Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Milojevićeve strane

Milojevićeve strane

Ćuprija: lokalna zatvorsko-civilna elita pripremila se za apsanu

 

Generalisimusi u tesnim cokulama

 

U Ćupriji su svi upleteni u kriminal: od upravnika zatvora, njegovog brata, preko predsednika i potpredsednika opštinskog odbora DS-a, sve do predsednice Skupštine opštine i predsednika opštine       

 

Igor Milanović

 

Ćuprija je mali grad na obali Morave, koji ima i zatvor, a zatvor ima svog upravnika, Srboljuba Srbu Nikolića. Upravnik sa svoje strane, ima veoma interesantnu prošlost, mutnu sadašnjost i sigurnu budućnost - sa druge strane zatvorske kapije.

Do 2000. godine Srba je bio član JUL-a i perjanica njihovog Opštinskog odbora. Bio je i kandidat za odbornika u opštinskoj skupštini i nije skrivao svoju partijsku pripadnost. Drug kandidat iz tog vremena nije JUL-u pristupio iz karijerističkih razloga, jer je tada još bio sitan ćata u apsani.

Kada se 5. oktobra promenila vlast u Beogradu, drug kandidat menja svoj partijski dres i prelazi u stranku koja tada drži Ministarstvo pravde - Demohrišćansku stranku Srbije. Nije mogao nikako da promakne neki dolazak u Ćupriju tadašnjeg ministra pravde, pokojnog Vladana Batića, a da se pored njega na svim fotografijama ne uguzi i bivši drug kandidat. Njegova taktika je imala uspeha, jer ga je neko u Ministarstvu pravde primetio, pa ga je, pomislivši da je on neki bitan faktor, čim je stalno uz ministra, predložio za upravnika zatvora u kojem je do tada mastiljao.

I tako drug kandidat postade gospodin upravnik, što je i danas.

 

Bratsko spasavanje

 

Pošto je na sledećim izborima DHSS ispao iz Vlade, Srba Nikolić prelazi u Demokratsku stranku Srbije, stranku kojoj je pripadao novi ministar pravde. Posle toga se seli u G17 plus, ali postaje neverovatno blizak sa Opštinskim odborom Demokratske stranke, čiju člansku kartu nema, ali je kod njih stalno na "konsultacijama". Ništa čudno ako se zna da je član DS-a Srbin rođeni brat, Slađan Nikolić, za ovu priču, inače, veoma značajan lik.

Tek da se ne zaboravi: Srba je 2000. godine bio na izbornoj listi JUL-a, a Slađan na izbornoj listi DS-a. Ko god da je pobedio, braća Nikolić bi ostala na vlasti. Srpska posla.

Dvojica veoma važnih ljudi u Ćupriji, koji braći Nikolić daju bezrezervnu pomoć, jesu Zoran Jovanović, predsednik Opštinskog odbora DS-a, i njegov zamenik Miroslav Stanisavljević, zvani Snupi.

Brat Slađan je neko vreme bio direktor DP Dobričevo u Dobričevu, i to toliko uspešno da je protiv njega pokrenuto više krivičnih postupaka. Drugi brat, Srba, preko svojih veza u pravosuđu činio je sve da brata spase od robije, ali je na kraju morao da se umeša potpredsednik DS-a iz Ćuprije, Snupi, i da "opredeli" sudije da nijedan Nikolić po definiciji ne može biti kriminalac.

Da bi se odužio Snupiju, Srba odbija kandidaturu stručnog lica za mesto nadzornika straže u zatvoru i na to mesto prima pomenutog potpredsednika DS-a, koji je do tada bio nastavnik fizičkog vaspitanja. Zar treba podsećati da Snupi nije imao nikakva iskustva sa zatvorima, bar ne kao zaposleni u njima.

Postavši nadzornik straže, Snupi je imao pravo da nosi i uniformu, pa je na zasedanja Skupštine opštine dolazio uniformisan kao generalisismus Franko. Žalio se da ga službene cokule kojima je lupetao po hodnicima Skupštine žuljaju i da ne može u njima sam da vozi, pa mu je blagodarni upravnik Srba dodelio službeni kombi zatvora da ga vozika po gradu i da se Snupi navikava na enterijer kada ga budu hapsili.

Ovako lepo okupljeni i još bolje raspoređeni, braća Nikolić i Snupi dolaze na ideju da formiraju Zemljoradničku zadrugu Hrono Centrum i da na 99 godina zakupe zemljište u istom onom Dobričevu u kojem se Slađan već proslavio lopovlukom. Da bi dospeli do zemlje u državini DP Dobričeva, ova trojka za ortake uzima Kseniju Milošević, predsednicu Skupštine opštine iz redova DS-a, i samog predsednika opštine Borivoja Kalabu, člana JS-a...

Među zadrugarima - osnivačima pojavljuju se i Ana Kalaba, snaha predsednika opštine, kao i Goran Petrović, član OO DS-a i predsednik Komisije za izdavanje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini, koji postaje direktor Zadruge, a neizbežni Snupi dolazi na mesto predsednika Upravnog odbora. Tako cela ova banda biva na okupu na jednom mestu, jedino što nije imao ko da im stavi lisice na ruke.

 

Tretman otpada

 

Odmah pošto se Zadruga ovako formirala u opštini, na oglasnoj tabli krajem 2008. osvanjuje oglas o izdavanju poljoprivrednog zemljišta u zakup. Već posle pola sata oglas je sklonjen, ali je forma zadovoljena i "javni" tender je mogao da počne. Kao jedini ponuđač pojavljuje se Snupi, predsednik UO, i daje ponudu u ime ZZ Hrono Centrum.

Predsednik nadležne komisije opštine, Goran Petrović, nije imao velikih problema da izabere najboljeg ponuđača, pa potpisuje ugovor sam sa sobom - jer je on istovremeno bio i direktor zadruge koja je jedina učestvovala na tenderu.

Ideja pomenute bande iz samog vrha opštine i zatvora Ćuprije, nije bila samo da otme pomenuto zemljište, već i da bezobzirno zarađuje trujući stanovništvo. Njihov plan je bio da opština, u kojoj su bili na vlasti, na tom zemljištu izgradi postrojenje za fizičko-hemijski tretman otpada. To bi se postrojenje gradilo baš na zakupljenom zemljištu, bez obzira na to što bi se time zagadio obližnji izvor vode, a opština bi onome ko je od nje zakupio zemljište još plaćala i kiriju. Ludo da luđe ne može biti!

Budući da nijedna opština u Srbiji nije dozvolila izgradnju ovakvog jednog postrojenja na sopstvenoj teritoriji, i građani Ćuprije su na referendumu glasali protiv i u očaj bacili opštinske funkcionere kojima je za izgradnju đubrišta bila obećana provizija u vidu stanova po Beogradu.

U međuvremenu, pošto im se izjalovilo dobijanje puno para od Postrojenja za preradu otpada, zadrugari odlučuju da bar nešto ušićare na poklonjenom im zemljištu, pa isto u najam daju ćuprijskom zatvoru, gde je upravnik Srba Nikolić, jedan od idejnih tvoraca ovog lopovluka.

Pošto od velikih para nije bilo ništa, neki od osnivača napuštaju zadrugu. Snupi i Ana Kalaba, snaha predsednika opštine, svoj udeo ustupaju Momiru Stanisavljeviću, ocu pomenutog Snupija, koji ostaje predsednik UO.

Kako je vreme prolazilo i postajalo sve jasnije da Zadruga nikada neće zaraditi neki veliki novac, kome su se osnivači nadali, uprava raskida ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta sa opštinom Ćuprija. Dobro obavešteni tvrde da opština ovim ništa nije izgubila jer Zadruga ionako nije plaćala zakup.

Najbolje u celoj priči prošli su Srba i Slađan Nikolić. Srba je i dalje upravnik zatvora, a njegov brat Slađan ima poljoprivrednu apoteku koja ekskluzivno snabdeva bratovljevu apsanu. Ako zatvorenici zbog štednje ne dobijaju pristojne obroke, a o lekovima da i ne govorimo - da bar stoka bude zdrava.

 

 

 

 

 

 

Spisak osnivača, sadašnjih i članova upravnih tela Zemljoradničke zadruge Hrono Centrum:

 

Matični broj: 0305970722810 Ime i prezime: Gradimir Đorđević

Matični broj: 1810960722812 Ime i prezime: Gradimir Janković (član UO)

Matični broj: 1805975722815 Ime i prezime: Bojan Nikolić (član UO)

Matični broj: 1103964722819 Ime i prezime: Zoran Dostić (član UO)

Matični broj: 1907963722817 Ime i prezime: Slađan Nikolić

Matični broj: 2112963722818 Ime i prezime: Goran Petrović (direktor)

Matični broj: 1601973722813 Ime i prezime: Nebojša Trailović

Matični broj: 2208952722848 Ime i prezime: Dimitrije Stanimirović

Matični broj: 0602969727811 Ime i prezime: Ksenija Milošević

Matični broj: 1109978722828 Ime i prezime: Ivica Simić (član UO)

Matični broj: 0606957728214 Ime i prezime: Ljubica Mihajlović

Matični broj: 0402973727819 Ime i prezime: Slavica Trailović

Matični broj: 0903961380006 Ime i prezime: Dragoljub Stojanović (nije osnivač)

Matični broj: 3004948722816 Ime i prezime: Momir Stanisavljević (nije osnivač)

Matični broj: 1612979715020 Ime i prezime: Ana Kalaba (istupila)

Matični broj: 0108975722827 Ime i prezime: Miroslav Stanisavljević (istupio, ostao predsednik UO)

Svi zadrugari su kao kapital uneli po 7.904,28 dinara i stekli po 7,14 odsto vlasništva u Zadruzi.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane