Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Smrt u ''tvrđavi''

Umrli i Mićka

U srpskim prokletim avlijama čami nekoliko hiljada ljudi. Samo u apsani zvanoj Centralni zatvor, u Bačvanskoj 14 u Beogradu, smešetno je, prinudno, više od hiljadu ljudi, mada u ovom prostoru može da preživi tek polovina od ovog broja. Surovo preživljavanje u prostoru od nekoliko kvadrata, u kojem neki od pritvorenika, čekajući na presudu provedu i po nekoliko godina, slomi i najtvrđe ljude. U ovom pasklu umro je i moj prijatelj Milovan Mićković

Milovan Brkić

 

   Srpsko pravosuđe tako je ustrojeno da svaku sumnju da je neko izvršio krivično delo, sankcioniše određivanjem pritvora. Za sitnu krađu, falsifikovanje potpisa, krivolov, saobraćajni prekršaj, tuču, sudije građane šalju u pritvor. Tamo ih drže mesecima, dok se ne smiluju, ili pritvoreni ne odreše kesu i anagžuju advokate koji znaju kako da slome srca istražnih sudija.

   Kada je Libijac, koji je u Škotskoj izdržavao kaznu doživotnog zatvora, zbiog podmetanja bombe u avionu, koja je usmrtila preko dvesta putnika, smrtno oboleo, premijer Škotkse pomilovao ga je, i pustio da ode i umre kod svoje kuće, pravadjući to čovečnim razlozima.

   U poslednjih nekoliko godina u Okružnom zavoru u Beogradu obesilo  se nekoliko pritvorenika! Jedan od njih, optužen kao član takozvane druimske mafije, obesio se u zatvoru ne saznavši da mu je sudija tog jutra ukinuo pritvor, ali je straža zakasnila da ga o tome obavesti.

   Pre deset dana u Okružnom zatvoru u Beogradu umro je i moj prijatelj Milovan Mićković. Rođen je pre 44. godine u Crnoj Gori. Poznajem ga četvrt veka. Bio je čestit čovek. Nikada nije bio kišna glista. A tome ga je učio njegov stric Đorđe Božović Giška, koji je, na ratištu, umro na Mićkovim rukama.

   Često sam sretao Mićka u centru Beograda, obično u hotelu "Balkan''. Bio je  zaljubljen u Crnu Goru, u Mila Đukanovića, a Brana Mićunović bio mu je isto kao i Giška.

   Mičko je uvek bio nasmejan. Optimista. Bio je odan Vuku i Danici Drašković. Često sam naše razgoore prekidao pitanjem - "Je li Mičko, koliko je Dana pokrala stanova u Beogradu"? Želo sam da se osmaotali.

   Vest da je Mićko umro, javio nam je Brana Mićunović iz  Podgorice. Imao je informacije iz prve ruke. Mićko je bio mlad, zdrav, tvrd momak. Na dan kada je umro, istražni sudija mu je odredio advokata po službenoj dužnosti. A pritvoren je zbog sumnje da je bio član neke kriminalne grupe koja je švercocala kokain iz makedonije. Njega su uhapsili u Beogradu, jer je u Makedoniju vozio prijatelja, koji je optužen kao organizator šverca. Mićko nije nikada pitao prijatelje gde ga vode. Pa ni mene, kada smo se branili.

   Obducenti će sigurno napisati da je Mićko umro od bolesti!Ja verujem da su ga otrovali. Mnogo je znao.

   U svakom slučaju, sudija koji ga je poslao u pritvor odgovoran je za njegovu smrt. Kada bi neko od ovih skotova bio umlaćen, ne bi drugima oduzimao slobodu bez ikakvog pravnog i ljudskog razloga.

   Na meni je odgovornost da utvrdim ko je umro Milovan Mićkovića, mog prijatelja. Valjda postoji i lična pravda, u ovoj zemlji nepravde. Njegova jeziva smrt u ćeliji od četiri kvadrata, opiminje, da smo dalekood svake civilizacije. Bog da mu dušu prosti.

  

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane