Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Smederevo: medijski Divlji zapad

Smederevo: medijski Divlji zapad

 

Prokleće ih Jerina

 

Sukob TV Jerine i kablovskog distributera Kopernikusa pokazuje da u Smederevu ne važe zakoni Srbije, već dnevnopolitički i sitnosopstvenički interesi

 

U Smederevu postoji jedna od retkih nezavisnih TV stanica u Srbiji, TV Jerina, koja je dobila sve neophodne dozvole za emitovanje programa. U Smederevu isto tako postoji i politička elita kojoj ne odgovara da postoje slobodni mediji.

U Smederevu postoji i kablovski distributer Kopernikus, kome isto kao i političkoj eliti ne odgovaraju nezavisni mediji. Zavisni su, međutim, dobrodošli, posebno kada i plaćaju. Tako je doskorašnji lider lokalne samouprave Milan Lukić za 25.000 evra uspeo da dobije mogućnost da preko Kopernikusa emituje program svoje televizije, koja nema nikakvu dozvolu za rad.

Dok se tako širokogrudo postupa sa nelegalnim emiterima, oni drugi, legalni, koji su u posedu dozvole RRA za emitovanje i rad, moraju da prođu cenzorske makaze rukovodilaca Kopernikusa.

Po zakonu su kablovski distributeri u obavezi da prenose program svih televizija koje imaju dozvolu za emitovanje, pa tako i lokalnih TV kuća kao što je Jerina. Zakonske obaveze su jedno, a interesi nešto sasvim drugo. Interes Kopernikusa je da se ne zameri vlastodršcima, jer ovo preduzeće uopšte ni nema dozvolu da se bavi kablovskim distribuiranjem televizijskog programa.

Kopernikus  sa lokalnom samoupravom grada Smedereva ima samo nepotpisani nacrt Protokola o poslovno-tehničkoj saradnji datiran 30. marta 2005. Na osnovu tog parčeta papira Kopernikus već godinama posluje u Smederevu naplaćujući svoje usluge od naivnih građana koji misle da se radi o legalnom kablovskom distributeru.

Isti taj nelegalni Kopernikus dozvoljava sebi i da cenzuriše program legalnih TV stanica. Dana 18. maja 2011. ovaj distributer je prekinuo emitovanje programa TV Jerine. Direktor televizije Dobrivoje Dimić je pozvao distributera da zatraži objašnjenje i od izvesnog Nebojše saznao da je emitovanje do daljnjeg prekinuto jer mu je program ove televizije neinteresantan.

Razlozi za prekid emitovanja su, međutim, sasvim druge prirode. TV Jerina je bila medijski pokrovitelj manifestacije na kojoj je trebalo da se pojave i ruske diplomate i to samo dva dana posle isključivanja signala iz mreže Kopernikusa. Na vlasti u Smederevu su proamerički nastrojeni članovi Demokratske stranke, kojima ovakve manifestacije nikako nisu u interesu.

Ilegalcima iz Kopernikusa je u životnom interesu da slušaju šta vlast govori i misli, jer im u protivnom preti zatvaranje. Tako su razni interesi još jednom u Srbiji odneli prevagu nad zakonom.

Ostaje da se vidi da li će Republička radiodifuzna agencija, koja je o svemu već obaveštena, naći načina da natera Kopernikus da se ponaša u skladu sa zakonom. Pošto je neovlašćeno onemogućavanje rada televizije koja ima uredne dozvole krivično delo i smederevsko javno tužilaštvo bi moralo da reaguje.

Sve, ipak, najviše zavisi od dobre volje onih koji su i u Republici i u gradu Smederevu na vlasti, a koji su već mnogo puta pokazali da ih ne zanimaju ni slobodni mediji, a ni zakoni.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane