Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Epizoda 84

Epizoda 84

 

Nismo mi od juče

 

Zoran Milojević

 

 

Ministar vojni stade pred stroj! "...Oficiri, podoficiri...Zdravo!". "Zdravo!", odgovoriše mu. Vojska koja se tako "zdravila", raspala se za petnaest minuta. Kad Srbi budu vladali Srbijom, čućemo: "...Pomoz Bog junaci!", i odgovor "...Bog ti pomogo!".

Zdravo se lako pretvara u nezdravo , samo molitva ima boju zdravlja! Nije važno sa kakvom si bojom izašao iz kuće nego sa kakvom si se vratio.

Izabraše ponovo Sašu Jankovića za zaštitnika građana. "...Zaklinjem se da ću...". Zakle se čovek! U koga se zakleo? U puževe čije će kuće da štite? U one koji su ga izabrali? U njihove svastike? Bar da reče "Amin" ili "Tako mi Bog pomogao". A mogao je da kaže: "...Štitiću vas ako treba...a ako ne treba, nema potrebe...". E, moj Saša...

Amerikanci spustili sondu "Radoznalost" na Mars ne bi li pronašli Marsovce. Radoznalost je ubila i mačku a američka radoznalost koja ih tera da vide imali još negde Srba osim na Kosovu i Metohiji, ubila je više hiljada Srba.

Zato, drugarice i drugovi Marsovci, hvatajte maglu i dođite u Srbiju. Bar da nam pomognete oko novog naraštaja. Taj novi Srbin koga bi smo zajedno stvorili, takozvani Srbomars, bio bi neobično sličan prosečnom Srbinu, a svaki prosečan Srbin i izgleda kao da je pao sa Marsa!

Aleksandar Vučić je prvo obećao Dinkiću zatvor pa onda sa njim napravio vladu. "Palma" prvo obznanio da Jorgovanka Tabaković "nijedan kiosk nije otvorila", pa je onda izabrao za guvernera. Tako je to u Srbiji nužda (velika!), zakon menja!

Sjajni bacač kugle Asmir Kolašinac bi voleo da osvoji "zlato" i peva srpsku himnu, ali mu smetaju dve reči u pesmi: "srpski rod". Dragi Asmire, da te ne lažu, i sam bi znao otkud tvoje časno prezime. Ti i ja smo isti rod, govorimo isti jezik, a Otomanska imperija je okupirala i tvoje i moje pretke. Ne beži od svoga roda. Ove reči nisu ni patetika ni politika. I meni i tebi...

Tu, skoro, u beogradu, održan je skup svetskog PEN kluba. Grdno se raspravljamo o upotrebi i zloupotrebi jezika i Meksiku i Južnoj Americi. O krađi srpske reči niko ni da bekne, čak ni prisutni Srbi. A od srpskog jezika hoće da stvore crnogorski, bošnjački i ko zna koji još jezik. Sva je sreća da svoj izvorni srpski, jezik svojih dedova.

Nešto mi nije jasno za ovaj SUBNOR! Oni su "Savez udruženja boraca". Koja su to udruženja sa kojima su se udružili? Ustaše? sa njima su se zajedno borili kod Obudovca, na Jahorini, u Lici! Handraž divizija? Sa njima su se, rame uz rame, borili po Bosni i po Raškoj. Balisti? Sa njima su se, rame uz rame, borili po Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, Kopaoniku, Kosovu i Metohiji! A protiv koga su se borili, mogao bi da nam ispriča drug "Šumadijski zec". Mada, zečevi nemaju srce, beže i od samih sebe, kada sami sebe uplaše. Ali, nije za ljude da budu zečevi. Otkud bruka, otud i sramota!

Aćif Efendija je za vreme rata radio što i moj komšija Sulejman Ugljanin, sa Baira (Kosovska Mitrovica). Činio je Ugljanin sve da izvrši "šiptarizaciju" muslimana. Kad smo bili mali, Suljo se udružio sa iptarima koji su živeli ispod džamije, kod škole "Meto Barjaktari".

Sećam ga se onako žgoljavog, sa dve sline ispod nosa. Najveći problem srpske budućnosti je izgovor mladih ljudi koji kažu da nemaju gde da izađu. Jer, nije problem u praznim gradovima po unutrašnjosti neko u praznini njihove mladosti.

Na Kosovu ništa novo. Mnogi Srbi van Kosova i Metohije još uvek ne shvataju: kada bi sastavili u jednu teritoriju sva srpska kosovsko-metohijska groblja, bila bi to teritorija veća od mnogih zemalja, članica Ujedinjenih nacija. Sačuvajte osmeh na svom licu jer je on najbolja potvrda da živimo život, a ne biografiju.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane