Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zakonopravila

Zakonopravila

Direktor policije Milorad Veljović nema dokaze ali tvrdi da Darko Šarić nije vođa narko-mafije!

 

Darko, vrati  se!

 

Koje je poruke svojim mentorima, ko god da su, ali i narodu, mnogo komentarisanim intervjuom poslao direktor policije Milorad Veljović, analizira Tabloidov urednik Josip Bogić, penzionisani pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i stalni konsultant OEBS-a

 

Josip Bogić

 

Nakon izjava ministarke pravde o uspesima u reformi pravosuđa, evo i epohalnih otkrića o radu policije na čijem čelu je već pet godina direktor policije Milorad Veljović. Saopštenje direktora policije o vrhovima i moljenju da se neko preda policiji - verovatno je poruka svima ostalima da se pritaje neko vreme dok gužva ne prođe. Koliko desetina hiljada zaposlenih ima iza sebe i koliko je potrošeno budžetskih sredstava da bi nam sve ovo saopštio...

Među vođama najmoćnijih srpskih kriminalnih grupa, koji su do juče blisko sarađivali u švercu narkotika i cigareta, i presuđivali o smrti, angažujući profesionalne ubice za svirepe likvidacije, ali i zajedno prali pare preko ofšor kompanija i ulagali novac u privatizaciju, trenutno besni rat zbog sukoba interesa. Direktor srpske policije trenutnu situaciju u vrhu srpskog podzemlja objašnjava policijskim akcijama kojima je presečen uticaj koji su kriminalni bosovi pokušali da ostvare na državnu vlast. U intervjuu nije spomenuo odakle dolaze ti kriminalci i taj kriminal! Tako je kao opcija ostao i - Mars.

Svaki kriminalac koji ima novac želi vlast. Kada imate novac a nemate uticaj, nastaje problem. Policija je ušla u poslovanje kriminalaca, otkrila kretanje njihovog novca, osujetila njihove uticaje u određenim strukturama u državi. Zato danas vlada sukob interesa među vođama kriminalnih organizacija zbog nemogućnosti da oni vode kadrovsku politiku u državi i utiču na funkcionisanje državnih institucija. U prevodu: kada pojedinci finansijski ojačaju, traže upliv u politiku kako bi političkim uticajima stvorili uslove za zaštitu svoje "pošteno stečene imovine", donošenjem zakona i drugih podzakonskih akata. Radi se, dakle, o prvobitnoj akumulaciji kapitala.

 

Interes Šarića i obaveza policije

 

"Interes policije, a i Šarićev, jeste da bude uhapšen, i to nije neozbiljna izjava. Tvrdim da će se onda kad Šarić bude uhapšen, konačno videti da on nije vrh kriminalne piramide", kaže direktor Veljović.

Koliko znam, policija nema interese - ona ima zakonsku obavezu da hapsi izvršioce krivičnih dela. Ako je to tako i ako Šarić zaista ima interes da se preda, kako kaže direktor, postavlja se pitanje zašto se Šarić ne preda, da obelodani svoje mentore, da ih direktor uhapsi, pošto tvrdi da on nije vrh, i eto rešenja ovog Gordijevog čvora? Izgleda da Šarić ima "puno poverenje" prema policiji i nezavisnom i reformisanom pravosuđu, od koga očekuje pravično suđenje, čim se još nije predao! Možda još nije obavešten da je pravosuđe nezavisno i reformisano i da u policiji nema političkog uticaja! Čim bude pročitao direktorov intervju odmah će se predati najbližoj stanici policije! 

Sa druge strane, kako tvrde da je Darko svoj novac od droge ulagao u privatizaciju, zašto nije istraženo ko mu je dao uverenje da nije pod istragom, osuđivan, kažnjavan, jer je to uverenje neophodno pri svakoj privatizaciji? Kako je Darko privatizujući preduzeća prljavim novcem prošao kroz svu tu birokratiju  koju debelo plaćamo?

"Prošlog meseca sam bio na sastanku sa generalnim sekretarom Interpola Ronaldom K. Noblom, gde je dogovoreno da ova međunarodna policijska organizacija po prvi put učestvuje u sprovođenju zajedničkih akcija u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, pre svega onih koje se bave krijumčarenjem droga. Uloga srpske policije je tu veoma bitna. Na sastanku u centrali Interpola, gde su bili direktori policija iz još deset zemalja, rad naše policije i ministra Ivice Dačića je posebno pohvaljen. Ocenjeno je i da je Srbija sa predsednikom Borisom Tadićem lider na Balkanu u borbi protiv organizovanog kriminala."   Direktor je, po ko zna koji put, sve objasnio Borisom Tadićem kao "liderom na Balkanu". Ako je to tačno, zašto Dačić i srpska policija nisu bili obavešteni o akciji DEA u zapleni 2,5 tona kokaina? Isto tako, nije rekao da samo neko ko je lider u kriminalu može biti i lider u borbi protiv tog istog kriminala!? Bilo bi bolje da nismo lideri, da smo normalna i obična zemlja sa normalnom stopom kriminaliteta.

Doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala bio bi kada bi policija istražila kako se ogromne koline dinara, koje narko bosovi i ostali kriminalci sakupljaju po ulicama Srbije, konvertuju u devize! Droga se masovno prodaje deci za dinare, a nabavlja za devize! Da li se tim krvavim dinarima kupuju devize negde u Južnoj Americi, Avganistanu, ili možda u Srbiji?

 

Uloga tajkuna. Kojih?

 

Verovatno svi tajkuni pokušavaju da nađu uporište u policiji, a policija će radom to demantovati ili potvrditi. Pri tome Veljović nije napravio razliku između tajkuna. Oni tajkuni iz oblasti finansijskog kriminala ne da su zaštićeni, već vode ne samo kadrovsku politiku u MUP-u i bezbednosnim strukturama, već i u državi. Koliko razumem direktora, u poslednje dve decenije kriminalni gangovi su finansirali većinu naših stranaka, vlada, itd. Ovo je svima jasno, kao što je jasno da se u sistemu Srbije ništa nije promenilo i da je Srbija postala najveća sprdnja od države, ekonomije i svih institucija sistema.

"Moj mandat ističe 15. juna. Da li ću se kandidovati, zavisi od mnogih okolnosti, ali do tada ima vremena. Ova godina trebalo bi da bude odlučujuća za reformu policije. Biće formirana služba za drogu (verovatno misli na suzbijanje trgovine narkoticima!), proširena služba za ratne zločine (verovatno misli na otkrivanje ratnih zločina), kategorizovaće se policijske uprave (poput, na primer, hotela, prve, druge, treće kategorije), a biće urađena i nova sistematizacija"- kaže Veljović.

A isti ovaj direktor je radio odlučujuću reformu policije i u vreme ministra Jočića? Izgleda da ta reforma nije bila dobra pa će je isti taj direktor ponovo izvršiti?

 "Očekujem konačni obračun protiv kriminala, a boriću se i za prava policajaca, za nabavku odeće i obuće"-  tvrdi direktor policije.

Kako za pet godina to nije uspeo? Da li Tadićevo "liderstvo" znači da je Veljović uključio i MUP u predizbornu kampanju DS-a? Srbija nikada nije imala nezavisnu policiju, ali ne mora direktor da nam to ovako otvoreno dokazuje.

Ako se zna da besni rat među kriminalnim grupama, znači da se zna i ko pripada tim grupama. Zašto ih sve u kompletu ne pohapsi pa nek vode rat iza rešetaka. Ali, izgleda da direktoru nedostaju samo - dokazi. Razne izmišljene afere zvane "Škraba" su, izgleda, jedino čime policija može da se diči. Ako Šarić nije glava hobotnice, ko je onda? Čemu odlaganje? Kada direktor policije javno kaže da se među šefovima mafije vodi rat oko uticaja u državi, dakle oko kadrovske politike, logično je pitanje ko je njega doveo na to mesto? Neka objavi presudu o postupku njegovog izbora za direktora, da se vidi koliko je bila zakonita!

Kamo sreće da besni rat pa da se svi između sebe istrebe. Ali nije tako. Nikakvog rata nema među njima. Ruka ruku mije, što rekoše oni iz Beogradskog sindikata... Da ima rata kriminalaca, prvo bi izbio u Kragujevcu, koji je inače baza direktora policije, gde glavni kriminalci sede pod nosom u službama bezbednosti.

"Zato danas vlada sukob interesa među vođama kriminalnih organizacija zbog nemogućnosti da oni vode kadrovsku politiku u državi..."  Ili je direktor policije napravio težak lapsus ili je nedovoljno pismen pa termin "sukob interesa" pogrešno upotrebljava, ili su vođe kriminalnih organizacija zaista u sukobu interesa "funkcije u podzemlju nasuprot javnim funkcijama"!

 

Ni bitke ni rata

 

Zašto gospodin Veljović ne objasni na koji način je zaposlio sina u Srpskoj banci za platu od 70.000 dinara, iako je momak tek na drugoj godini Pravnog fakulteta (tačnije drugu godinu obnavlja). A o načinu polaganja ispita... Pri tome je za mnoge kolege lansirao izmišljene priče o zapošljavanju najbližih kako bi ih diskvalifikovao. Ono što je sejao sada žanje.

Ko normalan može da očekuje iskren odgovor na postavljena pitanja od Jočićevog i Koštuničinog kadrovika, koji je odavno sazreo za penziju, a pri tome je penzionisao mnogo mlađe i sposobnije ljude nego što je on sada?

Direktor želi da uveri javnost da nema zaštićenih ni u MUP-u? A to vidimo svakodnevno. Šta se dešava sa pojedinim rukovodiocima u MUP-u koji 20 meseci ne dolaze na posao, primaju po 90.000 dinara, a direktor je nekima dao i pajero na korišćenje? Umesto da budu uhapšeni zbog malverzacija sa Telekomom i drugima, nagrađeni su.

Sada kada ističe mandat, trebalo bi ga produžiti za još neki period. U prošlosti je tajna uspeha dotičnog gospodina bila u tome što je iznosio laži o kolegama kako bi ih eliminisao. Sada, kada njih više nema, neko mora da bude kriv za neuspehe policije. A ko je taj? Pa upravo njen čelnik. Ako daje izjavu da je zadao smrtni udarac organizovanom kriminalu, a to je izjavljivao i u Jočićevo vreme, kako je moguće da u takvoj situaciji sklanja na sigurno svoju decu? Od koga? A pri tome rukovodi armijom policajaca kojima bi trebalo da rukovodi, ili priznaje da on samo formalno rukovodi policijom, dok njome stvarno rukovode drugi centri moći. Koji su to centri? On je to već priznao. Pa onda mora da se povuče sa tog mesta kojem nije dorastao. 

 

 

 

Neka moli svoje

 

Direktor Veljović kao da moli narod za pomoć, ali zaboravlja da ovo nije više "narodna milicija", već partijska policija - pa bi bilo logičnije da pomoć potraži od svojih političkih mentora a ne naroda, jer ovim svojim intervjuom policiju itekako stavlja u funkciju politike!

Dodvoravanje neodređenim političarima posredstvom intervjua strašno je degutantno. Policija i direktor trebalo bi da služe narodu i zakonu, a ne da se dodvoravaju politici i političarima. Kada u policiji zavlada struka i kada sami policajci budu birali svoje rukovodioce od najnižih do najviših instanci, imaće i sposoban a ne politički podoban kadar.

 

                                        

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane