Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

 

Otvoreno pismo ministru zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Slavici Đukić-Dejanović

 

Dokle više?

 

Grupa mladih lekara užičke bolnice napisala je otvoreno pismo ministarki zdravlja dr Slavici Đukić Dejanović, i dostavila ga magazinu Tabloid sa ciljem da se i šira javnost upozna sa brojnim nepočinstvima koja u ovoj ustanovi sprovodi jedan čovek i njemu odana klika. Posebno nakon skandaloznog trovanja koje se nedavno desilo u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Redakcija pismo objavljuje u celosti.

 

......

 

Gospođo S. Đukić, pitamo Vas koliko još nesretnika treba da umre u užičkoj bolnici pa da direktorka bolnice dr Raković i direktor zdravstvenog centra dr Božović, ako imaju bar malo ljudskosti i obraza, podnesu ostavke, barem kao moralni čin? Oni to neće uraditi i da im umre još 100 bolesnika. Da li je umrlih osam bolesnika na ortopedskom odelenju užičke bolnice malo?

Treba li da umre sto bolesnika pa da oni budu smenjeni? Pitamo se, gospođo ministarko, da je u bolnici umro neko Vama blizak, kako bi reagovali?

Ne može se u jednoj provincijskoj bolnici pričati o nekoj vrhunskoj medicini, stentovima, pace macerima, a da se zna da ljudi u bolnici umiru kao muve i da za to niko ne odgovara.

Od jedne divne provincijske bolnice nekada pre 30-40 godina među prvima u Srbiji, narod užičkog kraja beži od svoje bolnice kao od kuge. Tamo ide samo ko mora sa velikim strahom da će ikada više doći!

O korumpiranim, nedovoljno stručno obrazovanim lekarima od kojih znatan broj posle specijalističkog ispita nije osim prve strane Kurira pročitalo ništa u svome životu, bolje se i ne može očekivati.

Užička bolnica centar zdravstva zapadne Srbije, postala je izdvojeno odeljenje-stacionar privatnog Dijagnostičkog centra dr Predraga Mijailovića Luneta. On je gazda i direktor Užičke bolnice. I dr Raković i dr Božović su samo njegove marionete koje su partije postavile na ta mesta.

Mesecima, g. ministarko, svaki dan po tri puta na užičkoj televiziji LAV, dr Lune predstavlja svoju ekipu lekara maltene ceo tim internog odeljenja užičke bolnice na čelu sa načelnikom odeljenja dr Selakovićem i šefovima odseka dr Lučićem, dr Trifunovićem, dr Perovićem...I niko na to ne reaguje.

Svi oni imaju jedan jedini zadatak od svog gazde Luneta: prebaciti što više pacijenata iz bolnice u privatni dijagnostički centar dr Luneta, inače prevejanog hohštaplera i intelektualnog invalida, koji ni dve prostoproširene rečenice ne ume da sastavi, napuniti njegove a i svoje džepove, direktno radeći protiv interesa kuće od koje žive i u kojoj rade.

Mi, mladi doktori, koji ne želimo tako da radimo i bedno se prodajemo smo bespomoćni. Uprava zdravstvenog centra i bolnice sve to vidi mesecima i ne reaguje. A, ima tu dosta posla i za organe gonjenja.

Situacija u bolnici je katastrofalna. Stručnost je na nivou pedesetih godina prošlog veka. Bez para od 300-500 evra ne vredi ili kod hirurga za operaciju. I zna se kod prednjači u tome: dr Stanojević koji je hapšen zbog mita, te takozvani Miki Soda.

Veliki broj lekara specilaista svakodnevno beži u radno vreme iz bolnice u privatne ordinacije u Užicu, Požegi, Arilju, Kosjeriću, Bajinoj Bašti...Posle 12 h u bolnici više osim dežurnog nema doktora.

Znamo da je besmisleno što Vam pišemo i da ništa nećete učiniti povodom ovog pisma, jer je dr Božović direktor zdravstvenog centra iz Vaše partije. A narodu je sada jasno zašto smo po kvalitetu zdravstvene zaštite na poslednjem mestu u Evropi, i to zvanično. Jadno zdravstvo i jadan ministar.

Kvalitetnija je zdravstvena zaštita u užičkoj bolnici bila pre 50 godina, kada je deset puta manje specijalista radilo nego sada. A bili su to časni i pošteni Ijudi.

Poseban problem je nepotizam u bolnici: sinovi, kćeri, snaje i zetovi sadašnjih i ranijih doktora koji nisu primani po stručnosti. Neke od njih kao dr Zorana Čitakovića, internistu tata je vodio za ruku da polaže ispite.

Dr Čitaković, inače skriveni homoseksualac od koga bolesnici beže kao od kuge kada hoće sam da ih pregleda u sobi za ultrazvuk srca, plašeći se za svoju zadnjicu od ovog pedera (imamo imena više pacijenata koji su nam potvrdili homoseksualno ponašanje dr Čitakovića!).

Gospođo ministarko, po kom osnovu i zakonu dr Predrag Mijailović- Lune na pragu osme decenije života radi i dalje u bolnici, tačnije, on sada ima 69 punih godina i 45 godina radnog staža. On priča da je neophodan i da bolnica ne može bez njega da radi!

Čovek koji je inače promenio pet partija i kome je kao poslaniku svojevremeno bilo zabranjeno da izlazi na skupštinsku govornicu jer se cela sala Narodne skupštine smejala kada počne da govori ne znajući da sastavi ni dve rečenice.

Tražimo od inspekcije rada i od uprave bolnice da zabrani ulazak dr Predraga Mijailovića u užičku bolnicu, kojoj je naneo veu štetu nego Nemci u oba svetska rata! Da se lekari koji su već mesecima angažovani kod Luneta na štetu bolnice smene sa rukovodećih dužnosti, a nekima da se da i otkaz.

Ukoliko ne bude reakcije na ovo pismo, podnećemo krivične prijave protiv odgovornih u bolnici, ali ćemo mi tada krivične prijave potpisati punim imenom i prezimenom.

 

Mladi doktori specijalisti užičke bolnice

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane