Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Vojska

Vojska

Šta je ostalo od Vojske nakon četiri godine ministrovanja američkog kursiste Šutanovca

 

Poslovanje redova Dragana

 

Još uvek je nemoguće sabrati svu štetu koju je svojim ministrovanjem nad nekada slavnom Vojskom Srbije (koju on, inače, nije služio) počinio jedan bivši izbacivač iz noćnih klubova. Ipak, brojne činjenice govore da je on već odavno morao biti smenjen i pozvan na odgovornost zbog nezapamćene pljačke i izdaje države

                           

Pukovnik Milan Jovanović

 

Srbin vojnik, po svojoj genezi, cenjen je i priznavan u svetu čak i od svojih neprijatelja. Danas srpski vojnik ne može da izađe na bojno polje i da brani zemlju od neprijatelja, jer mu preti opasnost od Vlade i Ministarstva odbrane! Opasnost mu preti i od predsednika države, pa čak i od Skupštine Republike Srbije kao najvišeg predstavničkog tela, nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji! Ove  institucije (posebno Vlada i Ministarstvo odbrane) umesto da osiguraju vojničku neutralnost zemlje i spremnost Vojske da može u svakom trenutku stati na branik Otadžbine, sistematski rade na tome da Vojsku Srbije što više unize i pretvore u grupu uniformisanih klovnova.

 

Rani radovi lobiste NATO pakta

 

Ministar odbrane Dragan Šutanovac, i pored Rezolucije  Skupštine Republike Srbije o vojnoj neutralnosti, na mala vrata vodi Srbiju u NATO alijansu, pri čemu interesi Srbije uopšte nisu zaštićeni. Ministarstvo kao eksponent trenutnih političkih ciljeva (skrivenih ili javnih) gravitira ka Alijansi i zato im nije u interesu prava reforma, profesionalizacija i institucionalizacija Vojske Srbije.

Zapadnoj vojnoj alijansi nije potrebna jaka Vojska Srbije, već slabašna, osiromašena i bez ikakvog morala. Njima takođe nije potrebna Srbija koja će da razvija svoje vojne potencijale i vojnu industriju.  Treba li podsećati da je Jugoslavija, na vrhuncu svoje moći, izvozila godišnje naoružanje i vojnu opremu u vrednosti 4,5 milijardi američkih dolara!

Kako je za ovako kratko vreme došlo do vojničkog sunovrata jedne vojničke zemlje, čija je celokupna vojna strategija u poslednja dva veka bila bazirana na samoodbrani?

Po preuzimanju dužnosti ministra odbrane 16. maja 2007. godine, Dragan Šutanovac hitno pristupa realizaciji dobijenih zadataka na planskom i sistematskom uništavanju odbrambenog sistema Srbije, Vojske Srbije i odbrambene industrije Srbije.

Odmah je postao svestan da se pri rešavanju navedenog zadatka može i dobro zaraditi, jedino ako se to prikaže kao reforma vojske, te je stavio pod direktan i neposredni uticaj politiku odbrane i materijalne resurse odbrane.

Da bi to postigao, odmah po preuzimanju dužnosti ministar odbrane Dragan Šutanovac za svoje najvernije saradnike u Ministarstvo odbrane doveo je ljude iz firme Jugoimport SDPR (gde je do tada bio savetnik generalnog direktora Stevana Nikčević)a, te dovodi svoga kuma Iliju Pilipovića za pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse, uz istovremeno zamrzavanje njihovih radnih odnosa u Jugoimport SDPR-u, bez obzira na to što se radi o školskom primeru sukoba interesa!  

Okružuju se poltronima raspoređujući ih na najodgovornija mesta u sektorima i odeljenjima. Po dolasku na takva mesta oni dobijaju (a i sami sebi pridaju) mnogo veći značaj i ovlašćenja nego što ih inače imaju. Polazeći sa pozicije sile postali su dokaz da je iznad zakona moguće biti bez ikakvih posledica i za to biti još debelo nagrađen ili unapređen, da je moguće biti ekstremno korumpiran a istovremeno ne kršiti nijedan zakon.

Šutanovac je već u prvih 15 dana po dolasku novog tima u Ministarstvo odbrane naručio izradu nekog "Prezentacionog dokumenta", koji je u julu usvojen na Vladi, a 5. septembra 2007. godine i zvanično predat  sedištu NATO u Briselu!

Ministarstvo odbrane po dolasku Šutanovca odmah piše predloge Zakona o odbrani i Vojsci, ali i druge normativno-pravne akte (Strategijski pregled odbrane, Strategija nacionalne bezbednosti i Strategija odbrane), što je sve bila platforma za uništavanja Vojske Srbije, koja je proglašena NATO standardizacijom. Svaki dokument prvo je predstavljen stručnjacima te alijanse, koji su se u međuvremenu i fizički uselili u zgradu Ministarstva odbrane.

 

Ne lete avioni, ali će leteti Šutanovac!

 

Građani Srbije znaju da je Ministarstvo odbrane, kako u miru tako i u ratu, najviši državni organ za rukovođenje Vojskom Srbije. Ono je najviša vojna institucija države za koordinaciju i usklađivanje kompletnih priprema države za odvraćanje od rata ili za eventualni rat.

Kao jedan od resora Vlade Srbije, vrši upravne i stručne poslove koji se odnose na odbranu (planiranje razvoja, transformacije, organizacije, opremanja, naoružavanja, proizvodnje NVO, realizaciju utvrđenih planova, organizovanje i priprema Vojske Srbije), kao i upravljanje raspolaganjem i kontrolom vojnog budžeta i celokupnom vojnom imovinom.

Otkako je na čelu Ministarstva odbrane Dragan Šutanovac, Srbija je doživela veliko političko, nacionalno i moralno poniženje i nipodaštavanje. Od nekada u svetskim razmerama respektovane vojne sile, naša vojska je, pored radikalnog smanjenja brojnog stanja, zastarelosti naoružanja, zapošljavanja po stranačkim i rodbinsko-kumovskim vezama, sistemskim delovanjem organizovanog kriminala i mafije u organizacionim strukturama i u samom Ministarstvu, dospela na nivo tragikomične pretorijanske garde srpskih vlastodržaca.  

Ta i takva Vojska Srbije nalazi se van svake kontrole (civilne i vojne). Ukratko, stavljena je u ruke Dragana Šutanovca. Ovaj američki kursista i NATO lobista, potpomognut kumom - "vrhovnim komandantom i partijskim liderom", okružio se i drugim kumovima, partijskim istomišljenicima i savetnicima i - radi šta hoće. Eliminisao je sve sposobne oficire. Dodatno je birokratizovao, kriminalizovao i familijarizovao Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, postavši tako sa svojim kumom centar moći i bastion organizovanog kriminala u državi Srbiji.

Nema sfere iz oblasti života i rada pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u kojoj nema delovanja organizovanog kriminala, a da su istovremeno organi gonjenja, tužilaštva i sudstva išta preduzeli. Zapanjujuće je saznanje da je pripremljena najveća državna pljačka u organizaciji Ministra odbrane  Dragana Šutanovca i najvišeg državnog i političkog vrha Srbije, koja će se realizovati pri nabavci aviona za potrebe Vazduhoplovstva VS.

Javnosti Srbije je poznato da Vazduhoplovstvo VS za godinu dana ostaje bez svih 11 lovačkih aviona "MiG-21". "Penzionisanje" aviona "MiG 21" dovodi u pitanje čuvanje državnog vazdušnog prostora, jer vazdušni prostor Srbije od 2013. čuvaće samo tri borbena aviona "MiG-29", a na raspolaganju je i jedan dvosed "MiG 29" za obuku. Njihov rok trajanja nešto je duži i ističe 2018. godine. Ovi avioni, koji sa raketnim sistemom čine stalno dežurstvo u zaštiti vazdušnog prostora, za sada nemaju zamenu, niti naslednike.

 

Epilog jednog ministrovanja

 

U takozvanom novom pristupu ministra Šutanovca načinu shvatanja Vojske, doktrine odbrane i transparetnosti, lako je uočiti sledeće:

-  Iako smo zvanično vojno neutralni, skoro svakodnevno imamo goste iz SAD i NATO-a ili se pak ide kod njih u goste, bez obzira na to što NATO ima kancelariju u Ministarstvu odbrane pored samog kabineta ministra odbrane,

-  Gospodin Šutanovac je jedan običan pion koji samo ispunjava naloge svojih gazda iz Brisela i Vašingtona. Reformu Vojske je sproveo na nezakonit, neustavan način, sledeći interes NATO pakta a ne interes Srbije. Poslušno je onesposobio i uništio odbrambeni sistem Srbije, Vojsku Srbije, tako da njegovi zapadni mentori prosto trljaju oči u neverici,

-  Navedeni SDPR-ovski klan brižljivo planira, priprema i režira poteze na izvršavanju postavljenog zadatka uništavanja sistema odbrane uz istovremeno pljačkanje vojne imovine,

-  Da naslednik načelnika Generalštaba, generala Miloja Miletića (koji ide u penziju), neće biti formalno kandidovani general-potpukovnik Ljubiša Diković, već neko drugi.

Sa ovakvom pozicijom, opozicijom, Skupštinom, Vladom i sa ovakvim predsednikom države i ministrom odbrane, vratiti poverenje u odbranu i institucije odbrane gotovo je neizvodljivo, niti se može računati na bilo kakav uspeh. Ostalo nam je da se samo molimo Bogu da neko veće i malo organizovanije lovačko društvo neke susedne zemlje ne nasrne na nas. Bilo bi bruke i sramote kao nikada.              

 

 

 

 

Prezentacija drugovima u NATO

 

Šutanovac je već u prvih 15 dana po dolasku novog tima u Ministarstvo odbrane naručio izradu nekog "Prezentacionog dokumenta", koji je u julu usvojen na Vladi, a 5. 9. 2007. godine i zvanično predat sedištu NATO-a u Briselu!

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane