Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Diplomatija

Diplomatija

Diplomatski skandali kao način života - ko Srbiju predstavlja u svetu, kako i za koje pare

 

Noćna ptica na vrućoj liniji

 

Slika Srbije u svetu zavisi i od moralnog i stručnog profila njenih diplomatskih predstavnika. Na žalost, mnogo njih je postavljano mimo svih kriterijuma, pa danas nije nikakvo čudo da se nižu skandali u diplomatsko konzularnim predstavništvima Srbije, od Azerbejdžana do Kanade i drugde, širom sveta...

 

Insajder D 6

 

Mada je u dužem vremenskom periodu pokazao da mu nije mesto u diplomatsko konzularnim predstavništvima Srbije, ambasador Zoran Veljić i dalje hara u glavnom gradu Kanade. U vezi sa njim i njegovim neprikladnim životom i službovanjem, još nekoliko novih skandala potvrdili su da je reč o pogrešnom čoveku na pogrešnom mestu...

 Tako je Veljić, prilikom ugovaranja projekta za preuređenje Ambasade Republike Srbije u Otavi (Kanada), koja je trebala biti završena do 1. jula 2012. godine, angažovao arhitektu Popovića, koji je uradio projekat adaptacije prostorija sadašnje rezidencije, a sve radi boljeg funkcionisanja i same ambasade i konzulata.

Za taj idejni projekat Popovića je sa Veljićem sklopio ugovor u visini od 12.000 kanadskih dolara. Ali, ubrzo, nakon objavljenih informacija u štampi oko malverzacija u vezi prodaje placa (inače, vlasništva Republike Srbije u Otavi), i same adaptacije rezidencije, arhitekta Popović je odustao od bilo kakve saradnje, i vratio ček  od 12.000 kanadskih dolara koji je bio izdat od strane računopolagača ambasade Srbije u Otavi, Duška Ignjatovića i ambasadora Zorana Veljića...

Nakon toga je ambasador Veljić naložio Dušku Ignjatoviću da hitno predloži arhitekti Popoviću, da "realizuje" taj ček (da ga unovči u banci!) i da njima dvojici donese novac!

Arhitekta Popović je to žustro odbio, znajući da je reč o očiglednom pranju novca, koji bi ugrozio njegovu teško stečenu reputaciju, ali i rad njegove firme, ali ga i dovela pred krivičnu odgovornost u gubljenja licence za rad...

Njegova ekselencija, Zoran Veljić, uprkos svemu, iznajmljuje najluksuziniji stan u Otavi o državnom trošku, na adresu Queen Elizabeth Drive 130, koji je pozicioniran na izvanrednom petom spratu sa odgovarajućim pogledom na najbolji deo grada.

Ali, u međuvremenu, ambasador Veljić koristi i diplomatsku rezidenciju Republike Srbije u Otavi, koja treba da bude adaptirana (prema njegovom svedočenju), u roku od najmanje šest meseci.

Da ne bi bio "beskućnik", Zoran Veljić se preseljava u svoj superluksuzni stan početkom juna meseca ove godine, a u njega, prema sopstvenoj ideji, prenosi delove nameštaja koji je dao na restauraciju o trošku Republike Srbije, ali bez njenog odobrenja nadležnog ministarstva...

Konačno, da bi stvari bile jasnije, treba znati da Republika Srbija plaća i iznajmljivanje bivše zgrade Ambasade Srbije u Otavi (koja je pripala Bosni i Hercegovini nakon procesa takozvane sukcesije, odnosno, podele imovine nekadašnje SFRJ, a ona ga sada iznajmljuje Srbiji, prim. red.).

Takođe, država Srbija plaća svome ambasadoru u Otavi Zoranu Veljiću i najluksuziniji stan koji se mogao naći u glavnom gradu Kanade, a u koji se "njegova ekselencija" tek uselila.

Što se same rezidencije tiče, ambasador Veljić nju već duže vremena koristi kao "mesto za uživanje", odnosno večernje zabave...Shvativši valjda da je preterao u "diplomatskoj komociji " i da ga to može vratiti kući brže nego što je mislio, ovaj skandalozni srpski diplomata počinje da širi laži o tome kako će u rezidenciji da priređuje "diplomatske skupove".

Ali, o kakvim je ovde "diplomatskim skupovima" reč, najbolje govore i neke, srpskoj javnosti do sada nepoznate pikanterije iz veselog života ambasadora Zorana Veljića...

Tako je u noći između 16 i 17 maja 2012. godine, policiji u Otavi upućen poziv iz rezidencije ambasade Republike Srbije, gde je "nepoznata strankinja", vrištala i zvala upomoć! Na osnovu broja telefona sa koga je pomoć zatražena, brzo je potvrđena i adresa, pa je pet policijskih vozila sa upaljenim rotacijama, kao u boljem američkom akcionom filmu, napravilo opsadu rezidencije srpske ambasade. Okupile su se i komšije iz okolnih kuća, jer je u glavnom gradu Kanade retkost videti takvu intervenciju.

Šta se zaista desilo? Svedoci kažu da je ambasador Veljić imao jedno oko zatvoreno i vidno povređeno...

Neposredno posle ovog događaja (kažu, obračun između njega i njegove ljubavnice!) koji je doveo do policijske intervencije, ambasador Veljić upućuje oštre pretnje domaru ambasade, između ostalog i da će ga vratiti u Beograd ukoliko bude bilo kome "vani" podneo izveštaj o događajima te noći...

Naravno, nije ni kanadskim ni srpskim vlastima nepoznato kako živi i uživa njegova ekselencija Zoran Veljić. Postoji čak i već napisano rešenje o njegovom vraćanju u Srbiju, ali je, sudeći prema izvorima iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, za vreme održavanja ambasadorske konferencije u Beogradu, Veljić platio nepoznatom licu 5000 evra na ime "sanacije skandala", te je tako nastupila opstrukcija njegovog, već pripremljenog povratka u domovinu.

Kako god da se završi njegova "operacija Otava", izvesno je da će još novih neprijatnih istina izaći na videlo, jer je Zoran Veljić ličnost sklona skandalima i veselijoj strani života, koja je krajnje neprikladna za delikatnu funkciju koja mu je dodeljena. Tako je, na primer, sa njegovog telefona iz rezidencije pozivan i hot-line po ceni od 2 400 kanadskih dolara a ragistrovani brojevi, poput 9007899790, jasno govore da je reč agencijama koje nude usluge takozvanog telefonskog seksa!

 

 

 

 

Koliko neopravdanih izostanaka još ima ?

 

Od kako je predao kopije akreditivnih pisama Igoru Senčaru, državnom sekretaru u Ministarstvu inostranih poslova Republike Slovenije, Aleksandar Radovanović, ambasador Republike Srbije u Republici Sloveniji, pokazao je neverovatno odsustvo interesovanja za diplomatsku etiku, protokol i sve drugo što bi doprinelo da Srbija u Sloveniji bude predstavljena onako kako to dolikuje. Na samom početku svoje diplomatske karijere, ambasador Radovanović je odmah napravio jedan nedopustiv propust.

Naime, kako su Maribor i Sloven Gradec proglašeni od strane Evropske unije prestonicama kulture, desilo se da je u ova dva grada imao izložbu i naš poznati slikar iz "pariske škole", Vlada Veličković, što je bila divna prilika za promociju tek ustoličenog ambasadora Srbije u Sloveniji.

Na žalost, Radovanovića ovo nije zanimalo pa je izložbu otvorio ambasador Francuske! Neverovatno, ali baš kad njega nije zanimalo, celom događaju je prisustvovao veliki broj elitnih ličnosti iz javnog, privrednog i kulturnog života Austrije, Slovenije i Italije kao i brojni drugi predstavnici diplomatskog kora, direktor francuskog kulturnog centra i mnogi drugi. Samo nije bilo ambasadora Srbije kome je ovo bila "prilika sezone" da uspostavi brojne bitne kontakte.

 

 

Đe je ođe Montenegro?

 

Od osam diplomatsko konzularnih predstavništava Srbije u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Italiji, šestorica šefova su Crnogorci ili Crnogorke: U Milanu (Italija), generalni konzul je Ivana Pejović, u Trstu (Italija), generalni konzul je Momčilo Milović, u Zagrebu (Hrvatska), ambasador je Stanimir Vukićević, u Rijeci (Hrvartska), konzul je Zoran Popović, u Podgorici (Crna Gora), ambasador je Zoran Lutovac, u herceg Novom (Crna Gora), generalni konzul je Marina Jovićević...

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane