Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Leskovac: sumorni dani hotela "strave i užasa"

Leskovac: sumorni dani hotela "strave i užasa"

 

Okupiraćemo Beograd

 

"Simbol grada" prodat 2007. godine za 82 miliona dinara iako su svi tvrdili da je njegova vrednost neuporedivo veća

 

Danilo Kocić

 

Leskovački hoteli Beograd, Dubočica i nacionalni restoran Kondir, ali i drugi objekti Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća Balkan zvrje prazni i propadaju, a nedavno su i poslednja četiri radnika napustila firmu.

Živojin Stefanović, predsednik Gradske skupštine, kaže da su ga "iz Beograda" savetovali da "ne poteže" previše pitanje HUP Balkan i da njegovi hoteli danas mogu da posluže za snimanje filmova strave i užasa.

Balkan je 2007. prodat za 82 miliona dinara iako su i radnici i zvaničnici lokalne samouprave tvrdili da je njegova vrednost neuporedivo veća.

Grujica Ivković, predsednik upravnog odbora manjinskih akcionara HUP Balkan, firme koja je nekada imala 35 objekata, ali su u trenutku privatizacije ostala 24 objekta i 295 zaposlenih, kaže da je pre dva meseca pokrenut stečajni postupak i da je osam objekata je pod hipotekom tzv. prvog reda, jer je preduzeće opterećeno milionskim dugovanjima.

Hotel Dubočica, u koji su decenijama gosti-namernici svraćali na legendarni roštilj, "sada je taj hotel ruina, a reč je o nacionalizovanom objektu koji je kulturno-istorijski spomenik pod zaštitom države", kaže Ivković. Hotel je zaista zaista slika i prilika javašluka, jer su vrata i prozori uništeni, i predstavlja ruglo u centralnoj zoni grada.

Zna se da je Balkan kupila beogradska firma BBC invest, ali u Leskovcu više nikome nije jasna vlasnička struktura ove firme. I rukovodstvo grada Leskovca aktivno se uključilo u rešavanje problema Balkan, pa je Vladi Srbije upućena je molba da odgovarajući organi, pre svih Agencija za privatizaciju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, preispitaju događanja u i oko Balkana, najpoznatije ugostiteljske firme južno od Niša, čiji objekti godinama propadaju.

Od trenutka privatizacije, decembra 2006, počelo je zatvaranje gotovo svih ugostiteljskih objekata Balkana, više od 150 radnika dobilo je otkaz, ali spor još nije rešen. Najpoznatiji ugostiteljski objekat u gradu, hotel Beograd, ne radi od novembra 2008. Deo opreme je odnet, prodat i poklonjen, odnosno njegova sudbina je nepoznata, a objekat propada iako je decenijama slovio za najbolji na jugu Republike. Grujica Ivković posebno navodi primer hotela Dubočica, koji je odavno proglašen za kulturno-istorijski spomenik pod zaštitom države, ali je posle privatizacije dat pod hipoteku za 500 hiljada evra, uz grejs period od godinu dana i otplatu kredita dve godine. Kako sada stvari stoje, sudbina Dubočice je krajnje neizvesna.

Manjinski akcionari očekuju da Agencija za privatizaciju poništi kupoprodajni ugovor. Njihova "nova strategija" je da, ako većinski vlasnik ne bude dozvolio da održe skupštinu manjinskih akcionara u hotelu Beograd, koji je trenutno zatvoren, održe je na ulici, a posle će silom ući u Beograd, jer su i oni njegovi vlasnici.

"Manjinci" tvrde da će HUP Balkan, uskoro otići u stečaj, jer je na spisku Narodne banke Srbije zbog dvogodišnjeg neizmirivanja višemilionskih obaveza.

 

 

 

 

 

Tridesetih godina prošlog veka u Leskovcu je bilo 105 kafana, hotela, bašti i podruma u kojima se točilo piće. To zlatno doba trajalo je pedeset godina, a onda...

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane