Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Barajevo

Barajevo

Recept za dugoročno očuvanje fotelje i koalicije: budi široke ruke i rastrgni budžet

 

Ti meni podršku, ja tebi zaposlenje

 

Ni manje opštine, ni više afera, to je Barajevo danas. Ova mala siromašna opština prepuna je malverzacija, nezakonitosti i zloupotreba, ali vladajuća većina ipak o(p)staje

 

Sredoje Simić

 

Svi koji su bitni za opstanak skupštinske većine u beogradskoj opštini Barajevo, zadovoljili su svoje apetite tako što su dobili dobar posao ili "tezgu" u nekom upravnom odboru. Predsednica opštine Branka Savić zna da nagradi i podršku i lojalnost.

Ali, nije to najgore, jer je javna tajna da odbornici i poneki članovi Veća u Barajevu svoje usluge u Skupštini ponekad i naplaćuju. Iako ima viška radnika u opštinskim službama, mali lokalni moćnici bez problema zapošljavaju članove svojih porodica i rođake. Da bi napravili mesta za decu, supruge i "ostalu mnogobrojnu rodbinu", pomoćne radnike iz opštinskih službi, čak i one sa 20-30 godina radnog staža, prebacuju u komunalno preduzeće "10. oktobar" na slabije plaćene poslove.

Glavni kadrovik je predsednica opštine Barajevo. Da bi politički nekako opstala u ovom nesigurnom vremenu, čerupa zbog toga ionako skroman opštinski budžet. U  Barajevu, zapravo, najbolje radi partijska buvlja pijaca.

 

Plejada zaslužnih

 

Maske su pale nakon što su, sredinom 2010. godine, odbornici Skupštine opštine Barajevo spasavajući njen politički opstanak smenili direktora Direkcije za građevinsko zemljište Aleksandra Milosavljevića, zvanog "Sajla".

Široj javnosti Milosavljević je postao poznat krajem 2009. godine, kad je otkrivena afera "Pečurke" (Direkcija je sa firmom "Wizurd Works", čiji je vlasnik Goran Jelić, tadašnji pomoćnik Branke Savić, sklopila ugovor o rekonstrukciji 60 nastrešnica za autobusna stajališta. Ugovor je bio "težak" 2,9 miliona dinara, mnogo više, kažu upućeni, od stvarne vrednosti posla).

Ova afera je, međutim, bila povod Agenciji za budžetsku inspekciju da temeljno "pročešlja" poslovanje barajevske Direkcije za građevinsko zemljište i opštinski budžet. Kontrolom poslovanja Direkcije, tokom 2008. i 2009. godine, koja je trajala tri meseca (?!), budžetski inspektori su ustanovili čak 80 nepravilnosti i nezakonitosti. Samo u Direkciji nezakonito je potrošen 51 milion dinara!

Protiv odgovornih Agencija je podnela prekršajne, a gradski javni pravobranilac Strahinja Sekulić i krivične prijave. Aleksandar Milosavljević nekako je preživeo "aferu pečurke", ali ne i nalaz budžetske inspekcije!

Njegova, naizgled, rutinska (i opravdana) smena "pocepala" je, međutim, vladajuću većinu u lokalnom parlamentu i pretvorila se u veliku političku igranku i trgovinu. Demokratska stranka, socijalisti i Nova Srbija, (ne)očekivano su se odrekli DSS, dojučerašnjeg koalicionog partnera, i prekomponovali lokalnu vladajuću većinu.

Demokratsku stranku Srbije, čiji je kadar bio Aleksandar Milisavljević, zamenila je novoosnovana odbornička grupa "Odlučno za Barajevo", koji čine tri bivša radikala (Ivan Ivanković, Ostoja Mandić i Danijela Đurđević), kao i bivši član G 17 plus Vladan Despotović, uz čiju podršku je Milosavljević i smenjen.

Tako su bivši radikali, koje meštani zovu "golubari",  postali "politička proteza" demokrata, socijalista i Nove Srbije. Podršku "žutima" i Branki Savić  debelo su, međutim, naplatili...

Recimo, Danijela Đurđević je, za nagradu, dobila posao u Direkciji za građevinsko zemljište, a njen suprug  Ljubiša je izabran u  Nadzorni odbor beogradske Direkcije za izgradnju grada. Vladan Despotović i Ostoja Mandić  su se zaposlili u lokalnoj Direkciji za građevinsko zemljište.

Obojica rade na održavanu (otvorenog) bazena?! Despotovićeva sestra je, pored toga, izabrana u Upravni odbor Ade Ciganlije! Šlag na tortu je gradski i opštinski odbornik Ivan Ivanković. Zaposlio se u "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji," a već sutradan "zamrznuo" radni odnos, jer je kao zamenik predsednika  SO Barajevo, primao platu iz opštinskog budžeta!

Bivši radikal, gradski odbornik i šef odborničke grupe "Odlučno za Beograd", koji važi  za političkog oca odborničke grupe "Odlučno za Barajevo", Rašo Vučinić, prima platu koordinatora za bazene u Barajevu! I novi direktor barajevske Direkcije za građevinsko zemljište, Zemunac Marko Malbaša, kadar je Raše Vučinića.

Gradski odbornik Dušan Radakovića "ugurao" je kćerku u Upravni odbor Ade Ciganlije, a on je dobio posao  u barajevskom Vodovodu. Milina Blagojević, koja je iz radikala prešla u DS, nedavno je zaposlila kćerku u opštini.

 

Opština, to sam ja

 

Varošicom kruži priča da su Ivan Ivanković i Dušan Radaković, članovi odborničke grupe "Odlučno za Beograd" iz Barajeva, bili planirani za neki upravni ili nadzorni odbor u gradskim javnim preduzećima, ali nisu prošli, jer SRS i LDP nisu za njih hteli da glasaju. Da bi ih ipak nagradili, Dragan Đilas ih, u dogovoru sa Brankom Savić, "namiruje u Barajevu".

Doslovno su kupljeni i članove Opštinskog veća. Milan Damnjanović je zaposlio kćerku u Centru za kulturu, Miloš Tomić suprugu u vrtiću "Poletarac", a Nenad Stevanović majku u toj predškolskoj ustanovi. Kćerka Dragana Markovića radi u Direkciji za građevinsko zemljište. Doskorašnji član veća Saša Paunović, uhlebio je suprugu u opštini.

I predsedniku Skupštine opštine Prvoslav Mandić zaposlio je kćerku u opštini, a pomoćnik predsednika Branko Trifunović sinovicu. Napredovao je i Mandićev zet. Više ne radi kao vozač. Postao je opštinski činovnik.

Prva dama Barajeva namirila je i (svoje) odbornike. Slavoljub Đurđević je u opštini zaposlio oba sina, a Mihailo Milošević kćerku. Sestra Gorana Marinkovića iz sela Guberevac, u opštini Sopot, radi kao opštinska kafe kuvarica. Dragivoje Mijailović, Dragan Ilić i Adrijana Stepanović, zaposlili su se u JKP "10.oktobar". Sina je zaposlio i odbornik Slavoljub Petrović.

Sva ova zaposlenja su su, inače, protivzakonita, jer je (još) 2004. godine doneta odluka da je za svako novo zapošljavanje u javnim preduzećima, potrebna saglasnost osnivača, odnosno Skupštine opštine. Takve odluke ni za jednog novozaposlenog u  Barajevu nema! Ali, postoji odluka Branke Savić. Opština to sam ja! Ne kaže, ali se tako ponaša.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane