Izvršnog odbora ove banke, koji se kreće istom maršrutom, kao i kontrola vozila Predraga Mihajilovića, predsednika izvršnog odbora banke, marke BMW serija 5 srebrne boje, registarskih oznaka KG 200-670, a koje se kreće na relaciji Novi Sad - Beograd - Kragujevac!

Upućeni tvrde da se ovim vozilima nekažnjeno i nekontrolisano iznose devize iz kragujevačke banke, čiji je većinski vlasnik postala banka iz Maribora (Slovenija).

Naredbu je gospodin Dragan Antić doneo po usmenom nalogu direktora policije Milorada Veljovića. Za sada je teško ući u trag špekulacijama o proviziji koju uzima direktor Veljović pružajući zaštitu onima koji sumanuto jure izlokanim srpskim drumovima. Ova tri vozila kreću se brzinom i po 70 kilometara većom od dozvoljene, jer se plaše da im drumski razbojnici ne naprave zasedu i ne opljačkaju tovare deviza koje iznose iz Srbije.

Policajci koji su potpisali naredbu načelnika Antića tvrde da je ovo odeljenje policije strogo kontrolisano i da postoje stotine vozila koja su pod zaštitom i kojima se ne smeju pisati prekršajne prijave, niti smeju da ih zaustavljaju.

Mafija danas u Srbiji posluje pod zaštitom direktora policije Milorada Veljovića.

 

Proplakaće zemlja

 

Da bi zaštitio drumove od ''zulumćara'' i da mafijaši mogu slobodno da jezde u svojim skupocenim vozilima, brzinama po želji, Milorad Veljović usvaja molbu svog voljenog načelnika PU Smederevo Dejana Popovića pa njegovog kuma Srđana Matunovića, protiv kojeg se u Smederevu vodi krivični postupak zbog više teških krivičnih dela, premešta u Upravu saobraćajne policije, čiji načelnik je Dragiša Simić, izbeglica sa Kosova koji živi u Smederevu, odakle je i Dragan Antić.

Rešenjem Milorada Veljovića gospodin Srđan Matunović imenovan je za načelnika odeljenja saobraćajne policije u Nišu! Dobio je službeno vozilo kojim svakodnevno putuje od Smedereva do Niša! U ovom gradu, navodno, nema sposobnih policajaca koji mogu da obavljaju poslove načelnika saobraćajne policije, jer nisu pod optužnicom za kriminal, kao Matunović! A on ima zadatak da pokrije deo druma koji vodi prema Grčkoj i Bugarskoj i osigurava mafijaške karavane koje kontroliše klika Milorada Veljovića!

Sektoru unutrašnje kontrole policijski službenici iz PU Smederevo podneli su predstavku kojom opisuju kriminal u ovoj policijskoj upravi i zloupotrebe njenog načelnika Dejana Popovića. Ali, njega pokriva direktor Veljović. Zato je unutrašnja kontrola nemoćna.

Svoje carovanje srpskom policijom Veljović zasniva i na činjenici da velikim svotama novca podmićuje vođe policijskih sindikata.

Reporter Tabloida snimao je razgovore direktora Veljovića sa Velimirom Barbulovim, zvanim Baraba, policijskim službenikom iz Kikinde, koji je predsedavajući predsedništva Nezavisnog sindikata policije. Njega i člana predsedništva ovog sindikata Blažu Markovića direktor Veljović čašćava velikim svotama novca i rečima: "Miki vas je pozdravio i šalje vam poklone. On računa na mene, a ja na vas. Meni je potreban drugi mandat, da pozavršavam neke poslove za Mikija".

Policijski službenik Barbulov poznat je u Kikindi kao pijanac koji banči po kafanama zajedno sa svojom ženom, trošeći sindikalne pare. Blaža Marković je sitan kriminalac koji radi u policiji, a Veljović ga korumpira ručkovima i sitnim iznosima deviza, omogućavajući mu da nekontrolisano troši sindikalnu članarinu.

Kada Milorad Veljović bude izveden pred sud, čini se da će i crna zemlja proplakati. On je i kandiat za saradnika-pokajnika.

 

 

 

 

 

Kratko i efikasno

 

Milorad Veljović je veći deo radnog veka proveo u SUP Kragujevac, u sedištu MUP Srbije u Beogradu radio je kao inspektor u Generalnom inspektoratu, a potom u Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala i Upravi kriminalističke policije, na čijem je čelu bio u trenutku kada ga je Vlada Srbije na predlog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, imenovala za prvog direktora srpske policije.

 

podeli ovaj članak:

Natrag