Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Sombor: sistematično organizovan grad

 

Već su povezani. Sad ih treba i vezati.

 

Vlasnici su svega i vrlo su opasni. Koga oni "označe" taj ima grdne probleme. Mnogi su to već osetili na svojoj koži. Zato ih se pošteni građani i plaše. Njihovi izvršioci su klasični kriminalci koji im služe za razna zastrašivanja i ucene... Više se ni ne kriju... Zašto bi.... pa vlast su! Ako hoćeš da se sakriješ "pokaži se da te svi vide - kaže se u ovoj analizi "strukture vladanja Somborom"

...

 

Grupa službenika iz opštinske uprave Sombora uputila je Tabloidu svoje viđenje, svojevrsnu malu analizu aktuelnog "kadrovskog" potencijala ovog nekada bogatog i prosperitetnog grada  

Bez okolišanja smatraju da se zapetljano "somborsko klupko" može otpetljati jedino ako se shvati i prihvati ko ga i kako zapetljava.

Prema ovom viđenju, "somborsko klupko" sastoji se od "organizatora" i "grupa".

U organizatore ubrajaju sledeće "inokosne subjekte":

1. Goran Bulajić, predsednik Gradskog odbora DSS u Somboru, bivši direktor "Somborplina", bivši predsednik opštine Sombor, bivši direktor pošte u Somboru, sada direktor somborske filijale Republičkog zavoda zdravstvenog osiguranja;

2. Veljko Stojnović, potpredsednik Gradskog odbora DS u Somboru, pomoćnik pokrajinskog sekretara za lokalnu samoupravu i međunarodnu saradnju, zamenik gradonačelnika Sombora;

3. Živorad Smiljanić, predsednik Opštinskog odbora SPS u Apatinu, član izvršnog odbora glavnog odbora SPS, predsednik Opštine Apatin, čovek sa najviše funkcija u Srbiji.

Šefovi "grupa" su prema toj sistematizaciji:  

1. Milorad Veljović i Saša Torlaković (DSS),

2. Dr Branislav Bojić i Nemanja Delić (DS)

3. Jovan Korać i Gordana Vulović (SPS)

Svaka grupa ima svoju podgrupu, svoje saradnike i izvršioce.

 

 

Kako se skupiše

 

Goran Bulajić, zajedno sa Veljkom Stojnovićem organizator pokreta Otpor protiv režima Slobodana Miloševiča. U vezi s njim su mnoge afere od kojih su najpoznatije Kranjska gora i Krađa somborskog budžeta. Od tada traje njihovo druženje i međusobna zavisnost. "Vezani" su jedan za drugoga, a njihovi interesi se prožimaju. Privatizacija je Bulajićevo polje interesovanja. U tu svrhu zadužio je Milorada Veljovića, stečajnog upravnika koji je sve firme pozatvarao, a zatim ih u bescenje rasprodao. Bio je u "prisnim" odnosima sa bivšom predsednicom Trgovinskog suda Biljanom Nastasić pa je tako i uspevao u svemu što je zamislio. Biljana je rođena tetka čoveka u najmanju ruku sumnjivih kvaliteta Boleta Vitkovića. Primer za "uspešnu privatizaciju" je firma "Somborstan" koju je njen bivši direktor Mirko Zorica privatizovao bez i jednog dinara (njegov sin Vladimir je šef najuticajnijeg odseka u policiji).

Povezan je sa Udruženjem boraca odakle mu stiže zaštita i preko kojeg pere pare. Osnivač je i nevladine organizacije koja služi za iste potrebe.

Sašu Torlakovića, glumca Somborskog pozorišta, koriste kao paravan da bi se građanima prikazali kao pošteni i uspešni. Naravno, i Saša se u ovoj grupi dobro novčano opario.

Veljko Stojnović, Goranov ratni drug i desna ruka. Polje interesovanja mu je građevinska infrastruktura. Pored ostalih afera bio je organizator, zajedno sa Goranom Bulajićem, Krađe somborskog budžeta. Hronični je alkoholičar. Za njega važi pravilo "Zgrada tebi, a jedan stan meni". U Somboru niko ne može da dobije plac za izgradnju ukoliko se pre toga nije "dogovorio" sa njim. Ovo je javna tajna.

Dr Branislav Bojić mu je desna ruka. Siva eminencija Demokratske stranke. Starijoj ćerki je u Beogradu kupio dvosoban stan koji je luksuzno opremio, dok mu je mlađa ćerka uživalac droga. Često je viđana u društvu sa Peđom, zvanim Bosanac, koji je poznati diler droge visokog ranga. Nekoliko puta je dovožena u bolnicu na ispiranje i reanimaciju, ali je moćni doktor uspevao da zastraši sve koji to znaju da se o tome ne bi pričalo. Bojić je u poznatoj aferi "Penzije" sa načelnikom somborske policije dogovarao koji će lekari biti "prikačeni" glavnim osumnjičenim. Tako je rešavao konkurenciju i prikrivao svoju delatnost. Voli da se hvali kako je "pun ko brod". U podzemlju važi za čoveka od reči.

Nemanja Delić, gradonačelnik Sombora, alkoholičar je. Zna često u vrlo pripitom stanju da upada na tuđe svečanosti, demonstrira silu, uzme mikrofon i peva... i tako otera sve goste. Niko mu ne sme ništa. Dobar je prijatelj sa Boškom Vitkovićem, zvanim Bole, čovekom iz kriminalnog miljea koji se bavi prodajom droge. Vlasnik je diskoteke "Opera" u Somboru. Uživa u prebijanju policajaca. Zbog dobrih veza u policiji uvek je uspevao da zastraši, a nakon toga da plati prebijene policajce. Tada bi nastupili posrednici iz policije i stvar bi legla. Poslednje prebijanje inspektora policije, u društvu je bio i Nemanja Delić koji je sve sa oduševljenjem posmatrao, koštalo ga je zatvora. Bole kontroliše sve u Somboru, a Delić ga vešto koristi. U poslednje vreme kupuje obradivo zemljište kako bi oprao pare od droge. Dobar prijatelj mu je Dragomir Šagovnović iz Novog Sada, bivši somborski inspektor, čiji broj mobilnog telefona imaju svi somborski kriminalci. Dok je radio u Somboru niko mu nije smeo ništa reći, odmah bi odjurio kod svojih drugova iz podzemlja i prodao informaciju. Više nisu znali šta će sa njim, s obzirom da ima jake političke veze. Kada je otišao za Novi Sad, svi su mislili daje agoniji kraj, ali... Nemanja Delić se dobro "ugradio" u druženje sa ovim izuzetno okrutnim kriminalcem. Bole se oprobao i u građevini. Naravno, pomogao mu je Veljko da izdejstvuje dozvole. Policija gleda, zna šta se radi i ne sme ni da pisne. Nedavno je bila racija u Operi. Učestvovala je i žandarmerija. I šta se desilo? Ništa. Ceo grad priča da policija nije našla ništa. Sve su znali: i kad dolaze, sa kim... i na kraju policija se obrukala. Bolje bi bilo da nisu ni dolazili.

Živoradu Smiljaniću polje interesovanja su investicije. Životna želja mu je da privatizuje Rekreacioni centar - banju Junaković. Zato tu i ulaže ogromne pare misleći da će sve biti njegovo. Dačić mu zabranio privatizaciju pa je trenutno ljut na njega. Redovno se konsultuje sa Goranom Bulajićem i Veljkom Stojnovićem, da usaglase delovanje. Svog druga Jovicu Koraća zadužio je za finansije i sve mutne radnje koje iz toga proističu. O tome su novine već pisale. U Somboru je postavio Gordanu Vulović, koja je vlasnica dve omladinske zadruge (jedna u Novom Sadu i jedna u Somboru) i jednog preduzeća koje je registrovano na SPS u Somboru. Ona vuče sve poluge finansija. Član je glavnog odbora SPS. Saradnici su joj vrlo moćni ljudi iz sveta politike. Ne preza ni od čega. Više puta je osuđivana na uslovne kazne zatvora, ali nikad nije odležala ni jedan dan. Uvidom u njeno poslovanje može se zaključiti o kakvom je "biznismenu" reč.

 

Kako im to uspeva?

 

- Svi se poznaju između sebe i sarađuju,

- Jedni drugima se ne mešaju u interes,

-  Svako od njih ima svoje saradnike i mreža se širi,

- Vlasnici su svih političkih partija, tako da im je potpuno svejedno koja je politička opcija na vlasti,

- Članstvo ovih političkih partija je upoznato sa njihovim kriminalnim rabotama, ali je nemoćno da bilo šta menja, jer imaju podršku iz vrha svojih političkih partija, često iz samog neznanja za posao kojim se ova dobro organizovana kriminalna grupa bavi.

- Na čelu policije podržavaju onog ko je nesumnjivi poslušnik. Važno je samo da štiti njihove interese. Hapse sitne prestupnike kako bi imali što više rešenih dela, ali kada se uđe u suštinu tih krivičnih dela, onda se vidi da je to sića. Rezultate prikazuju pompezno u svim sredstvima informisanja kako bi zamazali oči građanima. Primer je slučaj "Staparskog groblja"... Na taj način štite sebe i odvlače pažnju od sebe.

- Razne predstavke i žalbe podnose i sami policajci, ali one završavaju u kanti za otpatke. Za to se brine Dragomir Šagovnović, šef odseka unutrašnje kontrole za Vojvodinu. Njegov telefon imaju svi kriminalci, za svaki slučaj, da se nađe.

- U sudstvu je Rajko Borić , a u tužilaštvu Vladimir Šakić...

- Smatraju da je jako važno da se sada finansijski pozicioniraju, dok još nije završen prelazak u kapitalistički društveni poredak.

- Vlasnici su svega i vrlo su opasni. Koga oni "označe" taj ima grdne probleme. Mnogi su to već osetili na svojoj koži. Zato ih se pošteni građani i plaše. Njihovi izvršioci su klasični kriminalci koji im služe za razna zastrašivanja i ucene... Više se ni ne kriju... Zašto bi.... pa vlast su! Ako hoćeš da se sakriješ "pokaži se da te svi vide" - to je njihov stil i način života.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane