Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Širom

Širom

Šefovi mafije i opštinari na istom zadatku

 

Reket bez reketa

 

Klasièna mafija pod zaštitom države ponovo reketira po beogradskim ulicama. Oni koji ne plaæaju ne mogu da rade, a oni koji bi da progovore dobijaju teške batine. Novac dobijaju samo šefovi mafije i njihovi zaštitnici u opštini Novi Beograd

 

I.M.

 

U starom kineskom tržnom centru u novobeogradskom bloku 70 za bezbednost se stara privatna firma "Obezbeðenje 70", vlasnika i direktora Radovana Miljeviæa. U njihove redove teško je uæi jer se traže poverljivi ljudi, koji umeju da èuvaju tajnu.

Vlasnici svih tezgi koje su divlje bile postavljene u centru i oko njega, moraju da daju reket Miljeviæu i njegovim ljudima. U zavisnosti od velièine i mesta na kome se tezga nalazi, to je meseèno iznosilo izmeðu 60 i 100 evra. Kinezi æute i plaæaju, jer nemaju drugog naèina da posluju.

Naplata se vrši tako što ljudi koji uživaju posebno poverenje šefa Miljeviæa jednom meseèno obilaze pomenute tezge i sakupljaju novac. Vanredne naplate obavljaju se za velike praznike, kao što je Nova godina, kada je i svota mnogo viša.

Polovinu para za sebe zadržava Miljeviæ, drugu polovinu daje nekim svojim ljudima. Jedan deo ide i odgovornima u opštini Novi Beograd koji zauzvrat ne diraju ilegalno postavljene kineske tezge. Onaj ko ne plati Miljeviæu, suoèava se sa momentalnom intervencijom nadležnih opštinskih službi. A ponekad znaju da padnu i batine.

Jedan od radnika obezbeðenja, koji nije bio ukljuèen u podelu plena, rekao je šefu da zna šta se odvija u tržnom centru. Ubrzo su ga napala petorica èlanova obezbeðenja: Avro, Peða, Edvard, Sava Jermen i jedan nepoznatog nadimka, i bestijalno ga prebili.

Od udarca kljuèem za skidanje toèkova u slepooènicu, nesreænom èoveku je od tada trajno narušen vid.

Posle batina, a dok je bio na bolovanju, dobio je i otkaz. Miljeviæ ne trpi one koji bi da mu se mešaju u posao tako što bi pošteno da rade. Ostali zaposleni u ovoj agenciji za obezbeðenje shvatili su poruku i nastavili æutke da rade, praveæi se da ništa ne znaju. Dok šef zgræe milione, nesreæni radnici rade za minimalac, bez plaæenih doprinosa. Æute i rade, isto kao i Kinezi. Jedino Miljeviæ i njegovi puleni besne.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane