Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Do koske

Banditski zahvati ne samo u džepove već i u WC šolje građana

 

TEROR

 

   Svedoci smo terorističkih akcija koje tangiraju stotine hiljada, možda i milione ljudi, a na svaki način i na bezbroj nivoa govore o terorističkom biću države

 

Ana Borković

 

Politička i finansijska agonija u kojoj se vlast nalazi ponovo je aktivirala one njene klasične terorističke afinitete za koje se verovalo, tačnije - u vezi s kojima je bilo nekih pozitivnih indicija da su dolaskom "demokratskih promena" počeli da odumiru. Reč je o sveopštem maltretiranju i terorisanju građana, najčešće bez ikakvog razloga i potrebe, često i bez vidljivog povoda, a samo da bi se od građana otelo što više novca i da bi se istovremeno našao alibi za brutalni kriminal nekog anonimnog, otuđenog političko-mafijaškog centra.

Suština tog terorizma, međutim, nije u besomučnom otimanju novca, jer lopovluk, kriminal, siledžijstvo i vršljanje u životu pa i inteligenciji običnog građanina može da se smatra imanentnim, dakle očekivanim i prihvaćenim svojstvom ove vlasti. U pitanju je tehnologija koje je po svim logičkim i civilizacijskim parametrima suvišna i štetna, koja građane maksimalno ponižava i svodi na nivo gnjide, pretvara ih u bizarna i bezumna bića, koja poput besnih, a vezanih pasa mora da se bori za nešto što im svakako pripada, ili što može da im se da, proda ili otme s lakoćom, dobrovoljno, uz nekoliko lepih reči, jednostavnom molbom. Ali ne! Oni moraju da budu poniženi, dotučeni, umoreni, obeznađeni.

Možda najbolji primer za takav oblik terora nad građanima bilo je višedecenijska birokratska praksa u vezi s izvodima iz matičnih knjiga, koji su od građana zahtevani i u ozbiljnim i u komičnim situacijama, kada je i kako kom činovniku ili službi palo na pamet, a sve da bi građanin lično i ponizno, barem jedanput kvartalno, dokazao da se uopšte rodio, da se rodio u ovoj, a ne nekoj drugoj zemlji, da je još živ, da se oženio, doselio, preselio, a u slučaju smrti se ta obaveza (i stari i novi ideološki teroristi rekli bi da to nije obaveza, nego pravo i čast) trajnog dokazivanja te novonastale životne činjenice prenosila na ucveljenu rodbinu. Tako je građanski teror prenošen kao genetska tvorevina, kao nešto sasvim normalno s obzirom na opštepoznatu stvar: čovek može da se rodi ili umre kad god poželi, i to nebrojeno mnogo puta u toku života i smrti, što je, je li, podložno raznim zloupotrebama, a o promeni državljanstva (što su, iz vizure naše vlasti, građani mogli i više puta dnevno da čine, iako je samoj vlasti za promenu statusa državljanstva bilo, a i danas je, i to pod povoljnim okolnostima, potrebno više godina), da se i ne govori. O nekim drugim oblicima orobljavanja, poput kojekakvih poreskih obaveza i drugih, u državne oblande uvijenih i fantastikom obojenih harača, za koja nikome živom i nikada nije bilo jasno ne samo zašto postoje već ni kome se, gde i kako isplaćuju. Pogotovo što nije bilo moguće ni spasti na prosjački štap, skinuti za državu i poslednje gaće, a da to ne bude neverovatno iscrpljujuće, komplikovano, traumatično i uz bezbrojne, ponekad i nesavladive prepreke. Decenijama je izgledalo kao da se ni državi ni vlasti ne mili da građane opljačkaju ako to može da se izvede uz njihov pristanak, lako i elegantno. Teror, dakle, nije imao alternativu.

Poslednjih dana eskalirale su dve specifične terorističke akcije, koje iz mnogih koje se upravo izvode vredi izdvojiti samo zbog toga što se tiču stotine hiljada, možda i milione ljudi, a na svaki način i na bezbroj nivoa govore upravo o terorističkom biću države, jer teroristi - izvršioci, iako su javni, ostaju i ostaće nekažnjeni i, čak, nepoznati, a stotine hiljada žrtava biće terorisani godinama, možda i decenijama, iz razloga i zbog ciljeva jasnih samo teroristima. Prva teroristička akcija o kojoj je reč krije se iza neke budalaste, imbecilne uredbe o nekakvom tekućem i investicionom održavanju unutar privatnih kuća i stanova, a druga iza zamene automobilskih registarskih tablica i saobraćajnih dozvola.

"Zakonsko" rešenje ministarstva - kojim rukovodi oličenje zakonitog delovanja Oliver Dulić - da za neke sitne intervencije (zamena pločica u kupatilu, WC šolje, krečenje ili popravka instalacija) unutar četiri sopstvena, krvlju podignuta zida, skuckana posle ko zna koliko plaćenih globa, poreza, taksi, kamata i glavnica (dakle, i pored opstrukcije države, koja je umesto da pomogne učinila sve da se prosečni građanin ne skući i ne stane na svoje noge) treba da plati nekoliko stotina evra i da se za kojekakve dozvole (jer ih ni država nema) mora tući sa državom najmanje deset, a možda i mesec dana, predstavlja Goli otok na kvadrat i siledžijstvo kakvog nije bilo ni u getu iz udžbenika. Pošto su "neevropski" i necivilizovano promovisali trajno, sistematsko, periodično oporezivanje onoga (stanova ili kuća) što je već oporezovano, državni teroristi sada izigravaju i Velikog brata tražeći da građani budu ne samo kažnjeni već i zlostavljani ukoliko svoju krvavo stečenu imovinu odražavaju i spasavaju od propadanja i truljenja. Poruka je: država neće učiniti ništa da opravda silne namete i poreze kojima kolje građane, ali ako građani pokušaju sami nešto da učine za sebe, država će im i doslovno jebati mater. Na vapaj terorisanih građana, nadležno ministarstvo najavljuje da će ispraviti nepravdu, ali u duhu onog vica: Došao Pero Govno u opštinu, jada se da mu se, kad kaže kako se zove, svi rugaju. On bi nešto da promeni. Pita ga službenik kako bi da se zove "po novom", a Pero kaže: "Ja bih da budem Mirko Govno".

Kao i u vezi s drugim stvarima, i "pripreme" za zamenu registarskih tablica trajale su godinama. Kad su završene ispostavilo se da je od svega bilo najvažnije da neki terorista dobije posao i da inkasira nekoliko miliona evra, a da to sa zamenom nema mnogo veze. Da nije tako, ne bi dizajnersko rešenje tablica posle višegodišnjeg "istraživanja" izgledalo kao da ga je radio neki školarac, ne bi grb na "novim" i supermodernim tablicama bio nevažeći, ne bi oznake bile rešene tako da će većina vozača, ako kroči van zemlje, a i ako ne kroči, imati veoma ozbiljnih problema u dokazivanju šta im na tablicama uopšte piše, ne bi zbog toga u startu dolazili u situaciju da odgovaraju za tuđa krivična dela počinjena u saobraćaju, pri čemu je teret dokazivanja na strani ni krivih ni dužnih vozača. Ima tu još gadosti koje nemaju direktne veze s tablicama, ali imaju s propratnom birokratijom koja traži danak u novcu, vremenu i značajnom segmentu nedopustivog, mirnog života ljudi. Postoji mogućnost da se započeta teroristička akcija, koja je do sada progutala nekoliko miliona evra, obustavi i sanira uz doplatu još kojeg miliona naknade za izgubljenu dobit nekom teroristi, ali to se neće dogoditi. Građani će sadašnje greške ispaštati na razne načine i te tuđe greške lično i surovo plaćati još godinama. Teror must go on!

Sve donedavno mislilo se da su Miloševićevi teroristi bili neprejebivi u drskom i primitivnom otimanju od sirotinje, ali ovo kako rade "demokratske snage" nije pojmljivo ni raji navikloj na harač svih boja, ukusa i mirisa. Tako mogu samo oni kod kojih je banditizam uz kriminalne zahvatio i psihijatrijske dijagnoze.

 

 

 

 

 

Sve donedavno mislilo se da su Miloševićevi teroristi bili neprejebivi u drskom i primitivnom otimanju od sirotinje, ali ovo...

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane