Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kako u Srbiji posluje nema~ka kompanija

 

Kako u Srbiji posluje nemaèka kompanija

 

Simens pljaèka podmiæivanjem

 

Bez ikakvih, ili preko nameštenih tendera, Simens je u Srbiji veæ dobio poslove vredne 1,4 milijarde evra, a za podmiæivanje je u cenu uraèunao izmeðu 10 i 25 odsto. Svoje usluge ova kompanija zato može da naplaæuje i tri puta više nego u drugim zemljama. U veæini evropskih država i u SAD-u Simens je veæ osuðen za plaæanje odštete zbog korupcije i naduvanih cena, ali u Srbiji nema ko da ga tuži, jer su svi u vlasti korumpirani.

 

Mersiha Hadžiæ

 

Dok 70 odsto nacije gladuje i živi u bedi, Simens naplaæuje 25.000.000 evra održavanje trivijalnih sistema, gde ili nema potrebe za redovnim održavanjem ili je na realnom godišnjem nivou cena 20.000 evra. Primeri su Srpska kovnica novca, Narodna banka, razni objekti EPS-a ... Samo za Srpsku kovnicu novca održavanje se plaæa 1.000.000 evra godišnje.

Demokratska stranka i URS su kljuèni Simensovi lobisti, zbog èega su se desetine miliona evra slili na njihove raèune. Nemaèki i austrijski istražni organi imaju sve ove podatke, i istragu privode kraju.

Simens je 90 odsto poslova u Srbiji dobio bez ikakvog tendera, a ukupna vrednost premašuje 1,4 milijarde evra. Proseèna marža sa kojom Simens radi u Srbiji je 200 odsto, a za korupciju izdvaja od 10 do 25 odsto, u šta su upuæeni i svi Simensovi rukovodioci.

Glavni pregovaraè u sluèaju svih aktivnosti je generalni direktor Simens Srbija Tihomir Rajliæ.

Dosadašnjii isplaæeni iznosi za korupciju su 75 miliona evra raznim politièarima i državnim direktorima, a ukupan iznos za koji je osteæena država u ovim aktivnostima ugovaranja bez tendera je oko 550 miliona evra.

U sluèaju sudskog spora Srbija bi mogla bez problema da dobije gotovo pola milijarde evra, s obzirom da su se evropski i amerièki zvaniènici veæ dogovorili za obešteæenje od 1,6 milijardi evra od Simensa. U ovaj iznos nisu ukljuèene sume za pojedinaène zemlje, kao što je Grèka koja se nezavisno nagodila, pa je ukupna cifra obešteæenja koji je naplaæen neverovatnih 3,7 milijardi evra.

U Srbiji Simens kroz lažna sponzorstva daje fiktivno novac, da bi dobio posao, kao u slucaju Univerzijade gde je za sponzorstvo dao mizeran iznos, a dobio poslove za 18 miliona evra. "Sponzorstva " se prave da bi se Simens približio domaæim politièarima. Iznosi predviðeni za "dobroèinstva" su zanemarljivi i oni su farsa za medije i javnost, ali svaka aktivnost u tom smeru nije dobronamerna veæ ima svoj jasno definisan cilj.

Najoèigledniji i ujedno najsmešniji primer korupcije predstavlja fabrika generatora u Subotici. U tu fabriku æe Simens navodno investirati 24 miliona evra i zaposliti 150 radnika. Iako veæ unapred imaju potpisane ugovore sa nemaèkim i austrijskim dobavljaèima, oni su okupili 250 jadnih srpskih preduzimaèa, obmanjujuæi ih da su potencijalni isporuèioci, a za tu "humanost"su dobili nagradu od Zorane Mihajloviæ, ministarke energetike. Prirodno, jer je prema Simensovom biznis planu glavni klijent i krava muzara godinama EPS. Domaæi dobavljaèi neæe dobiti ništa, jer su sistemi i delovi nemaèkih dobavljaèa unapred atestirani da bi mogli da se prodaju, tako da se unapred znalo da je 250 jadnika pozvano radi Simensovog marketinga.

Direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonoviæ je potpisao prvi ugovor sa Simensom za rekonstrukciju elektro sistema vredan 11,8 miliona evra. Zapravo, dogovor Rajliæa i Simonoviæa je vredan 35 miliona evra, ali se krenulo od manjeg iznosa, jer su cene naduvane za više od 45 odsto, a i da ne bi upadali u oèi.

Jedan od najbližih Simonoviæevih saradnika detaljno izveštava jednu stranu sluzbu o njegovim aktivnostima, a ona veæ ima gomilu kompromitujuæih podataka o njemu. Simens je životno zainteresovan da se ne pokrene istraga koja bi ih koštala pola milijarde evra i zabranila im rad, po uzoru na Grèku.

Tender za železnièku stanicu Prokop koji su raspisale Železnice, a koji finansira kuvajtska vlada, objavljen je u januaru, ali se veæ zna pobednik, a to je Simens, jer je to deo dogovora sa Simonoviæem.

Koridor 10 je veæ dogovoren, a Simens se javno hvali da æe ugovor biti potpisan neposredno posle izbora. Veæ je dogovorena farsièna donacija,  da Simens kao "dobrocinitelj" nesto ulaze.

U Drugom svetskom ratu srpski zarobljenici su radili u Simensovim fabrikama u kojima se proizvodilo oružje i municija koja je na Balkanu lišila života 1.5 miliona Srba. Preko 12.000 Srba radilo je u Simensovoj fabrici "Zyclon" koja je proizvodila gasne komore za holokaust, ali i sam otrovni gas.

Na kraju je 90 odsto Srba iz fabrike završilo u tim gasnim komorama da ne bi bili svedoci rada u Simensovim fabrikama. U Simensovim gasnim komorama je umrlo blizu 5.000.000 Jevreja, Srba i Roma.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane