Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

Rukovodstvo bolnice Dr Đorđe Jovanović otima zarade od zaposlenih

 

Domaćica Goca i dalje pljačka              

 

Krupni lopovi, legitimni i legalni po zakonima političkih moćnika, šepure se Zrenjaninom sa zlatnim lancima oko vrata i "demokratskim" stranačkim legitimacijama po džepovima. Zaštićeni VIP lopovima koji u pokrajinskoj vlasti (još uvek) zauzimaju najviša mesta, ovdašnji istaknuti uterivači demokratije u narod, nesmetano, kradu li kradu. Ponajviše od sugrađana, pa je prosto neverovatno da niko od nadležnih do sada nije reagovao. Usput nisu zaboravili da sami sebe kontrolišu i za rad sami sebi odgovaraju

 

Zoltan Horvat

 

Drastičan primer je pljačkaška demokratija u "kući" legendarne domaćice Goce.  Konačno je reagovalo Ministarstvo zdravlja pa je 9. avgusta ove godine (DS) rukovodstvu zrenjaninske Regionalne bolnice Dr Đorđe Joanović poslat službeni dopis sa overenim potpisom nove ministarke Slavice Đukić - Dejanović. U dopisu lepo piše, krasti se ne može više. Direktorki bolnice dr Gordani Kozlovački i njenim, kao paščad odanim saradnicima u žutim mantilima, saopšteno je da je i nadležno Ministarstvo upoznato sa dugogodišnjom praksom u Zrenjaninu, neredovnom, aljkavom i nekompletnom isplatom mesečnih plata na rate, putnih troškova, prekovremenog rada i svake druge neisplaćene zarade zaposlenima. Na kraju dopisa se nalaže hitna, neodložna i kompletna isplata svih zarada zaposlenima.

Povod urgentne reakcije iz Ministarstva bila je izjava domaćice Goce od 1. avgusta ove godine da u zrenjaninskoj bolnici za sve zaposlene teče med i mleko, odnosno da se i zarade uredno isplaćuju u punom iznosu. Samo nedelju dana kasnije, 16. avgusta zaposlenima su isplaćene zarade za prethodni mesec u iznosu od svega 64 procenata, iako je za plate iz nadležnog Fonda, kao i do sada, "legao" pun stoprocentni iznos. Domaćica je, pohvalimo je za trud, zaista ispunila sve obaveze, ali samo prema privilegovanima, odnosno najbližim saradnicima. Oni, na čelu sa svojom domaćicom zarade dobijaju u zapečaćenim kovertama, u kešu. Niko ne zna na osnovu kojih kriterijuma domaćica samoj sebi i svojim pulenima obračunava mesečne i sve druge prihode. Što se tiče vrhunskih tretmana u Banji Rusandi za lep izgled, stas, glas i zatezanje tela domaćica i njenih drugarica, kuća velikodušno časti iz bolničke kase.

Šta je sa preostalih 1.000 zaposlenih (od ukupno 1.023 stalno zaposlena) koji žive od nikad skromnijeg zdravstvenog dinara? Njima su poslednjih godina uskraćene na stotine miliona dinara na ime neisplaćenih putnih troškova i prekovremenog rada merenog stotinama hiljada odrađenih a ne plaćenih časova. Pitanje zaposlenih, di su naši novci, zabranjeno je u zrenjaninskoj bolnici. Gde svakog meseca u poslednje četiri godine nestaju procenti neisplaćenih zarada zaposlenih, ni na to pitanje domaćica (za sada) nema obavezu da odgovara. Umesto transparentnog i demokratskog objašnjenja, domaćica organizuje tajne sastanke sa podobnim medijima koji obznanjuju da zrenjaninska Regionalna bolnica, sa milijardom dinara "demokratski pokradenog" minusa u poslovanju, izvanredno radi na sreću i zadovoljstvo pacijenata?!?  

Ko tu koga, za veliku lovu, zna se, a u pomoć uskače i Pajtić hvalećii rukovodstvo ovdašnje bolnice u večitoj izgradnji. On se javno divi nesebičnom i požrtvovanom odnosu domaćice, bivšeg gradonačelnika i njihovih poverljivih sardnika prema obavezama. Ni policija ni sud ne reaguju u Zrenjaninu na ovakve ofirane goleme pljačke. Nasuprot ogoljenom DS kriminalu, domaćica je organizovala svečan i dirljiv povratak u bazu bivšem gradonačelniku dr Mileti Mihajlovu. Čovek se vratio odakle je, ničim izazvan otišao, pa ga dočekale i izljubile stranačke kolege u žutim mantilima. Dočekalo ga je gladnog, golog i bosog, staro radno mesto interniste, plus savetodavna funkcija domaćice. Usput mu je rečeno da će biti i direktor za vanmedicinske delatnosti (ova funkcija ukinuta pre nekoliko godina). Gosn Miša je i odbornik nove demokratske opozicije u gradskom parlamentu, te siromašnom čoveku, rodom iz Elemira treba pomoći da se sa pa stotina hiljada dinara mesečno snađe u okrutnim vremenima. Tu je i šestomesečna sledujuća apanaža u ukupnom iznosu od 800 hiljada dinara nakon napuštanja fotelje prvog čoveka Zrenjanina. Domaćica i njeni "demokratski poslužitelji" pokazali su vrhunski stepen razumevanja za teške nevolje svog voljenog bivšeg vođe, pa je skromno kafansko slavlje za dvadesetak privilegovanih koštalo opljačkanu bolničku kasu samo nekoliko hiljada evra.

Zaposleni u zrenjaninskoj bolnici ne smeju da se žale, pretnje otkazima su garant opstanka njihovih osionih gazda. Ni predsednici sindikata ne prave probleme jer su "laka roba" pa ih zadovoljavaju male privilegije. U najgoroj situaciji su pacijenti koji za bolničko lečenje moraju od kuće poneti sve živo, počev od pribora za jelo. Sem ugroženog zdravlja, pacijentima su na meti i novčanici jer se ogromna većina rutinskih zahvata usmerava na privatnu bolnicu Sveti Jovan, gde očajne bolesnike, za naknadu merenu stotinama evra, dočekuju lekari Regionalne bolnice na čelu sa dr Davidovim, načelnikom Urgentnog centra i suvlasnikom privatne bolnice. Dodajmo tu i suprugu Davidova kao i privilegovano medicinsko osoblje koje za jedno dežurstvo dobije na ruke od tri do pet hiljada dinara. 

Retko viđenoj alavosti i besprizornosti izvikanih zrenjaninskih lekara prema materijalno i duhovno bolesnim sugrađanima nema kraja, I šta sad? Dokle pisati i upozoravati nadležne o nesmetanoj pljački u zrenjaninskom zdravstvu, trenutno najprofitabilnijem biznisu na ovim prostorima?

Zrenjaninski MUP i Sud se povodom ovog slučaja nisu mešali u sopstveni posao, ali, poverljivi izvori govore da sistem nagrađivanja i izdvajanje elite u ovim izvikanim zrenjaninskim zgradama veoma, veoma liči na dešavanja u zdravstvenoj ustanovi u večitoj izgradnji.

Na kraju, jedna dobra vest iz Zrenjanina, a tiče se rada ovdašnjih turističkih agencija koja pokazuje da nakon napornog rada sleduje zaslužen višenedeljni odmor. Ovdašnja lekarska elita boravila je tokom leta na atraktivnim turističkim destinacijama u inostranstvu, turistički radnici su zadovoljno trljali ruke, a lekari i njihove porodice se naodmarali.

Kalup sreće po kojem se ravnaju doktori po demokratiji, nažalost, ne može da spase jednog od mnogobrojnih ubogaljenih pacijenata koji putem suda traži krivicu doktora za bahato i nesavesno lečenje. Doktoru je na sudu, u pomoć pritekao doktor, njegov ortak po stranačkoj liniji. Zar ni Palata pravde u Zrenjaninu nije institucija gde se naveliko laže u pravi čas?!?

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane