Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Banat
 

Nazadnjaci u Zrenjaninu strepe od birača usled katastrofalnog učinka
 

Laki je malo nervozan

Primitivizam i "čežnja" za apsolutnom vlašću haraju Zrenjaninom. (Ne)izlečive bolesti ovdašnje kulture, nekadašnjeg veličanstvenog zaštitnog znaka centra Banata, proizvele su partijski grad obesnih kolovođa. Nakon dve godine uvredljive i nedotupavne vlasti, na samo mesec dana do izbora, ovdašnji nazadnjački vrhovnici i njihovi satrapi, za ono što jesu, krive prilike, al' su do neba "zahvalni" pasivnim sugrađanima i raštrkanoj opoziciji što još uvek nisu najureni iz fotelja. Prilika za nasušno potreban "obračun" sa najgorom vlasti u istoriji Zrenjanina je već 16. marta, a predizborna "vojska" jadnih zrenjaninskih „vučića", okupljena oko Regionalnog Isusa, opravdano strahuje od kazne na izborima.

 Zoltan Horvat

 

Afere su "zaštitni znak" dvogodišnjeg nazadnjaštva u Zrenjaninu. U kojoj meri je stradala gradska kasa tokom četvorodnevnog vanrednog stanja izazvanog orkanskim vetrom uz snežnu mećavu na putevima, to zna samo prenervozni, ali uvek dinamični David Dača Dimkić, pomoćnik gradonačelnika zadužen za finansije. Predizborno "ugrađivanje" nazadnjaka u čišćenje puteva uz „nesebičnu pomoć" pajtosa iz privatnih firmi, "pojelo" je nove milione iz gradskog budžeta i uteralo ih u predizbornu nazadnjačku nervozu. A tamo, uzbuna najvišeg stepena. Nenad Karapandža, alijas Džeger, šef nazadnjačkog izbornog štaba, okružen cegerima u rukama predizbornih pratilja, najavljuje pobedu. Sanja novu pobedničku varaju sugrađana, al', nešto opasno ne štima. Najobičnije skupštinsko zasedanje ne može da se održi u Zrenjaninu jer izmiče tesna odbornička većina. Svetlana Đajić, dojučerašnja odbornička dika Regionalnog Isusa, prešla je u opozicione republikance.

Nikad nije kasno da čovek sebi prizna zablude, saopštava Svetlana retkim medijima koji smeju nešto da zucnu protiv nazadnjaka. Goran Knežević, nesretni vlasnik grada, traži poslušne izvršioce za svoj retko neodgovoran i neozbiljan, ali lagodan život sa nekolicinom svojih stranačkih pajtosa. Čim sam izašla iz odborničke većine od koje se tražilo da se mozak baci na ulicu, krenule su direktne pretnje, suprug je na poslu naprasno mobingovan, "milina" jedna. I sa planete Jupiter se vidi jad i čemer nazadnjaštva u Zrenjaninu. Ako je jedini "adut" ovdašnjim sramnim vlasnicima vlasti beogradski šef stranke, neka ih "spašavaju" zaluđeni birači koje kontinuirano lažu i varaju.

  Mobilno je i u gradskoj kući. Nazadnjacima „neophodna pomoć" stiže od koalicione sabraće koja se „satire" od zaludnog posla. Od Žane Šahović, načelnice finansija, miljenice Željka Malušića, predsednika gradskog odbora SPS-a, ovdašnji časni stranački funkcioneri imaju dnevne i noćne more. Avgusta prošle godine pismenim putem se odjavila iz SPS-a, pa se pre neki opet prijavila, pa se ne zna da li je ponedeljkom, sredom i petkom član, a utorkom, četvrtkom i subotom ne mora da bude (nedeljom se odmara u omiljenom stranačkom restoranu).

Možda bi joj se moglo i oprostiti što je zalutala u zgradu (ima još gorih kadrova), ali usput teroriše i dame iz kancelarije gradskog SPS-a obesnim ponašanjem i omalovažavanjem. "Maloj diktatorki" ni to nije dovoljno, već gradskim funkcionerima piše preteća pisma gde traži da se nepodobnima, u prvom redu potpisniku ovog teksta iz omraženog joj Tabloida, zabrani ulazak u kancelarije. Nekontrolisana mržnja i obest prema onima koji ne hvale učinak "gradske elite" pod šifrom "veliko, al' bezobrazno ništa", bukvalno je raspametilo većinu ovdašnjih socijalista. Gradski šef stranke, "zaštitnik" Lepe Žane, ponudio je pre neki dan po hiljaditi put ostavku, koju naravno ne bi potpisao ni za živu glavu, jer nekolicina "utreniranih" oko njega "savršeno" kontroliše situaciju. Premalo razloga za predizborni optimizam zrenjaninskog SPS-a, u trenutku kada se problemi poremećenih međuljudskih odnosa i nekvalitetnih, ali nametnutih kadrova, "sakrivaju pod tepih"

  U nedostatku investicija, ozbiljnog posla i odgovornosti, u prevodu, "lezi lebe da raniš funkcionerske trutove", ovdašnji funkcioneri i postavljena lica, sve u šesnes', "maštaju". Gospođa Papić, direktorka Doma zdravlja (suprug lekar, predsednik upravnog odbora lekar…) na sastancima sa zaposlenima priča, verovali ili ne, o svom učešću na reliju Pariz - Dakar. "Kreativna" direktorica nije videla ni Pariz, ni Dakar, službeni automobil je stalno voza, a njena napadna predizborna pobednička radost pred kamerama u društvu omiljenih, Džegera i Daksija, upotpunjuje sliku o beskrajnom političkom "ludilu" ovdašnjih vlasnika vlasti.   

Da sve vrvi od zapošljavanja u Zrenjaninu, to "ponosno" saopštavaju gradske gazde. Zvanični gradski sajtovi nude "atraktivna" radna mesta, poput perača automobila i konobara. "Veličanstven" predizborni učinak zrenjaninskih funkcionera u poštovanju malog čoveka, koji im pere luksuzne automobile, a konobar ih služi u omiljenim restoranima.

  Ovdašnja javna preduzeća su prave predizborne "tvrđave". JKP Vodovod i kanalizacija je mesto gde je sve podređeno URS-u. Sva važna i stimulativna radna mesta u hijerarhiji rukovođenja sada već legendarnog direktora Bojana Putića (onomad u Novoj Srbiji), obavljaju isključivo članovi URS-a. Nabavke neophodnog materijala za firmu i ostale obavlja Bojanov poverljivi partijski pobratim i kum, čovek atraktivnog nadimka Zicer. Niko u firmi sem kumova ne zna šta, koliko i za koji novac se nabavlja roba na tenderima, ali je za dve godine primetan vrhunski rast životnog standarda vrhunskih zrenjaninskih ursovaca, gde privilegovani u cilju požrtvovanog, odgovornog i nesebičnog rada u korist građana (30 procenata diskrecionog samopovećanja plate svakog meseca se podrazumeva), sopstvenoj firmi iznajmljuju i privatne URS automobile. U Direkciji se službeni automobili direktno kupuju od stranačkih funkcionera, čime se skraćuje (nepotrebna) procedura oko tendera i njegovog nameštanja.      

Od viška dvogodišnjeg dobrog života u Zrenjaninu, ničim izazvanog, pate i preostali dobro uhlebljeni u vlasti. Dojučerašnje golje, danas postavljeni funkcioner(čić)i, moćni su, pametni, i lepo se nose. Jes' da ponekad padež ne mogu da potrefe, al' su svesni malecke obaveze reketiranja od stranački moćnijih, pametnijih, uvek u obavezi da se mole da se najlepše nose. Iz stranačke kancelarije nazadnjaka se tim povodom telefonski pozivaju svi koji rado plaćaju obavezu da se lepo nose.

Kreativni srednji Banat ne oskudeva idejama. U Žitištu, nerazvijenoj opštini, nije šala, došlo se na ideju da se pored statue legendarnog filmskog Ramba u centru centra, postavi i Drakula. Uz tradicionalni Čiken fest, u najvećoj tajnosti se sprema Drakulijada, uvozna manifestacija iz rumunske Transilvanije, čime će nazadnjaci u Žitištu pokušati da eliminišu imidž retko viđene nerazvijenosti i uspostave novu, daj bože tradicionalnu horor priču.  

Vrh kreativne kreativnosti vlasnika vlasti nije u Zrenjaninu, već u Kleku. Naime, kada postoji opravdana želja da se raspiše mesni samodoprinos, i, dabome, poneki drpnu pare, tada se pristupa vrhunskoj realizaciji. Na papiru koji se baca u glasačku kutiju formalno piše da će sredstva biti (zlo)upotrebljena za kanalizaciju ili nešto slično, ali je problem u očajnom odzivu meštana. Da li dobro poznaju mesne kolovođe, ušuškane u zrenjaninskoj nazadnjačkoj vlasti, tek, poslednje glasanje je bilo neuspešno jer se odazvao mali broj Klečana. Fantastično kreativan tim klečanskih nazadnjaka se iste večeri zaključao u kancelarije mesne zajednice, pocepao sve listiće i otpočeo štampanje novih listića. Nisu bili lenji pa su popunili na hiljade komada pod raznim imenima, pa je oko šest časova ujutru sledećeg dana uspešno okončano glasanje. Prebačena je cifra od obavezujućih 50 procenata glasova, referendum je, naravno, uspeo, pa su organizatori narodnog referenduma izašli u javnost informacijom da su meštani Kleka izglasali mesni samodoprinos. Fantastično kreativan tim je nakon toga zadovoljno trljao ruke, pa se moglo pristupiti i evetualnom, odnosno uhodanom drpanju.

Dakle, na mesec dana do izbora, maštoviti zrenjaninski vlasnici vlasti mogu ponovo i ponosno u nove predizborne lagarije. Veština laganja u pravi čas zvana nakaradna zrenjaninska politika, očas će izbrisati nepotreban i opterećujući imidž primitivizma, koji se, kao što je tekstu već pomenuto, vidi sa Jupitera.

 

 

 

 

              

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane