Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Odbrana

Odbrana

Šutanovčev cirkus ne oskudeva u klovnovima

 

Njihov idiotizam nije normalan

 

Aktuelni ministar odbrane lepršavo tvrdi kako, dok je on ministar odbrane, niko neće na Kosovo. Neće u odbranu zemlje od ugrožavanja spolja, kako stoji u Ustavu Srbije, ali je zato za njega veoma važno da pripadnici Vojske Srbije učestvuju u mirovnim operacijama po vukojebinama pod okriljem UN širom sveta

 

Piše: pukovnik Milan Jovanović

 

Čim "uđete" u vesti na sajtu Ministarstva odbrane odmah možete saznati da Srbija ima Egzit, Guču, Kupusijadu, Slaninijadu, Kobasicijadu, Dane ludaje... Da, ukratko, Srbija ima što niko nema. Isto tako, Srbija ima predsednika države, a nema državu. Ima cirkusijadu, a nema cirkus. Ima ministra odbrane, a nema vojsku. Gradi aerodrome, a nema avione. Gradi stanove koji se ne useljavaju, otvara pogone koji nikada neće proraditi...

"Predsednik države" i njegov kum, "ministar odbrane", ipak su veoma ponosni na sve to i nema šanse da ih iko skrene sa zacrtanog puta. Pogotovo dok Ministarstvom odbrane i onim što je ostalo od vojske vlada mafija, a kriminal i korupcija cvetaju. Tabloid je u međuvremenu otkrio mehanizam angažovanja Šutanovčeve inženjerijsko-građevinske mehanizacije u Kolubari, na aerodromu Lađevci, u stambenom kompleksu bivše kasarne Stepa Stepanović i njeno skorašnje upošljavanje u skladišnom kompleksu Ledinci (Fruška gora), te pri izgradnji montažnog naselja u garnizonu Valjevo, pa je zbog toga i logičan i očekivan Šutanovčev stampedo po gradovima Srbije, od čega korist imaju samo on i njegova kriminalna bratija.

 O pomenutom komercijalno-propagandnom stampedu govore i sledeći primeri.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je u Šapcu 11. oktobra 2011. posetio pogon za preradu drveta Vojnograđevinske ustanove Beograd, u kojem "treba da počne" proizvodnja montažnih stambenih jedinica. Tom prilikom između ostalog je, u tonu samohvale, rekao da je "Vojnograđevinska ustanova do pre četiri godine bila u gubitku od 150 miliona dinara, a danas ima kapacitete za izgradnju montažnih kuća", da je "2005. tadašnje rukovodstvo Ministarstva odbrane pogon stavilo u Master plan kao neperspektivan, sa čime se nismo složili, i nakon tri godine investiranja on zarađuje novac za Ministarstvo odbrane i upošljava ljude... U Valjevu će biti izgrađeno prvo naselje od 50 montažnih kuća u kojima će živeti aktivna i penzionisana vojna lica...".

 

Miraz je važan

 

Ministar je u svemu tome, zajedno sa servilnim medijima, "prevideo" sledeće:

Da se ovde ne radi ni o kakvoj fabrici, nego o radionici koja je 80-ih godina prošlog veka namenski podignuta za potrebe remonta pontonirskih sredstava - čamaca JNA. Zbog specifičnosti tehnološkog procesa (lokacije farbare u odnosu na trafo-stanicu) objekat tehnički nije primljen i nije dobio nikakvu upotrebnu dozvolu. Vlada Srbije je 22. juna 2006. usvojila nekakav Master plan, po kome je za prodaju i razmenu vojnih nepokretnosti popisano 35 klubova VS, osam aerodroma, 52 kasarne i sedam sportsko-turističkih centara. U plan je, na osnovu procene Saveta za nepokretnosti Generalštaba VS, ugrađeno 447 vojnih kompleksa, 4.870 hektara zemljišta i 2.196 objekata visokogradnje i niskogradnje. Nosilac prodaje tih vojnih objekata koji više nisu neophodni za funkcionisanje VS jeste Direkcija za imovinu RS. Master plan, pa čak ni dostavljeni predlozi za Master plan, međutim, nikada nisu predviđali prodaju ili razmenu pomenutog objekta. S obzirom da nema upotrebnu dozvolu i da nije predviđen za prodaju ili razmenu, od kupovine je odustao i Interkop (preduzeće iza kojeg stoji aktuelni ministar poljoprivrede Dušan Petrović - stranački kolega ministra odbrane).

Ovome, a pogotovo improvizacijama i izmišljotinama ministra Šutanovca, nije potreban dodatni komentar.

Šutanovac i načelnik Generalštaba general Miloje Miletić obišli su istog dana i novoizgrađeno skladište ubojnih sredstava u centralnoj Srbiji. Tada je ministar rekao da "smo za smeštanje viška ubojnih sredstava, oko 11,5 hiljada tona, u protekle četiri godine izdvojili oko 15 miliona evra za izgradnju oko 12 hiljada kvadratnih metara novih magacinskih prostora", pa su građani sada bezbedniji nego ikad.

Ni ovome nije potreban komentar, jer nije jasno za šta su i kome dati ti novci, te kakva su to novoizgrađena skladišta ubojnih sredstava i koju sigurnost pružaju ako im je cena 1250 evra po kvadratu!

Prethodnih dana Šutanovac je obilazio posmrtne ostake svog "resora" diljem Srbije. Bio je u Subotici na lokaciji bivše kasarne "Petar Drapšin", koja je sa lokalnim vlastima "zamenjena za novac", što je ocenio kao fantastičan potez. U Čačku je "pustio u rad novu savremenu mašinu u pogonu za kompletiranje pirotehničkih sklopova i podsklopova fabrike Sloboda, gde je ocenio da bi ova godina, da nije najgora, bila najbolja, i najavio bum eksploziju srpske vojne i građevinske (!?) industrije po svetu a i kod nas. U Čačku i Gornjem Milanovcu je uručio ključeve nekih stanova nekim vojnim licima, a stigao je i do omiljene mu Turske (Antalija) na sastanak ministara odbrane zemalja članica Procesa saradnje (SEDM). Tamo je sa Turcima utanačio završne radove na konverziji aerodroma Morava u Lađevcima, što je i proslavljeno promotivnim civilnim letom na samim Lađevcima par dana kasnije. I sve tako. Neverovatno bizarno od čoveka koji je svojim postupcima "odumro" Vojsku Srbije i sveo je na izviđačko društvo.

A zašto i čemu sve to? Aktuelni ministar odbrane, na primer, tvrdi da, dok je on ministar odbrane - niko neće na Kosovo, jer je "NATO u ovom trenutku najbolji bezbednosni standard u svetu". Neće u odbranu zemlje od ugrožavanja spolja, kako stoji u Ustavu Srbije u čl. 139, ali je zato za spoljnopolitički kredibilitet važno da pripadnici Vojske Srbije učestvuju u mirovnim operacijama po vukojebinama pod okriljem UN širom sveta. Šutanovac orgazmično naglašava da su takav njegov stav i "sistem odbrane" koji je stvorio veoma hvaljeni, tamo negde, valjda zbog toga što i nisu namenjeni za odbranu Srbije.

Pojavljuju se u tim doktrinarnim glupostima i neki manje poznati detalji kao što je, na primer, poseban status Norveške u našoj ljubavi prema NATO-u. Valjda zbog toga što je baš Norveška (!?) inicirala osnivanje Grupe NATO-Srbija početkom 2006. godine, pri čemu je Norveška ambasada u Beogradu bila kontakt partner Srbije sa alijansom. Zato Norveška sebi dozvolila da od Srbije traži slanje sanitetske ekipe-tima u Čad, što Šutanovac u Skupštini obrazlaže kao jednu od božjih zapovesti. Onda, Norveška poklanja VMA komplet ratne - poljske bolnice, što koincidira sa formiranjem ekipe za Avganistan, čije je upućivanje odloženo u poslednji čas. Neki misle da su Norvežani zapravo hteli (da li i uspeli) da trguju (čitaj: uvale za male pare) kvotama mirovnih snaga za svetska ratna žarišta. (U vezi sa pomenutom VMA, ne treba zaboraviti da se ova treća po veličini vojna bolnica u svetu smatra budućim "mirazom" NATO-u.)

 

Dobar, loš, zao

 

Ali, "miraz" je samo završni čin. U svom političko-osvetničkom ludilu domaće mladoženje izbacili su iz prostorija Doma Vojske Srbije Generalski klub VS i u njih uselili kancelariju Haškog tribunala. Slično se dogodilo i u Nišu i u nekim drugim gradovima. NATO kancelarije su smeštene u Ministarstvu odbrane, nekakva slična kancelarija američke vojske udomljena je na sličan način.

U takvom rasporedu (ne)moralnih normi protekla je i poseta američkog generala sa (samo) četiri zvezdice Ministarstvu odbrane, što je takođe proglašeno istorijskim događajem, s obzirom na snagu vojske iz koje dolazi. Na isti način je tretirana poseta naše balerine u svojstvu zamenika Ministra odbrane Pentagonu, prvi put nakon dvadeset godina, kako kažu. Nakon izuzetno "korisnih" razgovora, naša vojna balerina izjavila je kako "i mi moramo menjati predrasude o američkom vojniku kao o lošem momku, jer to nije tako, stvari su se promenile". Ako je mislila na seksualne osobine tog hvaljenog lošeg momka momka, moglo bi joj se i oprostiti. Ali, zaboga, zbog toga nije morala da putuje čak u Vašington, momaka sa još boljim osobinama mogla je naći na putgu od svog stana do radnog mesta.

A bila je tu, tačnije marširala, marširala Kralja Džordža Garda. Došli su radi upoznavanja terena, izvođenja praktičnih vežbi, za neke buduće ratne igre. Suze radosnice pri dočeku i odlasku na licima gotovo celog Generalštaba VS. A sam režiser ove posete, predsednik države i vrhovni komandant VS izjaviće: "Ova poseta je veoma značajna za našu zemlju jer će nam Ohajo omogućiti brži ulazak u EU i NATO".

Sve ovo samo je nabrajanje razloga zbog kojih Srbiji s njima i pod njima, a uskoro i bez njih, nema spasa. Toliko gluposti, zlih namera i namerno pogrešnih poteza, uz tolike razlike u njihovim privatnim bogatstvima nekad i danas, ne bi podnele ni mnogo jače, otpornije i bogatije države. A onda je možda i bolje što su uništili i vojsku i odbranu zemlje, jer bi oružje kad-tad okrenuli prema nama, građanima. Ako već nisu.

 

 

 

Sramno i žalosno

 

General-pukovniku Spasoju Smiljaniću, pilotu koji je obavljao dužnost komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, sada vojnom penzioneru, zabranjen je ulazak-poseta kasarni komandi jedinica RV i PVO. Komandantu koji se sa vrlo skromnom opremom, naoružanjem i tehnikom, izuzetnom hrabrošću i obučenošću suprostavio moćnim vazduhoplovnim snagama NATO u jednom od najneravnopravnijih sukoba u istoriji ratova. Vojniku koga je i neprijatelj  visoko cenio. Kakva je to "veličina" uzela sebi za pravo da izda takvu zabranu. Ko drugi ako ne neki od anglo-američkih prestižnih "kursadžija", koji se neprijatelju i dan-danas izvinjavaju zbog onog oborenog "nevidljivog" F-117A, traumatičnog iskustva američke velesile.

Međutim, ako su suvišni Smiljanić i njemu slični, nisu neki drugi koje Šutanovac i njegovi tretiraju kao "oslobodioce". Tako su u goste "pozvana" i primljena dva američka aviona F-16 sa posadama, koji su neposredno učestvovali u bombardovanju Srbije. Dočekani su sa najvišim državnim počastima, a čak su domaćini, "kolege", piloti novog RV VS bodrili goste kako nema razloga da se osećaju neugodno, da im oni ne zameraju jer su profesionalci koji samo izvršavaju naređenja. Da li je na oficira ovakvog mentalnog profila i morala mislio Šutanovac kad je nedavno izjavio da "novi oficiri" vraćaju ugled Srbiji?

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane