Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje

 

Reagovanje

 

Bosića čuvaju od bosih radnika

 

(Povodom teksta u broju 279,  "Strava u belom" o zdravstvu u Požarevcu).

 

 Objavljeni tekst je izazvao razne polemike i otvorio jednu veliku, a nažalost lošu, priču i to po ko zna koji put po našoj čaršiji i pomenutim zdravstvenim ustanovama. Ovim putem, u ime grupe nemedicinskog osoblja, želimo da vam se u nastavku priče obratimo i ukažemo na razne nepravde i zloupotrebe. i to konkretno u požarevačkoj Opštoj bolnici.

Aktuelni direktor bolnice dr Srećko Bosić nije najveći, a ni jedini krivac za stanje u bolnici, i pored toga što ga već duže vreme posebno čuva bolničko obezbeđenje od svakodnevnih napada i pretnji "zadovoljnih" pacijenata. Štaviše, javila se i potreba da se zaposli dodatno ljudstvo, pa je primljen i drugi sin kadrovskog referenta Jasne Bogdanović.

Srećom po Srećka, pa je ovo bogat kraj, cenovnik se otvoreno zna, ljudi plaćaju i to u evrima. Najveći krivac je, ipak, jedna druga doktorka, koja je pomenuta u u vašem prvom članku, i na nju se najviše mislilo kada se kaže da radi na dvanaest  mesta - komisija, vestačenja, KPZ Zabela, po selima, komisija za ujed pasa, pa čak i pomoćnik direktora.

Ponekad se pitamo kako postiže sve, pa čak i da usput zaposli ćerku i sina u bolnici, međutim, kako nam je dojavio naš poznanik koji radi u njenoj banci o količini mesečnih uplata, onda nam je jasno što ono kaze narod- sve za pare.

Pre šest godina, tadašnji generalni direktor dr Miodrag llić je pilot projektom dao privatnoj firmi LAVEX održavanje, pranje veša i kuhinje. Tada je to hvaljeno kao jedinstveni probni projekat koji će se, ako uspe, sprovesti na sve bolnice u Srbiji. Ali avaj, sada se pokazalo da je to ipak višestruko skuplje i pored toga što bolnica plaća i vodu, struju i grejanje. Ovih dana, u martu, taj ugovor ističe. Mesečno se plaćalo oko tri miliona dinara. Sve bolničko, a naplaćuju usluge!

Ko zna, možda se baš sada u nekoj od ovdašnjih kafana produžava taj ugovor, naviklo se na redovne bakšiše od tog lokalnog tajkuna. Jedno je sigurno, i to za sada ostaje-mobing i maksimalno iskorišćavanje ovo malo pomoćnog osoblja, koje, ustvari, istinski održava objekat, a onima, kojima se plaća, oni rade po drugim firmama, mimo ugovora.

Ostaje i nada da će možda proleće doneti bolje dane i da više nećemo biti poslednja bolnica i najgora u Srbiji. Eto, kreću i radovi na završetku nove bolnice, a bivšeg Mirinog porodilišta. Znaci, biće para! A, kad smo kod para, pomenuta doktorka se inače zove Dragana Medurić-Jotov.

 

S poštovanjem,

nemedicinsko osoblje opšte bolnice "dr Voja Dulić"

 Požarevac

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane