Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kontranapad

Kontranapad

 

Metuzalem srpskog fudbala živi svoju treću mladost

 

Grobar ponovo sahranjuje

 

Porodica je i dalje na okupu. Neokrnjena. Tomislav Karadžić je zapretio nestašnim i neposlušnim članovima Familije da će ih napustiti, budu li i dalje stvarali halabuku koja narušava Potemkinov ambijent zaokružen tokom njegove višedecenijske vladavine fudbalskom organizacijom Srbije. O tome piše urednik Miroslav Vislavski

 

Miroslav Vislavski

 

 Neposredno uoči katoličkog Dana očeva, Tole Padres je postrojio sve one koji su minulih nedelja dizali prašinu i zagađivali fudbalsku organizaciju nedoraslim ambicijama kakva je smena čelnika i preuzimanje upravljanja Familijom. Poručio je svima da tako više ne može, da nema njegove odgovornosti za neuspehe na takmičarskom planu nacionalnog tima, da su svi drugi krivi, uključujući i ustašoidnog domoljuba Slavena Šimunića što će naša reprezentacija gostovati u Brazilu kao veselko (konj koji priprema ždrebicu za parenje), a ne kao učesnik planetarne smotre u fudbalu. Zapretio je da se njegova mora slušati bez pogovora, da će posegnuti za vanstatutarnim rešenjima u vođenju organizacije, da se nikoga ne boji, pa ni „trenutno najmoćnijeg čoveka u državi" (citat T.K.). Obavestio nas je da se Broj 1 u Srbiji distancirao od svakojakih manipulacija sa kojima su raspušteni pojedinci i nevaljali članovi Familije pokušali da ga zaplaše ukoliko Zvezda ne bude šampion...

Dobio je i jedan od poverljivih brojeva telefona, na koji može odmah da prijavi svakog ko se poziva i preti mu autoritetom najmoćnijeg Srbina, kako bi OVAJ reagovao u ime istine i pravde u okviru borbe protiv korupcije i kriminala.

To bi mogao biti najkraći raport sa Skupštine Fudbalskog saveza Srbije koja je 18 marta zasedala u Karadžićevoj zadužbini u Srpskoj kući fudbala u Staroj Pazovi. Dakle, ništa se nije desilo od obećavanih ili nagoveštavanih obračuna. Kada je Tole stavio svoju najavljenu ostavku na proveru uprkos pozivu Zvezdana Terzića da to ne čini, slika je bila komična. Familija je bila jednoglasna da ne prihvati ostavku!

 Tole Padres je očetkao dvojicu najžešćih momaka iz Familije podelivši im više pedagoških šamara. Pokazavši im ko je Padre, naveo ih je da mu izglasaju poverenje, bez obzira što su se neko vreme oteli i pravili sranje po fudbalskoj Srbiji u pokušaju da mu smeste. Dvojac žestokih koji podsećaju na fajterski bekovski par splitskog Hajduka iz polovine prošlog veka, poznat kao Kokeza - Broketa, pokazali su se pred Skupštinom kao mlohavi, mlitavi i ponizni. Brzo su presvukli tigrovsko i navukli ovčije krzno. Da baš tako. Sve te zveri u ljudskom obliku su od nemilosrdnih grabljivaca, samo u jednom danu transformisani u ovce, koje su naprasno zatvorene u toru. Oni i razni drugi fudbalski autoriteti po godinama na izmaku, podsećali su na ponizne gmizavce koji izazivaju mučninu i gone čoveka na povraćanje! Poput današnjih vladara političkom i svakom drugom pozornicom, koji su na minulim vanrednim parlamentarnim izborima deklasirali opoziciju i Srbiju, Karadžić je klasičnim nokautom počistio ostatke opozicione fudbalske Srbije.

Prvi po prezimenu jednog iz onog čuvenog bekovskog para splitskog Hajduka za koga kažu da je Batler Broja 1 u Srbiji, "ovom prilikom nije hteo ni da hvali ni da kritikuje predsednika FSS". Pohvalio je rivale koji sedam godina uzastopno okreću zadnjicu i leđa njegovom klubu iz Ljutice Bogdana 1. Da bi bio na nivou "žestokih oponenata" kobojagi je dao Toletu rok od šezdeset dana da rekonstruiše fudbalsku Vladu i započne reforme! Ako to ne uradi, njegova Crvena Zvezda na veštačkim plućima će pokrenuti inicijative za održavanje vanredne Skupštine i izbore u Fudbalskoj organizaciji Srbije. Cvrc!

Drugi koji podseća na jednog iz bekovskog para splitskog Hajduka je ipak uputio reči razumevanja i pohvale na račun Karadžićevog lika i dela. Možda i zbog toga što ga je predsedavajući Tomislav pozdravio kao bivšeg predsednika FSS zajedno sa gostima Skupštine među kojima je bio predstavnik FIFA Rumun Lučesku, te predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije Dane Korica. Ako ga nije pozdravio kao predsednika Zajednice Jelen superligaša, ostala je zagonetka zašto ga je pozdravio kao bivšeg predsednika FSS s obzirom da je na toj sednici bilo mnogo bivših. A mada još u trajućem mandatu, ova Skupština je po svojim (ne)delima odavno bivša pa bi po tom osnovu predsedavajući Tomislav morao sve članove najvišeg tela fudbalske organizacije poimence da pozdravlja!

Zaboravljajući na trenutak, da je vodio kampanju za skupljanje potpisa za smenu predsednika FSS i da je pribegavao raznim opstrukcijama u cilju narušavanja atmosfere i ambijenta u posrnulom srpskom fudbalu, Zvezdan Terzić je poput najvećeg otkrića, mudro zaključio da je "fudbalska Srbija podeljena između protivnika i pristalica Tomislava Karadžića"! Cvrc! Izrazio je uverenje da svi oni koji danas nose određene funkcije i zaduženja u fudbalskoj organizaciji, klubovima i drugim institucijama, dakle oni koji su se svađali, podmetali jedan drugome, podrivali, režirali zamke, zavere, intrigarili i propagirali najmračnije scenarije i što šta još, mogu zajedno u budućnost. Treba da se klone svojih sujeta i ega! Po drugi put: Cvrc!

Uveren da će predsedavajući Tomislav sprovesti obećane reforme i rekonstruisati Fudbalski savez Srbije, Terzić mu je obećao podršku do kraja mandata i završetka kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2016 u Francuskoj.

Skupština je prihvatila zdravo za gotovo Karadžićeve navode da je bivši selektor krivac za takmičarski promašaj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Njegova konstatacija: "Pokazalo se da biti selektor nije isto što i biti trener" je beskrupulozno nipodaštavanje nametnutog doskorašnjeg selektora, za koga sada tvrdi da je bio proizvod konsultacija koje je imao sa trinaestoricom od šesnaest stručnjaka u superligaškom fudbalu, te da je 95% novinara i najveći deo javnosti bio jednoglasan da je Mihajlović najbolje rešenje. Tako postavljena teza pokazuje njegov stav prema sopstvenoj odgovornosti za odluke koje je donosio.

Karadžić manipuliše Skupštinom kada ističe: "Naš najveći neuspeh je neodlazak na Mundijal u Brazil. Skupština je najavila podmlađivanje i da je moguće da izostane rezultat. Izostao je rezultat, ali nije morao. Napravljeno je podmlađivanje preko mere, a napravljene su i neke greške"

Ljubitelji fudbala se sećaju kada je angažovan Vladimir Petrović Pižon u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012 da je tom prilikom predsedavajući Tomislav zbog lošijeg starta u kvalifikacijama oslobodio imperativa plasman na kontinentalno prvenstvo, ali je bio izričit kada se radilo o plasmanu na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Bilo je to nakon smene Radomira Antića.

Mihajlović nije imao obavezu da podmlađuje sastav reprezentacije, već da odvede reprezentaciju u Brazil kao učesnika završnice Svetskog prvenstva. Teza o podmlađivanju je počela da se odomaćuje pošto je Siniša imao svoje akrobacije, "principe" i rezone zbog kojih se loše startovalo u kvalifikacijama, a predsedavajući Tomislav nije imao petlju da tome stane na put. To je istina, a zašto se članovi Skupština ustručavaju da je brane i podsete vremešnog predsednika, neka njima ide na obraz - ako ga imaju.

Opet je predsedavajući Tomislav bio izdašan u vrednovanju našeg tima, naglašavajući da Srbija raspolaže sa 30 - 40 vanserijskih igrača i da zbog toga ni jedna reprezentacija nije želela Srbiju u svojoj grupi u predstojećim kvalifikacijama koje počinju na jesen. Zbog toga će selektor, ma ko bio, po Toletovom mišljenju nakon Drulovićevog produženog mandata od jedne na još tri utakmice, imati slatke muke da sastavi najbolju jedanaestorku.

Među bivšim koji nije bio pozdravljen sa početkom zasedanja Skupštine, bio je i svojevremeni selektor našeg nacionalnog tima Milan Živadinović. Ovaj vremešni "mladić" koji je i kod potpisnika teksta uživao poštovanje zbog svoje fudbalske karijere i simpatije zbog slobodne misli i jezika, na iznenađenje mnogih pa i samog potpisnika ovih redova, ni kriv ni dužan se našao među lakrdijašima iako nije član Skupštine niti nekih, pa čak ni stručnih organa. Šta više, on se prvi obratio učesnicima sednice pozivajući sve prisutne i delove organizacije na jedinstvo. Istovremeno je upozorio da su "svi u službi" Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa Toletom Karadžićem!

 Jedan od najoštrijih doskorašnjih kritičara i kritizera fudbalske današnjice i njenih aktera, valjda impresioniran što se našao na mestu na kome nije bio punih četrnaest (!?) godina, naprasno je veličao one koje je najčešće "pljuvao". Grlio se i ljubio sa svakim ko mu se našao na putu, sa: Milovanom Đorićem, Zvezdanom Terzićem, Ivanom Ćurkovićem, Karadžić predsednikom Tomislavom, Ilijom Petkovićem...Nasmejan i vedar, nije se odvajao od Milovana Đorića, za koga minulih godina nije propuštao da kaže da sa sebe ne skida požutele gaće.

Zaboravio je Bata Živa da ga gledaju svi oni kojima je najružnije govorio o pomenutim i drugim koji nisu prisustvovali sednici poput Džajića, Bjekovića, Tumbakovića i drugih kojima bi izgleda pao u zagrljaj samo da su se sreli. Citirao je misao Ive Andrića koja govori o Srbima željnih promena, hotivši da ostavi utisak na auditorijum svojim poznavanjem opusa našeg jedinog Nobelovca. Pri tome je zaključio da su svake promene u ovdašnjem fudbalu donosile sve gore! Zbog toga po Živadinoviću, Srpski fudbal ima šanse samo sa Toletom i Lakovićem.

 "Drulović je sjajan, treba da mu damo podršku" reče živahni Živa i ostade ŽIV! Tako je govorio i za Mihu, dok mu je poslednji uspešan selektor bio "neznalica Antara"! Nedavno sam pisao o "selektorskom pitanju" i tim povodom podsećao da je tu i BIVŠI selektor Milan Živadinović koji bi mogao dobiti novu šansu bez obzira na njegove godine, zato što je iskusan, imao je rezultata u trenerskom radu, sa dobrom energijom, patriota je...Da li je on poverovao u mogućnost takvog rešenja ili ne, svejedno je. Postupio je na način koji ne priliči ljudima za koje važi da su karakterni. Poverivši ulogu Trojanskog konja Milanu Živadinoviću, Karadžić predsednik Tomislav je pokorio (ponizio) fudbalsku struku Srbije.

U međuvremenu sam saznao da je ulogu Milana Živadinovića trebao da odigra bivši selektor Slobodan Santrač. Bez razmišljanja, legendarni Sani je to odbio. No nije svako bez karaktera. Santrač je bio pravi igrač, nenadmašni i neprevaziđeni golgeter i karakter - čovek. Nismo svi isti.

I još nešto. Bilo je autentično i uvredljivo poređenje koje je napravio predsedavajući Tomislav kada je obrazlagao inicijativu koju FSS upućuje UEFA, odnosno Mišelu Platiniju za naknadu prilikom prodaje mladih igrača, koju treba da prihoduje Savez u iznosu od 5% vrednosti transfera. Braneći stav da je neprihvatljivo da Savez koji investira oko 2,5 miliona evra godišnje za programe mlađih selekcija ostaje bez bilo kakve nadoknade, Karadžić je to uporedio sa SVINJOM koja kada dođe do kategorije tovljenika biva prodata, a da pri tome uzgajivač koji u nju investira, nema nikakav prihod! Ilustrativno poređenje, nema šta! Svojstveno nekadašnjem direktoru klanične industrije "29 novembar" u Subotici, Tomislavu Karadžiću! Ako su igrači svinje, poslušnički auditorijum bi trebao da predstavlja brave!

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane