Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

Kako uspešno izleèiti svoj bankovni raèun?

 

Prljavi tragovi doktora Perina

 

Pošto je ispraznio raèune Saveza društava Vojvodine za borbu protiv raka, dr Branislav Perin je prešao na funkciju predsednika Lekarske komore Vojvodine, ne samo zato što tu ima više da se krade veæ i zato što je èlanovima Saveza dosadilo njegovo samovoljno potkradanje pa su ga oterali

 

A. Nað

 

Dr Branislav Perin je danas predsednik Lekarske komore Vojvodine, a prethodno je svoj prljavi trag ostavio kao predsednik Saveza društava Vojvodine za borbu protiv raka. Protiv njega su podnete brojne kriviène prijave, neki postupci se još uvek vode, ali je Perin izgleda nedodirljiv - za njega urgira i samo Ministarstvo zdravlja pritiskajuæi Savez da ga vrati na funkciju, jer do tada Savezu neæe biti uplaæene pare koje Ministarstvo u njegovo ime skuplja, ali ne prosleðuje.

Nadzorni odbor Saveza je još decembra 2007. doneo zakljuèke koje je potpisao Dušan Tomoviæ, kako utrošena sredstva od 3.524.305,82 u 2005, kao i 3.692.816.31 u 2006, nisu racionalno i domaæinski trošena prema Planu i programu rada.

Iz kriviène prijave podnete 18. decembra 2007. i dopunjene 4. aprila 2008. protiv Branislava Perina, dr Milana Antoniæa i dr Andrije Goluboviæa proizilazi da su njih trojica "po prethodnom dogovoru i kriminogenom planu organizovali, agitovali i sprovodili fiktivne izbore za skupštinu Saveza i istu održali". Po osnovu tako ishodovanih lažnih isprava oni su sebi dodelili nepostojeæa ovlašæenja, te je Goluboviæ decembra 2007. otvorio novi depo karton i na njega izvršio prenos sredstava Saveza od 330.000 dinara sa raèuna u Findomestik banci. Antoniæ je bio nešto skromniji, pa je 29. juna 2007. uz lažne isprave i ovlašæenje izvršio prenos sredstava Saveza u visini od 2.410 dinara.

Po zahtevu za sprovoðenje istrage od 9. oktobra 2009. i dopuni od 28. oktobra 2011, koju je Viši sud u Novom Sadu na rešavanje prosledio Osnovnom sudu u Novom Sadu, Perinu se na teret stavljaju brojna krivièna dela. On je tako organizovao takozvano Savetovalište za odvikavanje od pušenja na kome su vršeni pregledi za utvrðivanje raka dojke, iako takva aktivnost nije predviðena statutom niti je to ikada ranije raðeno, kako bi sa svojim prijateljima lekarima zakljuèivao ugovore o autorskom delu u kojima su bili predviðeni visoki honorari, i time Savez oštetio za 264.600 dinara.

Perin se takoðe sumnjièi da je prisvojio pokretne stvari koje su mu poverene u službi i na radu u Savezu, i to u vrednosti od 269.289 dinara. Radi se o jednom laptopu marke tošiba, biblioteci Saveza sa 169 naslova, digitalnoj fotokameri, elektriènoj pisaæoj mašini, štampaèu Lexmark, novom Notebook IBM Lenovo, mobilnom telefonu, video-rikorderu... Bez odluke nadležnog organa i bez pisanog obrazloženja, sa raèuna Saveza je izvršio transfer 85.703.40 dinara na raèun SUR bife Leonardo iz Novog Sada. Istog dana je pomenuta sredstva podigao u gotovini i uplatio kao poslednju ratu stambenog kredita.

U istražnom postupku se ispituju i navodi da je dr Perin još u februaru 2005. samoinicijativno prepravio statut Saveza i tu izmenu predao organu nadležnom za registraciju. Takoðe se sumnjièi da je Savezu podneo lažni zahtev Instituta za pluæne bolesti iz Sremske Kamenice za kupovinu raèunara. Upravnik Instituta dr Èanak je izjavio kako nikada niti je tražio, niti dobio raèunar za koji je Savez platio 45.119,80 dinara.

Posle svega, izgleda da je dr Perin najuspešniji u leèenju besparice na svojim bankovnim raèunima, dok mu je ostalo sporedno.

  

 

  

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane