Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Milojevićeve strane

Milojevićeve strane

Zrenjanin: "pakovanje" afera i izmišljanje zloèina

 

Kako su kalili Gvozdena

 

Pajtiæeve sluge u Vojvodini imaju neiscrpnu maštu kada treba da izmisle neku aferu i tako sa puta sklone nekog ko im politièki smeta, stoji na putu njihovih poslovnih interesa ili jednostavno ukazuje na njihov kriminal

 

Arpad Nað

 

Na aferu Kneževiæ u Zrenjaninu veæ su skoro svi zaboravili. Bio je to još jedan pucanj ove vlasti u prazno, koja besmislenim hapšenjima i izmišljanjima kriviènih dela želi sa politièke scene da skloni nepodobne. Jedna od žrtava u pomenutom sluèaju bio je i Uglješa Grgur, u stvari kljuèna liènost za razumevanje sistema obraèuna sa politièkim protivnicima.

Grgur je vlasnik najstarije domaæe agencije za obezbeðenje Gvozden, odakle mu potièe i nadimak po kome ga svi znaju. U vreme poèetka harange Demokratske stranke na Gorana Kneževiæa, tada jednog od njenih najpopularnijih èlanova, Gvozden je bio šef odbornièke grupe DS-a u opštini Žitište.

Izvor Tabloida tvrdi da je glavni organizator napada na Kneževiæa bio Gabor Lodi, demokratski kadar iz Novog Itebeja i jedan od glavnih doušnika policije u ovoj izmišljenoj aferi. Po istom tom izvoru Lodi je insistirao da svi šefovi poslanièkih grupa i opštinskih odbora DS-a u Zrenjaninu izglasaju nepoverenje Kneževiæu i da se tako ceo sluèaj završi na politièkom nivou.

Zbog protivljenja pojedinaca poput pomenutog Gvozdena, plan za smenu popularnog gradonaèelnika nije prošao, pa je poèelo izmišljanje kriviènog dela. U ovome je Lodiju pomagao tadašnji Kneževiæev zamenik Goran Kauriæ iz G17 plus, koji je u meðuvremenu preleteo u Demokratsku stranku.

Upuæeni tvrde da je Kauriæ jedan od malobrojnih koji su uspeli da prevare i samog Dinkiæa, a nije mala stvar prevariti najveæeg prevaranta u zemlji.

Udruženi Lodi i Kauriæ tako poèinju da izmišljaju nepostojeæe pronevere Kneževiæa i njemu odanih ljudi, i da o tome obaveštavaju tužilaštvo i policiju. Dokaz da je postojanje donacija bilo poznato svim rukovodiocima DS-a u Zrenjaninu je i reakcija Predraga Grgiæa, danas predsednika RIK-a, koji je na pitanje odakle da se uzmu pare za planirano renoviranje groblja u Zrenjaninu, odgovorio: "Iz donacija."

O ovome, naravno, ni Kauriæ a ni Lodi ne obaveštavaju policiju.

Još jedna liènost u nameštanju afere bila je Ljubica Bjeloviæ, za koju se veruje da je bila ne samo na veæ i u vezi sa Lodijem, iako je njen muž bio njegov vozaè. Ona za nagradu postaje glavna medicinska sestra u zrenjaninskom Domu zdravlja u vremenu kada je Lodi tamo bio direktor, a uz pomoæ svog zaštitnika prelazi i na rad u pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo.

Uz Lodijevu i pomoæ ostalih muljatora iz Demokratske stranke, Ljubica i njen suprug uspevaju da dobiju i kredit za kupovinu stana u Novom Sadu.

Osnovni greh Gvozdena bio je što je odbio da uèestvuje u prljavim rabotama nekih èlanova DS-a iz Zrenjanina, koji su nameštanjem afere Kneževiæ samo hteli da poboljšaju svoj rejting u oèima Bojana Pajtiæa. Još u proleæe 2008, dakle nekih pola godine pre hapšenja, Gvozden je odbio da legalno dobijen posao svog preduzeæa prepusti firmi Progard, i danas poznatoj po sprezi sa najvažnijim kriminalcima iz vrha Demokratske stranke. Gvozdena je zvao i tadašnji direktor Progarda Kozlica da mu preti, ali ništa nije pomoglo.

Kao takav, nepodoban za kriminalnu saradnju, Gvozden je morao da bude uklonjen. Pošto se pokazalo da su sve ono što su isprièali policiji Lodi i Kauriæ oni sami i izmislili, Gvozden je posle više meseci pušten iz pritvora. Politièki više nije bio opasan za Pajtiæeve sluge u Zrenjaninu, ali im je i dalje poslovno smetao.

Kako je sud zatajio odbivši da osudi nevine, u celu prièu uskaèe poreska uprava. Direktor filijale dva poreske uprave Novog Sada, poznate kao leglo najcrnjeg kriminala, Saša Bilinoviæ svojim radnicima izdaje jasno uputstvo: "Uzmite pare tom kriminalcu Gvozdenu!".

Posla se kao neposredni izvršitelj prihvatila Radmila Milinkov, èiji je muž jedan od retkih kadrova DB-a koji je uspeo da stigne i na funkciju u BIA. Ona je protivno zakonskim odredbama sama, bez prisustva vlasnika ili drugog ovlašæenog lica vršila kontrolu poslovnih knjiga Gvozdenove firme. Zbog ovakvog postupka protiv Radmile je pokrenut sudski postupak i podneta žalba neposredno višem organu.

Na sve to poreska inspektorka je Gvozdenu samo odbrusila: "Sada kada si se žalio na mene ima da ti zapržim èorbu".

U Vojvodini, izgleda, uspevaju samo oni koji podržavaju kriminal demokrata, a propadaju svi oni koji se tome protive. Sluèaj Uglješe Grgura zvanog Gvozden odlièan je primer za to.

 

 

 

 

Inspektorka Gvozdenu: "Sada kada si se žalio na mene ima da ti zapržim èorbu".

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane