Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

RTV  Svetac

 

Supa bez rezanaca

 

Rajko Roki  Dvizac

 

 

    Èim leto doðe najpametnije je odmah iskljuèiti televizor. Nije dovoljno pritisnuti taster na daljinskom, veæ treba uèiniti napor više i iz zida izvuæi silom ili milom utikaè. Za svaki sluèaj. Što je sigurno - sigurno je. Ovi naši reprizni junaci su dovitljivi i uvek pronaðu naèin da se po ko zna koji put ubace u male ekrane a tako i u naše domove.

Letnji tv meni je uvek isti - služi se podgrejana supa iz koje su odavno pojedeni svi rezanci. Umesto njih,kao zamena,ubaci se poneki komadiæ neèega - da li iz politike, sporta ili sa estrade,svejedno. Supa je i dalje bez rezanaca…

      Ovog leta ponovo radi narodni bioskop,pardon,novi saziv Narodne skupštine Srbije.Po navici, pasionirani mazohisti hteli su da vide šta æe novo da bidne. Tradicionalno, narod uvek navija za slabije, to jest, opoziciju. Jer opozicija, sama po sebi bar deklarativno (na reèima ako veæ nije na delima) je na strani obiènog èoveka. Kad ono - èudo neviðeno.Nova opozicija se i reèima i delima ponaša kao da je i dalje na vlasti.Takav im reènik, takvo im ponašanje. I dalje misle samo na sebe i svoje povlastice i privilegije. Ja pa ja…do kraja. Mesta za malog, obiènog èoveka nigde nema.

DS izgleda niko nije javio da više nisu na vlasti.Nekada, još od doba Miloševiæa, Koštunice i Tadiæa , opozicija je u Narodnu skupštinu dolazila u velikom broju. I to, redovno.

Pozicija bi se pojavljivala samo kad je trebalo neko njihov da se hvali ili da se narodu uvali neki glupavi zakon na silu. Danas je situacija obrnuta. Pozicija je brojnija od opozicije na svakoj sednici. Šta to treba da znaèi, neka objasne politikolozi. Ja samo kažem ono što vidim na malom ekranu. A da, Èedi Jovanoviæu se najzad ispunila dugogodišnja želja! Njegov LDP više ne mora da glumi lažnu opoziciju. Sada su stvarno opozicija. No, i njemu izgleda treba neko da došapne u pauzi tv prenosa ili æe da bude kao i prethodnih godina. Kad je rasprava, pljuje na vlast a èim je glasanje - meðu prvima diže ruku u vis i u skupštinskoj veæini traži pomilovanje i spas.

    Što se RTS-a tièe, ovo varljivo leto bilo je u znaku Olimpijade u Londonu. Prenosili su sve i svašta, samo da ekran ne zvrji prazan. Videli smo kako naši gube a drugi slave.Važno je bilo uèestvovati. Nije Olimpijada svaki dan. Mi smo, hvala Bogu, prešli stotku što se medalja tièe. Do sledeæe æemo se vala naèekati.U kratkim pauzama izmeðu Olimpijskih prenosa, pojavila bi se tek poneka vest što život a ne zabavu znaèi.Kao da je zatišje pred buru. Negativne vesti su se selektivno objavljivale. One koje direktno pogaðaju obiènog èoveka, kao i do sada, (ne)vešto su se gurale pod tepih. Možda je to tajna vekovnog opstanka direktora RTS-a TV Pantelije?!

      RTS je, dakle , ovog leta prigrabio Narodnu skupštinu i Olimpijadu. RTV Vojvoda je prisvojila Exit a tamburaše iz blata Deronja prebacila u Novi Sad.Filmski festival na Paliæu se još ne da.TV Pink je oberuèke prigrlio Guèu kao da je u pitanju Grand šarada.Ostalima su ostavljene mrvice. B 92 je pokušao oèajnièki da saèuva rejting serijom filmova,uglavnom dobrih ali veæ viðenim. TV Prva je turske serije ojaèala grèkim kao zaèin su reprize Ekskluziva. Još jedna supa bez rezanaca. Hepi i Studio B su jednu te istu ideju podelili po pola.Letnja šema uz koju se lako drema. Pokušao sam da na Studiju B gledam gostovanje Zane, ali pošto ne èuh svoje ime,prebacio sam na drugi kanal. Eh, ko mi je kriv, što svojevremeno JA nisam preæutao njih,pitanje je da li bi danas bili gosti letnje šeme Studija B? Džaba prekrajate istoriju - jednom æu i JA istinu progovoriti.

       Pošto je Rene iz serije Alo, alo zatvorio svoju krèmu i otišao na letovanje, ostala su samo braæa Troter da u kombiju trotoèkašu jurcaju po TV Avali: popodne, uveèe, posle ponoæi. Tek kada se Rene vratio, Troteri  su odjednom isparili. Ali jurnjava je nastavljena. Nikog nema da ih zaustavi. Na TV Avali nema voditelja. A televizija bez voditelja je kao supa bez rezanaca. Lièi na supu a to ipak nije. Baš kao i TV Avala. Lièi na televiziju ali to ipak nije.

     Klot supa se redovno služi na trpezi takozvane Akademije debelih  na biznis televiziji Pink. Još jedan rijaliti šou sa ciljem da se zgrnu pare na raèun naivnih tv gledalaca mekog srca. Osim ružne navike da svojim gledaocima zavlaèi ruku u džep, vlasnik Željko Mitroviæ je naèinio iliti dozvolio dve skaradne greške- uvrede. Prvo, rijaliti ovog tipa nema ama baš nikakvih dodirnih taèaka sa institucijom kakva je Akademija. Upotreba ovog imena je veæ sama po sebi uvreda. Ali ono što je još ružnije je korišæene reèi debeli za ljude koji svojom ili greškom prirode imaju nekoliko kilograma više. Maniri lepog ponašanja jednostavno ne dozvoljavaju da se takvi ljudi nazivaju debelima.

O tome se uèi veæ u vrtiæima a gradivo se ponavlja kod uèiteljice. Mitroviæ oèigledno nije pazio na èasu a RRA nije našao za shodno èak ni da ga opomene za nepristojno ponašanje a kamoli kazni. Ne sumnjam da cilj ove emisije je ipak pozitivan - a to je da pomogne gojaznim ljudima da uz struènu lekarsku pomoæ i to još na televiziji, skinu balast sa svog tela. No, za sve treba imati ukusa i mere,pogotovo ako ste televizija sa nacionalnom frekvencijom. To bi trebalo nešto da znaèi vlasnicima - pre svega odgovornost! No, i dalje u ovoj zemlji važi pravilo da zakonima odgovornosti podležu samo obièni smrtnici. Za moænike, zakon ne važi. Oni mogu da se ponašaju kako hoæe i bez imalo stida i srama prodaju supu bez rezanaca bezobrazno tvrdeæi da je to specijalitet kulinarske kuhinje. Rezance su pojeli sa Pinka a supa (vodurina) velikodušno se deli takmièarima. Gde se sakrila pravda?

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane