Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Rakovica: pogrešni ljudi u sopstvenim stanovima

 

Ulica smrznutih ilegalaca

 

Propisi u Srbiji favorizuju mešetare, a ne poštene i obične građane, kako pokazuje primer iz beogradskog naselja Miljakovac

 

Milan Malenović

 

U ovoj zemlji je moguće, mada neshvatljivo, da se objekti visoke spratnosti, pa i čitavi kompleksi zgrada zidaju bez dozvole, i to u glavnom gradu, a da niko od nadležnih ne samo ne reaguje već uopšte i ne primeti.

Lokacija je u ovom slučaju u ulici Vukasovićeva, opština Rakovica, naselje Miljakovac. Investitori su Zoran Manić (1961), Vera Manić, Dejan Veličković (1967). Po kupoprodajnom ugovoru, koji su potpisali naivni kupci stanova i lokala, investitori su se obavezali da o svom trošku sprovedu legalizaciju objekata od kojih svaki ima prizemlje sa po dva lokala i četiri sprata stanova.

Od toga do dana današnjeg nije bilo ništa.

I bez građevinske dozvole investitori su uspeli da dobiju priključke za struju i vodu, a kako su to izveli ostaje njihova poslovna tajna. Sa grejanjem je već išlo malo teže, pa se naivni kupci i stanari u pomenutim zgradama smrzavaju.

Investitori tvrde da su sve svoje obaveze prema Beogradskim elektranama uredno izmirili i da se stanari obrate elektranama sa pitanjem šta je s grejanjem.

Kako smo mi uspeli da saznamo, Vera Manić i Dejan Veličković su još (ili tek, pošto su zgrade useljene mnogo ranije) avgusta 2006. godine potpisali ugovor s Elektranama, ali da nikada nisu ispunili ugovorne obaveze.

Jedino je Zoran Manić, koji je oktobra 2006. godine sklopio ugovor s Elektranama, uredno platio participaciju za priključak u zgradi Vukasovićeva, broj 61 budući da stanuje na toj lokaciji.

Osim na pomenutoj adresi, Zoran ima i jedan stan na broju 65 u istoj ulici, kao i lokal na broju 63, gde stan i lokal ima i Vera Manić. Dejan Veličković je još vlasnik stana i lokala u Vukasovićevoj 65, dok su ostali stanovi i lokali prodati.

Kada besni novi vlasnici odu u opštinu da se raspitaju dokle se stiglo sa legalizacijom koju je investitor trebalo da obavi, od neljubaznih ćata dobijaju odgovor da je legalizacija u nadležnosti vlasnika, a ne investitora. "Ne pada mi na pamet da preturam po predmetima i tražim investitora", odbrusio im je jedan opštinski referent pre nego što ih je izbacio iz kancelarije.

Kupci su uz cenu stanova i lokala prodavcima, Manićima i Veličkoviću, platili i sve troškove legalizacije. Iako su pare uzeli, ovi se uopšte i ne trude da prodate nekretnine legalizuju.

Tako su kupci, iako su sve uredno izmirili, ilegalni stanari u sopstvenim stanovima. Državna uprava novim propisima zaista štiti lopovske investitore, jer je odredila da su vlasnici dužni da se pobrinu za legalizaciju.

To opet znači da nekorektni investitori mogu i dalje divlje da zidaju po Beogradu i da svoje nekretnine prodaju, ako nađu dovoljno naivne kupce spremne da budu ilegalci koji se smrzavaju u sopstvenim stanovima. Celokupni sistem, očigledno, ide naruku tajkunima, a ne običnim građanima.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane