Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Priboj

 

Druga klima pored Lima

 

Priča o provincijskoj birokratiji, otimačini, nezakonitom poslovanju, bahatosti izvršnih vlasti i potpunom odsustvu interesovanja za takve stvari od strane "centralnih vlasti" nije ni nova ni jedina. Ali ako je svaka palanačka interesna grupa onakva kao u Priboju, onda je Srbija već upokojena

 

I. M.

 

Predsedniku opštine Priboj već duže vremena stoji u fioci jedno pismo u kome mu jedna odbornica SO saopštava na kakav način je potpisivan Ugovor o zakupu zemljišta, još odavno započetog Doma kulture (čemu se kraja izgleda ne vidi). Autorka pisma kategorički tvrde da nijedna potrebna procedura nije poštovana tom prilikom, mada su na sednicama Skupštine opštine padale teške reči u vezi s tim problemom.

U pismu doslovno piše da je "jasno insistirano na zakonskoj proceduri. Umesto toga desilo se suprotno. Direktor Direkcije za izgradnju grada Anica Srbljanović pred kamerama Televizije Priboj potpisala je ugovor u ime opštine, i podvukla da je to učinila na osnovu odluke Skupštine opštine".

 Autorka pisma ima na to nešto da kaže pa nastavlja: "Kao odbornik u Skupštini opštine trudila sam se da budem uvek u toku, ali se takve odluke ne sećam. Sigurna sam da je se ni vi ne sećate, jer je nije ni bilo!

Da li mi kao odgovorni ljudi treba da ovo prećutimo?

Svakako, ne možemo reći da je bila omaška ni naša ni onoga ko je preskočio zakonsku proceduru, jer se više puta ukazivalo na to šta je obaveza".

Ali, nije ovaj "minijaturni" pribojski slučaj jedina nevolja povodom koje traju stalni nesporazumi i sukobi. Naime, na sto ministra policije Dačića polovinom prošle godine stiglo je jedno pismo grupe odbornika SO Priboj, u kojem autori kažu: "Uoči davno podnete prijave, odlučili smo da vam se još jednom obratimo, s obzirom na to da su sva naša dosadašnja obraćanja bila uzaludna. Ne možemo da verujem da postoje bilo kakve nejasnoće, već smo sigurni da ovaj slučaj neko namerno zataškava. Pa i to što potpisujemo, nekome daje alibi da ne preduzima nikakve radnje."

Dobilo je i Opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu prijavu i zahtev za preduzimanje mera. U prijavi piše da je lice koje je u ime zakupodavca zaključilo ugovor uradilo to kao nenadležno i neovlašćeno, a ugovor je sačinjen protivno prinudnim merama.

U prijavi dalje piše da je "najnoviji slučaj frapantnog kršenja pozitivnih propisa i činjenja krivičnog dela nezakonitim raspolaganjam sredstvima u državnoj svojini (nepokretnostima), učinjen ugovorom o zakupu nepokretnosti zaključenim između opštine Priboj (Direkcija za izgradnju grada Priboja), koju zastupa Anica Srbljanović, i privrednog društva Svislajon marketi iz Novog Sada kao zakupoprimca".

Mora da je Priboj prilično daleko od Beograda u svakom smislu, čim su svi ti papiri trunuli u fiokama ministara, tužilaca, sudija, pa i predsednika opštine Priboj. Jer, kažu upućeni u olaku otmačinu državne svojine, to je postalo toliko svakodnevno da više nikoga i ne zanima: "Jednom opljačkano, zauvek opljačkano".

Kada je Srbija suočena sa nezasitom birokratijom koja sama sebe hrani ovakvim provincijskim nagodbama iz kojih, naravno, proizilaze i mnoga materijalna dobra, sve govori da je i ovaj pribojski slučaj, koji traje poslednjih par godina, samo delić haotične slike u zajahanoj državnoj svojini. Naime, uzima ko stigne i kako stigne, ali sa blagoslovom partijskih vrhuški i njihovih "organa" na svim nivoima. Zato je ovo mala vest u Beogradu, a u Priboju golem problem.

Autorka onog pisma upućenog predsedniku Skupštine opštine Priboj, očito bez dlake na jeziku, napisala je svojevremeno i jedan zahtev za dostavljanje informacije od javnog značaja Direkciji za izgradnju Priboja u kojem kaže: "U skladu sa članom 15 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, tražim da mi u roku od 15 dana dostavite kopiju ugovora o davanju u zakup građevinskog zemljišta u Novom Priboju, na kome je započeta izgradnja Doma kulture i u kome se kao jedna od ugovorenih strana pojavljuje Direkcija za izgradnju Priboja".

Kako tada, tako i danas. I pitanje je koga u Beogradu zanima Priboj. I koga u Priboju zanimaju beogradske vlasti, kojima je Srbija dugačka u meri Živke ministarke: od Slavije do Terazija.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane