Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

 

Članu gradskog veća prete otkazom u bolnici

 

Potonuće demokratske olupine

 

Udobnost uterivanja vlasti u Zrenjanin danas se stiče kontinuiranom patnjom i bedom sugrađana - podanika. Nazadnjačko tumaranje nedoraslih i limitiranih kadrova opijenih vlastoljubljem je (ne)zaslužena kazna za sugrađane, u trenutku kada ovdašnjoj „demokratskoj" opoziciji nema ko da saopšti, da je baš ona "saučesnik" u stvaranju provincije u nekada moćnom centru Banata.

 

Zoltan Horvat

 

Gde je danas najjače uporište DS opozicije u Zrenjaninu? Nažalost, u ovdašnjoj Regionalnoj bolnici u večitoj izgradnji, gde sve vrvi od  funkcionerskih gromada. Večiti "proizvođač" belaja pacijentima i provereni uterivač para sugrađana u privatne džepove (poslovni minus od preko milijardu dinara nedavno je prostim otpisom duga smanjen na 700 miliona), ima "genijalno" i „hrabro" rukovodstvo. Direktorica Gordana Kozlovački, najpopularnija Domaćica Zrenjanina, u prisustvu kolega iz rukovodstva, situiranih da ne može situiranije, znak raspoznavanja - stranačka DS utreniranost, ocenila je katastrofalnu 2012. godinu, verovali ili ne, veoma, veoma uspešnom.  

Neke od krupnih sitnica na koje upozoravaju nepodobni i po rukovodstvo nepoželjni, bacaju pravo svetlo na sve teže (s)trpljenje zaposlenih prema Domaćici i njenim saradnicima. Dragan Šašić, radnik bolnice i član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, i te kako se meša u sopstveni posao. Njegova direktna pitanja nadležnima su postala neprijatna, pa je gosn' Šašić na izlaznim vratima bolnice. Sprema mu se  "svilen gajtan", jer se usuđuje da svojim sindikalnim delovanjem najzad raskrinka medicinski banditizam u zrenjaninskoj bolnici.

Šašić kao pojedinac "dugačkog jezika" ne bi bio problem za Domaćicu i njene, ali njegov sve jači poziv sindikalistima da stanu u zaštitu svojih prava, predstavlja alarmantnu opasnost. Član gradskog veća upozorio je rukovodstvo da nadolazeća kadrovska rešenja u Regionalnoj bolnici učvršćuju strahovladu DS kadrova. - Izbor novih članova privilegovanog upravnog odbora je najobičnija farsa. U prvi plan izbijaju "neophodni" i „preko potrebni", poput Mikice Davidovca, mašinskog inženjera i člana tima za večitu izgradnju bolnice, navodi Šašić. - Malo kome od zaposlenih je jasno šta glomazni tim gradi, sem pasijansa i kule od karata na mnogobrojnim monitorima.

 Gosn' Davidovac je već viđeni novi član upravnog odbora, a "najjači adut" mu je, na veliku radost pretpostavljenih, sukob interesa. Njegova uža i šira porodica nesmetano i obimno posluje sa bolnicom putem STR Agromarketa gde sve zvoni od agrotenderisanja, počev od gradnje u omiljenom mu Elemiru, pa nadalje. Ogromna većina zaposlenih zna da su privatizovani i radnici u krugu bolnice, ali to ne smeta šefovima, naprotiv. Nesebičnu pomoć u realizaciji demokratskih STR ciljeva Davidovac dobija i od dr. Milete Mihajlova, direktora nemedicinskih delatnosti (?!?), inače bivšeg gradonačelnika.

Po rečima Šašića, rukovodstvo je davno izgubilo, ničim izazvan demokratski kompas. - Jednostavno ne smeju da saopšte da je zrenjaninska Regionalna bolnica najzaduženija u Srbiji, da je strogo stranačkom linijom dobijena prestižna akreditacija koja je od strane rukovodstva samoreklamerski ocenjena kao podvig, da se plate dele u tri, četiri, pet i više rata gde se nikada ne isplaćuje puna zarada, da su svi sindikalni aktivisti i članovi njihovih porodica "zbrinuti", da se zaposlenima po ugovoru o radu selektivno (ne)dodeljuje novčana pomoć od četiri hiljade dinara, da se  bolnica pretvara u buvljak gde pojedini privilegovani prodaju kobasice, patike i cipele...

Šta reći za izvršioce naredbi rukovodstva? Gosn' Spaso Janjić, aktuelni zaštitnik prava pacijenata je čovek za divljenje. Sve u šesnaest štiti interese rukovodstva od pacijenata, a u minuli rad mu se spočitava radno mesto šefa pravne službe.

- Gosn' Janjić je svetski fenomen, nikada nije dobio ni jedan jedini spor u ime bolnice. Večiti stradalnik je bolnička kasa, a poznat je slučaj jednog od pacijenata koji je nakon preležanog najobičnijeg  gripa, tužio bolnicu i dobio milionsku odštetu! Njegovo veličanstvo koje caruje u bolnici, dil, gde se ugrađuju samo privilegovani, dovodi najveću bolnicu u Banatu na prosjački štap. Tragično je da bolnicu za smešno mali dug utužuju i oštrači medicinskih makaza! Ni ovakav alarmantni podatak nije prouzrokovao reakciju nadležnih, kojima je prva briga kako da od "opasnog" novinara Tabloida sakriju fotografije sa redovnih bahanalija gde se žestoko krka, pije i lumpuje.

Lep profit se uzima i na baterijama za holter monitoring na kardologiji. Po preporuci lekara, na jednom i samo jednom jedinom prodajnom mestu mogu se kupiti Duracel baterije koje prate rad srca tokom 24 časa.

- Pacijenata sve više, Duracel se po ceni od 200 dinara mora kupiti samo tamo i odmah, pa ti vidi koliko je to stotina hiljada dinara mesečno. Uz jednu krupnu sitnicu, bolnica redovno naručuje Duracel baterije, pa se postavlja ko se tu tako lepo „ugrađuje".

Član gradskog veća navodi da neće odustati od borbe za izbijanje istine na videlo. Najinertniji je samostalni sindikat, nekada najjači u doba SPS mantila, danas nije ni reprezentativan.

- Ako je Regionalna bolnica mesto za nesmetano bogaćenje pojedinaca i savršena mreža sistemske i kreativne korupcije u zdravstvu, pacijent je primoran, a većinom se radi se hitnim slučajevima, da se umesto zakazanog lečenja za pet meseci (?!?) obrati privatnoj bolnici "Sveti Jovan" gde isti lekari, za papreni novac, otpočinju lečenje odmah.

Šašić je povodom svoje odlučne sindikalne borbe i istrajnosti, dobio bezrezervnu podršku kolega u gradskoj kući. - Bolničko lečenje u Zrenjaninu je u službi strančarenja i to se mora menjati. Naricati nad sudbinom je poraz zaposlenih koji drhte od pretpostavljenih, usput je i pacijent prestrašen. Ispada da je strah, iliti očekivanje nekakve nesreće, danas najjača kategorija.  

Kako lokalni mediji prate sunovrat Zrenjanina u režiji nedorasle vlasti? Od slučaja do slučaja. Ogromna većina duva u šuplju tikvu vlasti, a neki se u ime objektivnog novinarstva dobro ovajde.

Privatna lokalna medijska kuća RTV Santos je, nakon višemesečnog čekanja na dostupnost informacijama, obelodanila podatak da se iz gradske kase, za objektivno, nepristrasno i preostalo praćenje funkcionera po gradu i okolini jedino plaća KTV Televiziji. Suma od 150 hiljada dinara mesečno je lepa i okrugla, potpisao lično Goran Knežević, pa se postavlja pitanje, da li preostali mediji (šaka jada) neobjektivno i nepristrasno izveštavaju o funkcionerskim manevrima. Ako uzmemo u obzir činjenicu da (ne)legalna KTV Televizija dosledno neguje apsolutno nezavisan i istraživački rad novinara pod (pre)strogom kontrolom direktorke, treba biti strpljiv i sačekati još nekoliko desetljeća. U Zrenjaninu na neko, daleko bolje novinarsko, malo sutra. 

 

A 1.

 

Rulja vređa

 

Gordana Kozlovački, direktor zrenjaninske bolnice je na pismena pitanja novinara Tabloida poslala kratak odgovor putem PR menadžera Maje Sladojević. U odgovoru piše da "slučaj Šašić ne postoji", kao što ne postoje ni drugi problemi u, i oko bolnice. Naprotiv, u otežanim okolnostima se, piše u odgovoru, radi veoma, veoma dobro. Na pitanje da li rukovodstvo ima i "žute minute", odnosno da li u nekim nekontrolisanim trenucima nepodobne zaposlenike naziva najobičnijom ruljom, okarakterisano je kao ozbiljna uvreda.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane