Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

 

Nezapamćena otimačina prostora u zgradi Saveza udruženja Boraca NOR-a Srbije

 

Porobljavanje boraca

 

M. Hadžić

 

Srbija je jedna od retkih zemalja koja se danas stidi svojih heroja i oslobodilaca. Kao deca smo učili naizust pesmice o narodnim herojima ("Znaš li mili sine, narodne heroje, to su junačine, nikog se ne boje..."). U prošlom broju smo  pisali  kako je zgrada Saveza udruženja boraca NOR-a Srbije, površine od 3.288 kvadrata postala plen nesmenjive upravnice Doma ratnih vojnih invalida Beograda Branke Stojić, koja, u stilu pravih mafijaških šefova, rasprodaje poslovni prostor, mada je u pitanju državna imovina, tačnije, zadužbina Aleksandra Karađorđevića. Ušla je i u "poslove" sa narkomafijom koja pere pare praveći hostel od 310 kvadratnih metara na drugom, od 500 kvadrata na četvrtom, a sprema se da još toliko prostora pretvori i na trećem spratu.

Zgrada na Savskom trgu broj 9, sa tri ulaza, ukupne površine poslovnog prostora od 3.288 kvadrata, upisana je u zemljišnim knjigama KO Savski Venac kao vlasništvo Saveza boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije i Beograda. Duže od dve decenije imovinom SUBNOR-a raspolaže izvesna Branka Stojić, kao nesmenjiva upravnica udruženja građana Dom ratnih vojnih invalida Beograda. Ali, gospođa Branka Stojić ne potpisuje nikakve ugovore. Taman posla. To umesto nje čini predsednik Saveta Doma RVI Slobodan Vukašinović, koji je u 87. godini života! Uvek spreman da umre, ako zatreba.

Tri hiljade kvadratnih metara u zgradi koja je zadužbina Aleksandra Karađorđevića, gospođa Stojić je iznajmljivala za velike pare. Ali, osipao se i broj onih koji su mogli da plate 12 evra po kvadratu, plus ostali troškovi, što je iznosilo oko 20 evra!  Gospođa je uzimala novac, ali nije plaća Beogradskim elektranama, nije plaćala.

 Gospođa Stojić je preduzeću koje ima samo šet zaposleni, čiji račun je u blokadi, i koje se bavi pranjem tepiha, po svemu sudeći, prodala poslovni prostor od oko 100 kvadrata. Treća lica su ovaj poslovi prostor, bez ikakve dozvole, preuredila, napravili posebnu kotlarnicu, razveli struju, grejanje, zazidali vrata.

Građevinska inspekcija SO Savski Venac zabranila je izvođenje radova, ali je to rešenje ukinula gradska inspekcija.

Iako, kako nam potvrđuju u SUBNOR-u, načelnik Opštinske inspekcije Savskog Venca Jovan Grbavac pokušava da zaštiti imovinu boraca, to ne ide baš tako.

U tekstu u prošlom broju naveli smo da je rešenje o zabrani gradnje doneto podmićivanjem Gorana Vesića, sekretara Veća Grada Beograda, ali se ispostavilo da on nije taj novac dobio niti je tražio. (Izvinjavamo se gospodinu Vesiću zbog sumnje da je primio mito). Ipak, otimanje imovine se nastavlja.

Iz Skupštine grada stigao nam je demanati...

Povodom teksta objavljenog u vašim novinama pod naslovom „Heroji bez zaštite", a u skladu sa objektivnim informisanjem javnosti, molimo vas da objavite sledeći demanti:

''Sekretarijat za poslove legalizacije objekata grada Beograda odbacio je zahtev Doma ratnih vojnih invalida za legalizaciju objekta izgrađenog bez građevinske dozvole na Savskom trgu 9, jer je zahtev nepotpun. Podnosiocu je 23. januara ove godine zatraženo da dostavi dokaz o rešenim imovinsko-pravnim odnosima, kao i geodetski snimak objekta u roku od 60 dana. Kako u ostavljenom roku traženi dokazi nisu dostavljeni, zahtev se smatra nepotpunim i po njemu se ne može postupati.

Otuda je netačno da je prvostepeno rešenje građevinskog inspektorata Odeljenja za inspekcijske poslove i izvršenja opštine Savski venac poništeno s razlogom, kako navodite u tekstu, „da se sačeka dok investitor ne legalizuje gradnju". Iz rešenja Sekretarijata za poslove legalizacije objekata jasno se može pročitati da investitor Dom ratnih vojnih invalida ne može legalizovati ovaj objekat jer u određenom roku nije dostavio traženu dokumentaciju u vezi sa rešenim imovinsko-pravnim odnosima, kao ni geodetski snimak.

Skupština grada Beograda otvorena je za saradnju sa medijima. Sve ove informacije mogli ste da dobijete posredstvom Službe za informisanje grada Beograda, pre objavljivanja teksta.'' - navodi se demantiju.

Objavili smo do sada oko 200 tekstova o najtežim mahinacijama i kriminalu u Skupštini grada Beograda, ali ovo je prvi put da nas demantuju Služba za informisanje. Verujemo da je reakcija na besprizorno pljačkanje boračke organizacije izazvala reakcije javnosti.

Hoće li konačno Branka Stojić biti izvedena pred sud? 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane