Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Srbija

Srbija

Banatsko čudo: ribnjak bez vode

 

Zrenjaninski šarani u mreži kriminala

 

Poslovanje u većini privatizovanih firmi u zrenjaninskoj opštini zasniva se na ofiranom bezobrazluku, mazanju očiju građanima i punjenju privatnih džepova. Uz obilatu pomoć vrha vlasti iz Beograda i Novog Sada, i Carska bara, rezervat prirode pod zaštitom države i Uneska, idealna je meta za profitere da i dalje siluju prirodu uz čist profit meren milionima evra

 

Zoltan Horvat

 

U privatizaciji se masno lažu građani Zrenjanina, a to znaju i vrapci, kao na primer da se položi račun za 2,5 miliona evra, koliko navodno iznosi ulaganje države u Carsku baru i razvoj ribarstva u prethodne tri godine. Gospoda Pavićević, Vujičić i Janičić, suvlasnici (sve)moćne privatne firme Mirotin, većinskog vlasnika Ribarskog gazdinstva Ečka, upravo to i čine. Uprkos sumnjivim rabotama, zagađivanju rezervata i realnoj opasnosti brzog nestanka Carske bare, samoreklameri iz Mirotina 26. juna ove godine dobili su na poklon od republičkog ministra svih prirodnih resursa države, ser Olivera Dulića, novih 10 godina upravljanja nad biserom zrenjaninskog turizma.

Na granici fantazije su izjave gospodina Radulovića, izvršnog direktora Ribarskog gazdinstva Ečka, da se u izgradnju Severnih jezera (između naselja Mužlje i Lukinog sela), na površini od navodno 70 hektara, uložilo 110 miliona dinara sredstava iz pokrajinskog budžeta. Prostom računicom najobičnijeg ribara, operacija izgradnje ribnjaka - odnosno dvomesečni rad na paljenju trske, tanjiranje dna jezera uz rutinsku rekonstrukciju postojećih nasipa (jedva "ogrebali") i čišćenje kanala oko jezera - košta najviše 30 miliona dinara, računajući i pravljenje makadamskog puta od nekoliko stotina metara. Međutim, sada već legendarni trojac "genijalnih" crnogorskih biznismena, pod okriljem države se samoreklamerski isprsio gradnjom i Severnih jezera, koja su, za neupućene, pre desetak godina već bila u funkciji?!

Gde je nestalo 80 miliona dinara, to možda zna gospodin Bojan Pajtić, inače kum suvlasnika Mirotina Vujičića, koji iz pokrajinske kase finansira ovakav razvoj ribarstva. Na nedavnom raskošnom svečanom otvaranju Severnih jezera, uz sve riblje đakonije i separe za privilegovane i nedodirljive, običnom posmatraču je bilo zapanjujuće kako se uopšte može otvoriti jezero bez vode?! Naime, vode u novom jezeru bukvalno nema, a trenutno ne postoji ni način da se ona dovede u bazen jezera. Od ovakve smejurije i sprdačine od ovdašnjeg ekološkog posla decenije, korist imaju isključivo novi zrenjaninski "ribari" koji večitim zrenjaninskimaranima" (čitaj: ovdašnjim sugrađanima), u sve podobne mikrofone i kamere besramno izjavljuju da značajno proširuju poslovne kapacitete.

Samohvalospevi ne prestaju jer se još pompeznije najavljuje izvoz nadaleko poznatog ečanskog šarana (inače sa problematičnih tri procenta masnoće) na evropsko tržište. Nakon neslavnog izvoza na austrijsko i slovenačko tržište gde je šaran pretvoren u hranu za kuce i mace, sada se spominje izvoz u Slovačku, opet preko "poverljivog i proverenog" poslovnog partnera. Pregovori su navodno u toku, ali je nejasno zašto je ečanskom šaranu potreban posrednik u realizaciji inače normalnog izvoznog posla prvoklasne robe. 

Naviknut na donacije, dotacije i druge poklone od države u režiji funkcionerskih pajtaša od neograničenog poverenja, menadžment Ribarskog gazdinstva nije izmuljao ni jedan jedini kubik ekološki opasnog mulja nakon pisanja o realnoj opasnosti od nestanka Carske bare i (ne)izmuljvanja korita Starog Begeja. Nove partnere u zamajavanju građana Zrenjanina i virtuelnom radu pronašao je u dalekoj ribarskoj Finskoj. Iako su sredstva za izmuljavanje već dobijena iz kase nadležnog ministarstva, u Finskoj je zatražena pomoć u vidu donacije vredne milion evra za kupovinu refuler mašine za izmuljavanje. Razgovori su u toku, menadžment ečanskog ribnjaka navodi da se "čine veliki napori", ali Carska bara je sve plića i plića, uz alarmantnu opasnost da u rekordnom roku nestane sa mape prirodnih rezervata.

Što se tiče Čente i rekonstrukcije tamošnjeg ribnjaka, nasipi su urađeni, ali i tamo, verovali ili ne, nedostaje samo voda. Ko tu koga... (ne) zna se, tek, ne bi bilo iznenađenje da se u nedostatku osnovnog sredstva za rad ribnjaka, vode, najavi recimo proizvodnja letećih riba. U virtuelan razvoj Zrenjanina uključila se i lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom Miletom dr Mihajlovim i njegovim vernim pomagačem Goranom Kaurićem, inače zamenikom gradonačelnika, rodom iz Ečke. Bio je dovoljan telefonski poziv Bojana Pajtića da gradski čelnici aminuju ovakve poslovne "podvige" velemajstora iz Mirotina.

 

 

 

 

     

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane