Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Skandali na beogradskom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja: rentijeri, plagijatori i kriminalci

 

Kukolj raste i na DIF-u

 

Naša najstarija visokoškolska ustanova, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu (popularni DIF) guši se u problemima. O tome u pismu Tabloidu piše grupa profesora ove renomirane visokoškolske ustanove

 

 

Kompleks teniskih terena nedostupan je studentima punih 16 godina. Njega je uzurpirao izvesni Vesko Drašković, bivši šef Kabineta Milovana Bojića. Kuriozitet je to da je desetogodišnji ugovor o zakupu teniskih terena potpisao tadašnji prodekan fakulteta, Vladimir Koprivica, mada za tako nešto nije bio ovlašćen, a Direkcija za imovinu Republike Srbije nikad nije dala saglasnost na ovaj ugovor.

Po isteku ugovora 2008. zakupac je odbio da vrati kompleks vlasniku. Pošto je DIF državna visokoškolska ustanova, koja se finansira iz budžeta, to znači da je država oštećena za najmanje 2.000.000 evra. Umesto da zbog sklapanja štetnog ugovora ode na robiju, Koprivica je pre par meseci izabran za dekana. Krivični postupak protiv Draškovića i Koprivice još nije okončan.

Kompleks fudbalskih terena do nedavno je bio uzurpiran od propale firme „Komgrap". Kada je „Komgrap", posle višegodišnjeg sudskog postupka isteran, tadašnji dekan, Dušan Mitić ostavio im je na besplatno korišćenje, u periodu od 6 godina, zatvoreni poslovni prostor od oko 400 kvadrata. „Komgrap" je nakon toga taj prostor dao u zakup nekoj drugoj firmi, ova trećoj...

 Šteta koja se na ovaj način nanosi budžetu Republike iznosi više od 100.000 evra, imajući u vidu da se prostor nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji u zaštićenoj zoni Košutnjak. DIF sada ne može da koristi svoj prostor, a istovremeno plaća ogromne račune za struju, vodu... Krivični postupak, koji se vodi protiv Mitića još nije okončan.

Nekadašnji kadrovski centar upisao je u periodu od 2001-2005. više od 2.000 studenata na neakreditovani studijski program. Kandidati su svesno dovedeni u zabludu da se radi o višoj školi, kakva je nekada postojala pod okriljem DIF-a. Indekse i "diplomi" su potpisali tadašnji dekani Miloš Kukolj i Srećko Jovanović.

Samo na ime troškova školarine fakultet je inkasirao oko 1.400.000 evra.  "Diplomiralo" je 570 studenata. Svi oni su bili uvereni da poseduju diplomu više škole. Veliki broj lica sa ovakvom „diplomom" zaposlio se u različitim državnim organima, naviše u MUP-u. Malverzacije su otkrivene pre par godina i o tome su obavešteni nadležni.

Reagovala je jedino Agencija za borbu protiv korupcije, a Prosvetna inspekcija pojavila se tek pre nekoliko dana, uoči izbora. Prethodno, grupa nastavnika koji se plaše da će završiti u zatvoru zbog ove prevare, organizovala je hajku na dekana Đorđa Stefanovića, koji je pokušao da zaustavi cunami nezakonitih postupaka. Stefanović je podneo ostavku, a novo rukovodstvo, predvođeno dekanom Vladimirom Koprivicom, sada vrši odmazdu nad onima koji su podržavali pokušaj normalizacije. Koliko je ostrašćena nova vlast na DIF-u, vidi se po tome što je otkaz dobio jedan od nastavnika koji 30 godina radi na fakultetu, koji je sindikalni rukovodilac i ima (zaštićeni) status uzbunjivača Agencije za borbu protiv korupcije!

Rentiranje velike sportske hale fakulteta, do 2007. godine, u periodu kada su dekani bili  Kukolj i Jovanović, odvijalo se tako da su sa različitim privatnim sportskim klubovima sklapani fiktivni ugovori u kojima se navodilo da se tu radi o nekakvim zajedničkim projektima.  Nikakvi projekti nisu postojali, a ni zakupci ni fakultet nisu platili PDV na zakupninu!

Pre par godina jedan od bivših nastavnika i nekadašnji dekan DIF-a prijavio je kao plagijatora Dejana Ilića, koji sada radi na predmetu Korektivna gimnastika. Isto lice je nešto kasnije prijavljeno kao falsifikator doktorske disertacije. Oba puta stvar je zataškana na nivou fakulteta. Organ Univerziteta koji je zadužen da sankcioniše ovakve prekršaje, Odbor za etička pitanja, godinama ne funkcioniše. Dok se u Nemačkoj, po hitnoj proceduri, poništavaju falsifikovani i plagirani doktorati, čak i ministrima, na Univerzitetu u Beogradu, tako nešto je praktično nemoguće izvesti.

Savet fakulteta je organ upravljanja i uz dekana ima najveća ovlašćenja. Sačinjavaju ga predstavnici nastavnika, saradnika, nastave, studenata i predstavnika osnivača. Ovih poslednjih ima četiri. Neverovatno je to da im je mandat istekao još 2006. godine, a da resorno ministarstvo nije ništa uradilo da imenuje nove! Neki od predstavnika osnivača, kojima je mandat odavno istekao, povremeno dolaze na sednice Saveta i glasaju za pojedine skandalozne odluke, kao što je bila ona kada su bivšem dekanu Dušanu Mitiću, dali saglasnost da potpiše ugovor kojim je „Komgrapu" ustupio 400 kvadrata na šest godina besplatno.

Jedan od predstavnika osnivača je sudija Vrhovnog kasacionog suda, Predrag Trifunović, mada Zakon o sudijama ne dozvoljava da sudije budu članovi ovakvih organa. Aktuelni predsednik Saveta je profesor Dragoljub Višnjić bio je vrlo angažovan oko rušenja dekana Stefanovića i dovođenja na vlast Koprivice, a oglušio se čak i na preporuku koja je, sa ogromnim zakašnjenjem, stigla iz Ministarstva prosvete, potpisanu od strane pomoćnika ministra, Slobodana Stupara, da se zastane sa izborom dekana dok Vlada ne imenuje četiri nova predstavnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane