Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Narodni poslanik SNS Zoran Babić, kupio je svoju političku karijeru prodajući grobna mesta u Vrnjačkoj Banji

Crni dani u "Belom izvoru"

Grupa građana iz Vrnjačke Banje, obratila se redakciji Tabloida pismom i dokumentima kojima potvrđuju da je budžet grada opljačkan i preko JP "Beli izvor" u kome je radio i Vučićev miljenik, poslanik Zoran Babić. Redakcija objavljuje njihovo pismo uz neznatna skraćenja.

......

Predsednik samostalnog sindikata Javnog preduzeća "Beli izvor" u Vrnjačkoj banji, još pre dve godine je podneo prijavu Policijskoj upravi u ovom grad, zbog zloupotrebe položaja funkcionera u ovoj državnoj ustanovi. U pitanju su bili poslovi sa firmom Trag M, kojoj je avansno plaćano po više miliona dinara za poslove koji nikada nisu obavljeni. Sa istom firmom, "Beli izvor" je napravio i niz sumnjivih kompenzacionih poslova koji su takođe išli na štetu Javnog preduzeća "Beli izvor". Nikada po toj prijavi ništa nije učinjeno.

Da bi bilo jasnije zašto, treba napomenuti da je u skorijoj prošlosti, u JP "Beli izvor" radio i današnji narodni poslanik Srpske napredne stranke Zoran Babić, koji je bio zaposlen na mestu tehničkog direktora groblja, koji se bavio prodajom grobnih mesta na gradskom groblju. Zbog njegovog mešetarenja sa grobnim mestima, pojedini zakupci grobnih mesta na groblju JP „Beli izvor" u Vrnjačkoj Banji nisu mogli da sahrane svoje bližnje jer je na njihovom grobnom mestu, neko već bio sahranjen! Tačnije, Babićeva grobna "administracija" je prodavala jedno grobno mesto po više puta.

Grobna mesta u Vrnjačkoj Banji, dostizala su vrednosti od najmanje 40.000 evra, te je Babić tim parama kupovao, sebi najviše funkcije u Srpskoj naprednoj stranci, sve dok nije dospeo na mesto narodnog poslanika. sa te pozicije danas deli moralne i pravne savete opljačkanim i prevarenim građanima.

Umešala se u ovaj kriminal i policija iz Kraljeva, pa je nakon istrage sve predala kraljevačkom tužilaštvu. Tamo je sve "politički ispeglano" zbog Babićeve uloge koja je u SNS postajala sve važnija. Kakva je pljačka i prevara u pitanju, najbolje govori i podatak da, prema zvaničnom knjigovodstvu, na vrnjačkom groblju i po godinu dana nije sahranjen niko!

Istina je da je JP „Beli izvor" od 2000. godine sistematski pljačkana da su materijalom firme zidane grobnice za koje su pojedinci uzimali gotovinu koja nigde nije knjižena i mnoge druge stvari. Ali, slučaj Zorana Babića, koji se odlično snašao u ulozi prvog grobara Vrnjačke Banje, poseban je, jer se radi o čoveku koji je opljačkao ovo državno preduzeće (a time i budžet grada), samo da bi napravio sebi političku karijeru u SNS. Svedoci govore da je Babić Vučiću "iz groba" doneo najmanje 200.000 evra, i time sebi otvorio vrata velike političke scene. Istina, i pre toga se Babić u Vrnjačkoj Banji bavio zelenašenjem, dajući ljudima novac na kamatu, ali, tek dolaskom na mesto "prvog grobara", pokazao je svoj lopovski talenat. Impresivno, za čoveka koga je deda pratio u školu do šestog razreda osnovne škole, jer je, kao i danas, imao smetnje u razvoju.

Uvidom u dugovanja za godišnje održavanje, izvršene sahrane i kupljena grobna mesta, policija iz Kraljeva je došla do saznanja da se ne poklapa broj kupljenih grobnih mesta (evidencija otvorenih kartona za zakup i održavanje grobnih mesta) i izvršenih uplata za tu namenu. Blagajnik je u obavezi da otvori karton o zakupu i održavanju samo na osnovu zaključnice na kojoj se jasno vidi da je grobno mesto kupljeno ili će biti fakturisano, a koja je jasno overena od strane naručioca posla i poslovođe groblja. Ali, po čijem je nalogu moguće postupati suprotno i koliko je takvih kartona overeno, nije moglo da se utvrdi. Svi u Vrnjačkoj Banji znaju da je Babić to izveo i da je sakrio tragove, ali...

Inspektori policije iz Kraljeva, su došli i do sto primeraka duplih zaključnica sa JP "Beli izvor" (vezanih za kupovinu grobnih mesta), sa istim brojevima, ali sa različitim imenima. Problem je što postoji zaključnica istog broja, overena mimo propisa firme pečatom blagajne sa sve potpisima od strane bivših tadašnjih rukovodilaca (tom "tehnikom se i Babić bavio), ali pare za to nikada nisu ušle u kasu preduzeća.

Danas je JP "Beli izvor" potpuno propalo. Radnici nemaju plate, zdravstveno osiguranje, staž im je nepovezan, rade sve najteže i najprljavije poslove bez zaštite...

Čovek koji je skoro dve decenije jaše (direktno ili indirektno) Vrnjačku Banju, i danas je na vlasti. Reč je o Rodoljubu Džamiću, sadašnjem predsedniku opštine. Neki ljudi su večni, ali je većina građana u Vrnjačkoj Banji, potrošna roba brutalnim vlastohlepcima i kriminalnim rukovodstvima. Naravno, ovo je samo deo velikih kriminalnih radnji mu ovom gradu...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane