Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

"Grmeč" u Vojvodini

Ko tu koga

 

Poštovani,

IPP Grmeč Krajišnik privatizovan je 2005. godine tako što je tadašnji direktor Slavko Romić u junu 2005. podigao kredit 1.000.000 evra, novac je prebačen Univerzal Holdingu i Univerzalu TPM, čiji su vlasnici DB-ovac dr Dušan Stupar (rođen u Krajišniku) i Vujadin Janković. Tim novcem pomenuta gospoda na berzi kupuju akcije od malih akcionara.

Tadašnji ministar Bubalo, blizak prijatelj dr Dušana Stupara, omogućuje im kupovinu državnog paketa akcija po izuzetno niskim cenama i postaju većinski vlasnici IPP Grmeča. Godišnji obrt IPP Grmeča pre privatizacije iznosio je 10.000.000 evra i radilo je 250 radnika. Godine 2008. Vujadin Janković, Univerzal TPM, preuzima prodaju pivskog slada i ucenjuje najvećeg kupca, Apatinsku pivaru. Apatinska pivara prekida kupovinu slada i tada kreće sunovrat IPP Grmeča. Celokupna imovina se stavlja pod hipoteku kao pokriće i jemstva za kredite koje koriste Univerzal Holding i TPM.

Pošto su na isti način ojadili i prezadužili Dragana Vulina, vlasnika Vulin komerca iz Rume, 1. februara 2010. Vulin komerc preuzima akcije IPP Grmeča i dolazi da se u njemu naplati. Za 10 meseci menja četiri direktora koji pokušavaju da pokrenu Grmeč, ali uzaludno. Početkom marta 2011. Vulin dogovara sa Petrom Matijevićem prodaju 1500 ha zemlje i celokupne mehanizacije, bez ijednog radnika. Pošto su radnici shvatili igru, 16 marta 2011. stupaju u generalni strajk. Na inicijativu Miroslava Vasina, pokrajinskog sekretara, u opštini Sečanj se organizuje sastanak kome prisustvuju Miroslav Vasin, Zvonimir Nikezić, izaslanik Dragiše Slijepčevića, predsednika Ustavnog suda Srbije, predsednik opštine Predrag Мilošević Karasi, Dragan Vulin, većinski vlasnik, i predstavnici radnika pravnik Aleksandar Budiša, Ljiljana Knežević, Zoran Jelić i predsednici sindikata Božo Božić i Miodrag Repac. Nikezić obećava da će skinuti bankarske blokade, Vasin da će pokrajina dati 1.000.000 evra kredita da se pokrene proizvodnja. Na sledećem sastanku ništa od obećanja, već da se pokrene radni stečaj i da će država pokrenuti Grmeč i naći strateškog partnera, uz uslov da nema otpuštanja radnika.

Trinaestog aprila sud u Zrenjaninu, sudija Stoiljkovski, pokreće stečaj u IPP Grmeču, postavlja Milana Ničetina za stečajnog upravnika. Milan Ničetin, koji je istovremeno stečajni upravnik u IPOK-u, Gvožđaru Zrenjanin i ko zna u još koliko preduzeća, šalje radnike na biro, parcijalno daje u zakup zemljište, silosne kapacitete, poljoprivrednu mehanizaciju po bagatelnim cenama (primer: zakup traktora od 360 KS - 5 EU/h). Zemljište je neobrađeno, radnici na birou, a Petar Matijević trlja ruke, kupiće 1500 hektara i celokupnu mehanizaciju bez radnika, za bagatelu.

Niko o ovom ne sme da piše, a Bojan Pajtić svakodnevno otvara mostove, puteve, pogone itd. Siguran sam da ćete vi napisati koju reč o IPP Grmeču i  i stečajnoj mafiji.

Zoran Stajić

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane