Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Posrtanje

Posrtanje

Kako je ministar vojni postao žrtva svojih estradnih čežnji

 

Boljševik sa ordenom  cara

 

Jedna velika američka TV mreža suočila je Dragana Šutanovca, srpskog vojnog ministra, sa okolnostima brutalne demokratije i slobode medija. Ili, predočeno mu je kako bi to izgledalo da u njegovoj domovini ima te slobode u punoj meri... Kako je patrijarh srpski Irinej naružio NATO pakt a odlikovao promotera ove vojne alijanse, ministra Dragana Šunatovca

 

Pukovnik Milan Jovanović

 

 

Strategijska vojna konferencija za partnere  koja je održana  u Beogradu od 13. do 15. juna ove godine, organizovana od strane Savezničke komande NATO za transformaciju (prethodni domaćini su bili Makedonija, Norveška, Albanija i Finska, prim. aut.), sa temom "Sprovođenje transformacije), izazvala je brojne negativne reakcije, pa je čak i sam patrijarh srpski Irinej tokom trajanja ovog skupa izjavio da je "... strategijska vojna konferencija NATO koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene...Teško je prihvatiti nešto što nam je do juče bio jedan ljuti neprijatelj, koji nam je ostavio teške rane, narodu, našoj ekonomiji...Ako se to može lečiti i zalečiti to je dobro, ali ne znam da li je taj lek pogan za naše rane..."

 Istog dana kada je patrijarh izjavio da Srbija još nije zalečila rane od bombardovanja i da u tu alijansu naša zemlja ne treba da ulazi jer su rane sveže, ministar odbrane Dragan Šutanovac je odmah reagovao i poručio: "...Kada kvazipatriote napadaju NATO zaboravljaju da napadaju Grčku, Rumuniju, Bugarsku, Norvešku, kao i da se time čini šteta na bilateralnom planu odnosa Srbije sa tim zemljama."

Na ovo je odgovorio patrijarh rekavši da nije kvazipatritizam to što ne želi Srbiju u NATO  i da ga uopšte ne interesuje šta političari pričaju:

"...To je njihov problem što tako govore, svako govori onako kako misli. U svakom slučaju, država verovatno ima svoje razloge da tako priča i da vodi takvu politiku, ali ja ne mislim tako. To je moj stav i ja imam pravo da iznesem mišljenje bez obzira na to da li se ono nekome dopada ili ne. Ja samo mislim da je još prerano da govorimo u ulasku u NATO, sve je to još sveže, sve te rane ovog napaćenog srpskog naroda... Još su sveže bolne uspomene na NATO bombardovanje Srbije, na sve što smo preživljavali i kao država i kao narod. Zato i kažem da je rano da stupamo s njima u neko partnerstvo ili zajednicu. Teško je tako olako preći preko svega toga".  

No, bilo je i drugih reakcija, manje vidljivih ali jasno usmerenih protiv ovog NATO skupa u Beogradu, ali i na činjenicu da se u poslednjih 12 godina politika NATO saveza prema Srbiji nije uopšte nije promenila, i da se nijedan jedini njihov potez prema Srbiji ne može oceniti prijateljskim, partnerskim ni dobronamernim.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je samo jedan dan nakon završetka beogradske konferencije, na Crnom moru  održana vežba Crnomorske borbene grupe koju, pojednostavljeno rečeno, čine Bugarska i SAD, odnosno njihove vojske.

 Posebno za tu priliku, iz Avganistana (dakle sa svežim borbenim iskustvom, doleteli su američki marinci). Međutim, ono na šta su bugarski mediji obratili pažnju, jeste učešće srpskih vojnika na toj vežbi koja je održana u bazi Novo Selo, i to sa oružjem u rukama. Srpski vojnici su tamo došli bez oružja a dobili su "glanc nove" kalašnjikove. Na prethodne dve vežbe srpska vojska je slala svoje predstavnike kao posmatrače. Cilj je bio da se kroz borbenu vežbu poveća interoperabilnost, tj. sposobnost triju vojski da međusobno sarađuju. Prema pisanju bugarskih medija, dogovoreno je da će sledeće godine vežba Crnomorske borbene grupe biti održana u Srbiji.

Šta je to, ako ne direktno učešće Vojske Srbije u vojnim vežbama NATO, ispred nosa jedinom srpskom savezniku, Rusiji, koja je jasno stavila do znanja gde će da okrene rakete i na koga u slučaju odstupanja od proklamovane vojne neutralnosti.

 Građani Srbije, obični ljudi, u takvim okolnostima treba dobro da razmisle ko je ministar vojni Dragan Šutanovac i ko je gospodina Šutanovaca postavio na položaj ministra odbrane sa koga sada daje procenu bezbedonosne situacije i preporučuje NATO kao jedino logično rešenje...

No, treba istaći i to da je srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac poslednje dve godine  u središtu domaće i strane medijske pažnje zbog:

 -delovanja organizovanog kriminala u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije koji se ogleda u očiglednoj pljački vojne imovine i koja će zasigurno imati neželjene političke i druge posledice, kako za državu Srbiju, tako i za njenu vojsku

-  urušavanja odbrambenog sistema Srbije  ( ministarstvo odbrane je pod aktuelnim ministrom uništilo Vojsku, odbrambenu industriju, uništili materijalne rezerve itd.) postavši leglo i izvor najcrnjih korupcionaških afera.

 

Viši oficir na nižim spratovima

 

Svestan da je u potpunosti njegovo delovanje na uništavanju odbrambenog sistema Srbije, ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac veštim marketinškim trikovima prikazuje sebe u najboljem mogućem svetlu. I najmanji povod koristi za takve aktivnosti.

-  Tako je dana  20. juna uručio aktivnim i penzionisanim pripadnicima vojske ključeve za 75 novoizgrađenih stanova u beogradskom naselju Bežanijska kosa, i najavio da će ove godine u zemlji ukupno biti izgrađeno oko 600 stanova za vojsku! 

  Šutanovac je rekao da su rešenja za danas podeljene stanove dobijena još pre deset godina, što dokazuje odlučnost ministarstva odbrane da završava započete projekte koji su dugo godina bili zaustavljeni zbog nedostatka novca!

Nakon podele ključeva i obilaska stanova, Šutanovac je novinarima rekao da se u tom naselju gradi još toliko stanova, a da će od ukupno 600 stanova koji će ove godine biti napravljeni za pripadnike vojske, oko 450 biti podeljeno van Beograda.

"Nažalost, kao što znate, finansijska sredstva onemogućila su sve ono što smo imali u planu, ali i dalje radimo kvalitetno i broj stanova koji ćemo izgraditi ove godine biće rekordni u poslednjih dvadesetak godina", rekao je Šutanovac.

On je najavio da će u julu biti podeljen veliki broj stanova pripadnicima vojske van Beograda, a da će već od početka sledeće godina početi da se dele rešenja za stanove izgrađene na prostoru bivše kasarne "4. jul" u Beogradu. Ključeve od stanova na Bežanijskoj kosi dobilo 36 aktivnih pripadnika vojske i 39 penzionera. Šutanovac je rekao da su među njima i četiri generala (ali nije naveo da su  stanovi za generale druga stambena jedinica koja je na već postojeće stanove samo razlika u površini), što dokazuje da viši oficiri u vojsci više na rang listama nemaju prioritet u odnosu na vojne službenike.

 

Oče, oprosti patrijarhu

 

   Večno žedan estrade, kao i njegov neprikosnoveni vođa, proteklih nedelja se Dragan Šutanovac našao u središtu domaće i svetske pažnje. Razlog za to nije bio nedavni samit NATO-a u Beogradu, niti neko važno državno pitanje, vojna parada, već komentar koncerta britanske muzičarke  Ejmi Vajnhaus, ogrezle u drogi i alkoholu, koji je ministar odbrane objavio na svojoj Fejsbuk strani i izjava da bi "...muvao devojke uz pesme Ejmi Vajnhaus!"

  Tako je aktuelni vojni ministar Srbije Dragan Šutanovac, odmah posle koncerta pijane i drogirane Ejmi Vajnhaus, na Kalemegdanu, postao predmet opšte sprdnje, ali i teških uvreda od strane američke komičarke Čelsi Hendlers, koja ga je u svojoj emisiji naziva „boljševikom".

Kada se sve ovo ima u vidu, kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da je patrijarh srpski Irinej uručio na Vidovdanskoj akademiji u Nišu najviše priznanje Eparhije niške, Orden Svetog cara Konstantina, ministru odbrane Draganu Šutanovcu za njegov odnos prema crkvi i narodu!

Šutanovac je, zahvalivši na odličju, rekao da mu je učinjena velika čast i naglasio da je  došao u Niš da bi s patrijarhom "završio jedan veliki istorijski posao" - potpisivanje Sporazuma o vršenju verske službe u Vojsci Srbije.

Tako je takozvana srpska elita optrčala još jedan krug bizarnih nastupa, izjava, suludih odluka i tragikomičnih egzibicija, ali i protivrečnih stavova, infantilnih posrtanja...

Da li je sve ovo jedan veliki, svesrpski nesporazum, ili je u pitanju režirani haos koji treba da obesmisli i unizi svaki primisao ponosa, dostojanstva, prava na stav, pitanje je koje još traži odgovor.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane