Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Užice: Pucanj u prazno uplašenih u užičkoj policiji

 

Nemaju ništa osim ljage

 

Besmisleni novinski napadi na načelnicu Dragicu Jevtović više govore o piscima tih izmišljotina nego o njoj i njenom radu

...

 

Osmelio se proteklih nedelja neko anoniman, "dobro upućen", imenom nepotpisani član grupe "policijskih službenika" PU Užice da u više nastavaka u Tabloidu žestoko pljuje po načelnici ove uprave Dragici Jevtović, jedinoj ženi u Srbiji na tako odgovornom poslu. Muški se poneo, nema šta. Svaka mu čast na hrabrosti!

Grdi na sva usta taj "junak" načelnicu Dragicu: čas epski pripoveda o njenim kojekakvim malverzacijama i sklonostima, čas lirski prelazi na željeno mu "komišanje kukuruza na ekonomiji Zabele" i "potkresivanje trnja". Ustvari, stalno meša babe i žabe, puca u prazno, površno trpa svakojaka imena gde im nije mesto, "trnje potkresuje u kukuruzu". I opasno proziva i vređa bez ikakvih dokaza, dobijajući nezasluženo prostor u tiražnom i čitanom Tabloidu.

          Već je, uostalom, postao manir nemoralnih, uplašenih i jadnih ljudi da nepotpisani, velom anonimnosti sakriveni, pljuju u javnosti po kome stignu. Čuju kojekakvo rekla-kazala, izmisle ponešto svoje i tome dodaju, pa nanišane i opale, kud pukne. Ko te pita da li je to istina, samo neka odjekuje, da se naivni naslađuju. Ovog puta takvi su za svoju metu izabrali načelnicu Dragicu, u svojoj sredini poznatu kao ozbiljnu, poštenu i savesnu ženu iz pristojne porodice, pa im je pisanija bezvredna - Užičani nju i njenog supruga znaju dovoljno dobro i nisu naivni da u te besmislice poveruju.

          Vrvi pisanija protiv Dragice svakojakim optužbama: prljavi poslovi i marifetluci, građevinska i narko mafija, zapošljavanja preko posrednika u policiji, montaže, sprege i konačni obračuni. Kao na filmu, gomila nezakonitosti u čijem središtu je samo ona, načelnica. Ko te pita što užičku Niskogradnju kao javno gradsko preduzeće niko ne želi i ne može da proda - važno je načelnici pripisati da ona tu firmu slabi da bi je kupila . Ma, zar je bitno što Dragicina majka ne poseduje nikakve mašine - hajde da to i za staru ženu izmislimo. Šta ima veze što su tenderi za radove u opštini Čajetina javni i što su dobijeni poslovi oko lokalnih puteva regularni - cilj je okriviti načelnicu i njenog muža. Zaista, piščeva mašta je na visini, jeftin mamac za lakoverne čitaoce. Neka srpska javnost ispira usta, nije važno što se u Užicu zna da su sve to laži. Pa ako takvih ne bude dovoljno, eto i krunska izmišljotina o njenom nemoralu, besramnim "vezama" sa uticajnim ljudima. Nizak udarac do bola - da crv sumnje poremeti skladan brak Dragice i njenog supruga.

A otkud sva ta jadna podmetanja baš u ovom trenutku? Nimalo slučajno: predvodeći Policijsku upravu Užice načelnica Dragica Jevtović hrabro se uhvatila poslednjih meseci u koštac sa ozbiljnim kriminalom, kako na području Policijske uprave, tako i u policijskim redovima, što je dovelo i do otkrivanja velikih nezakonitosti oko droge i pritvaranja grupe na čelu sa bivšim načelnikom OKP Užice Ivanom Šopalovićem.

Očigledno, neki su se uplašili mogućeg daljeg razotkrivanja novih mućki u policiji (ko li je sada na redu?), pa su brže bolje potrčali da u javnosti oljagaju načelnicu. Lažima i podmetanjima da izmaknu ruci pravde. U sve, naravno, upleo se i snažan uticaj zvučnih advokatskih imena koji, u silnoj želji da kako tako odbrane svoje okrivljene klijente, ne prezaju ni da utiču da se u najtiražnijim glasilima bez provere puštaju tekstovi koji ljagaju one što hoće red u ovoj državi.

Poručujemo: dosta je podmetanja, pustite vrh užičke policije da radi svoj posao

                            Dobronamerni i iskusni policijski službenici PU Užice

    

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane