Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Vučićev internet-tim za masovno sluđivanje građana, uhvaćen na delu i u kancelarijama Rudarskog basena Kolubara

Botovi i na površinskom kopu

Prošle nedelje organizovana kriminalna grupa botova iz Srpske napredne stranke koju predvodi Slaviša Mićanović Mićan, miljenik Velikog Vođe, srušila je sajt novosadskog portala Teleprompter, obrisali su ceo sadržaj i usmerili posetioce na sajt ''Vlade Kosova''. Redakcija magazina Tabloid saoseća sa kolegama iz Telepromptera, koji su oboreni na kolena. Napad na "Teleprompter" usledio je zbog teksta posvećenog Vučićevoj mafiji, koju predvodi pomenuti Mićanović i njegova grupa botova, koja ima zadatak da porukama upućenim redakcijama i portalima, u vidu komentara objavljenih vesti, veliča lik i delo Velikog Vođe i SNS-a. Ovaj tekst našeg insajdera iz Kolubare posvećujemo kolegama iz Telepromptera, kao znak podrške njihovim naporima da se pridignu i krenu u novu borbu za osvajanjem slobode

Piše: Insajder K - 7

Dolaskom na funkciju generalnog direktora Rudarskog basena Kolubara, jedna od prvih stvari koje je uradio Milorad Grčić bila je formiranje tzv. Internet tima SNS, u okviru Kolubare, onoga što ceo naš narod zove "botovi".

RB Kolubara raspolaže organizacionom jedinicom pod nazivom ERC- Elektronsko računarski centar, gde se vrši automatska obrada podataka i koja raspolaže značajnim kompjuterskim kapacitetima, moćnim Hewlet Packard serverima, a u okviru RB Kolubara postoji 2.500 hiljade umreženih računara. Takav kompjuterski potencijal je značajan kada se iskoristi u svrhu propagande SNS-a na Internetu.

Pošto je na čelo kolubarskih botova postavio Ivana Marinkovića, tada predsednika omladine SNS-a i dao mu u preduzeću platni koeficijent 3, koji odgovara inženjeru, a ne nekome ko ima samo srednju zanatsku školu, Milorad Grčić je otišao i korak dalje i postavio Ivana Marinkovića na čelo "Komisije za raspodelu informatičke opreme u RB Kolubara". Ta komisija je zadužena kao što joj ime kaže da raspodeljuje kompjutere i lapotopove botovima, kako bi oni imali oruđe za botovski rad.

Prva stvar koju je Marinković uradio bila je da oduzme laptopove od ljudi, kojima su laptopovi neophodni za svakodnevni rad u izvršavanju radnih zadataka za firmu.

Onda je te laptopove podelio novozaposlenih botovima, koji su počeli da ih koriste za botovanje i širenje SNS propagande na Internetu. Grčić je na predlog Marinkovića postavio svog zamenika u omladini SNS, Dejana Bulatovića Bulija za glavnog za dodelu Kolubarinih službenih mobilnih telefona i sim-kartica, kojeg je odmah primio u stalni radni odnos.

Tako su botovi pored laptopova i računara dobili i telefone sa karticama koje plaća Kolubara. ERC se napunio botovima, tako da kada više nisu imali gde da ih stavljaju, onda su ih sve poslali da sede u kancelariju direktora ERC-a za konferencijskim stolom. Pošto nigde više nije bilo mesta za tolike botove, Marinković je rešio da uposli kompjuterski potencijal Kolubare u drugoj smeni, kada administracija ne radi. Tako su zgrade ERC i Interne banke i Projekt biroa u drugoj smeni, kada službenici završe sa svojim poslom, bile zaposednute od SNS botova.

Niko za to nije znao, ali su službenici nalazili ostatke hrane po svojim stolovima i ostatke čipsa po tastaturama. Svi su to pripisivali čistačicama, koje se umesto da čiste zgrade, igraju po kompjuterima.

Međutim, u julu 2013., kada je generalni direktor RB Kolubara, Milorad Grčić bio na godišnjem odmoru u hotelu "Titanik" u Turskoj, gde smeštaj po osobi košta 5.000 evra, nešto su botovi zabrljali u Kolubari. Naime, jedan od zadataka botova bio je da, koristeći posebne programe, vrše hakerske napade na sajtove koji pišu negativno o svetlom i presvetlom Vođi Vučiću. Desi se nekad da sajtovi koje napadaju imaju zaštitu, koja locira IP adrese sa kojih se vrše napadi i programi odbrane napadanih sajtova počinju da uzvraćaju istom merom.

Neobučeni botovi nisu dobro instalirali programe za automatsko menjaje IP adresa, pa su ih napadani sajtovi locirali i napali Kolubarine servere. To je dovelo da su svi podaci, na svim računarima u zgradi Interne banke i Projekt biroa, bili izbrisani u momentu.

Tako su službenici koji su sledećeg jutra došli na posao jednog dana u julu 2013. imali šta i da zateknu: svi podaci sa računara pobrisani, celokupna elektronska dokumentacija uništena. Bilo je potrebno nekoliko meseci da Interna banka, koja je ustvari knjigovodstveno-računovodstveni sektor RB Kolubara, profunkcioniše i počne sa normalnim radom. Botovi su uspeli da izbrišu kompletno knjigovodstvo Kolubare i kompletne podatke o izvršenim plaćanjima!

Ovo se zataškavalo mesecima, ali Bojan Stević Dživdžan je u tome uvideo priliku da se otarasi Ivana Marinkovića, kojeg je video kao konkurenciju, pa ga je smenio u stranci sa mesta predsednika omladine i sa mesta vođe Internet tima u Kolubari.

Milorad Grčić, koji gaji prijateljske emocije prema Marinkoviću, ostavio mu je i radno mesto savetnika za informatičku bezbednost u Internoj kontroli Kolubare i koeficijent 3. Na mesto Ivana Marinkovića za vođu Internet tima Kolubare, dolazi Marko Tepša, iskusni ljigavac koji cinkari svoje kolege iz ERC ko kada dolazi na posao i ko šta priča protiv rukovodstva i ko je kakvog političkog stava. Tako je jedno jutro u 7.30h Marko Tepša poslao poruku direktoru Grčiću da dođe u iznenadnu kontrolu u ERC, jer dosta zaposlenih nije na radnom mestu. Grčić je došao i izbrojao samo 13 zaposlenih. Svi rukovodioci su kažnjeni za takav odnos zaposlenih prema radu, a Marko Tepša nagrađen direktorskim koeficijentom 4,5. Marka Tepšu ubrzo raspoređuje u zgradu organizacione jedinice Investicija Površinskih kopova u Vreocima, gde on sa botovima organizuje taj "posao" kako treba i dolikuje, mnogo bolje nego što je to Marinković ikada mogao.

Svojevremeno je sajt teleprompter.rs objavio spisak koordinatora Internet timova SNS po opštinama, i na spisku se nalazi ime Marka Tepše, a kao kontakt telefon se navodi njegov službeni broj telefona, koji je dobio od Kolubare: 064/ 8361- 415. Ne može se poreći da je to službeni Kolubarin broj, jer svi 064 brojevi koji počinju sa 8361 su zakupljeni kao grupa u Telekomu Srbija od strane RB Kolubara i nijedno privatno lice ne može dobiti broj sa tim prefiksom, bez zvaničnog zahteva Kolubare. Znači da mu je Dejan Bulatović Buli, koji je zadužen za dodelu mobilnih telefona i brojeva, izdao taj Kolubarin broj.

Nije Marko Tepša jedini koji službeni Kolubarin telefon koristi u botovske svrhe, već ima i dosta botova koji čak i ne rade u Kolubari, a nose Kolubarine telefone i kartice. Na Internet portalima je svojevremeno procurela prepiska sa fejsbuk stranice SNS botova u kojoj piše: "Strpite se sad će da krene zapošljavanje u Kolubari. Obećao je Mića". Neki su protumačili da se tu misli na Slavišu Mićanovića Mićana, tadašnjeg vođu Internet tima SNS, a ustvari se mislilo na Milorada Grčića, kojeg svi zovu Mića, jer ipak je samo Mića iz Kolubare merodavan da obeća posao u Kolubari! Tako se veliki broj botova zaposlio u Kolubari, a ERC je umesto Elektronsko računarskog centra Kolubare postao Botovski centar. Svakog dana u ERC stižu novi botovi, ali i u druge organizacione celine Kolubare.

Iako Kolubara dosta ulaže u sve noviju informatičku opremu, čija nabavka ide preko Ivana Marinkovića i u nove programe zaštite, opet sajtovi koje botovi napadaju koristeći Kolubarine servere, sve više uzvraćaju udarac i ubacuju viruse trojance u sistem Kolubare, i sve češće se dešava da računarski sistem u Kolubari pada, na nedeljnoj bazi. Nezgodna stvar po EPS u ovoj priči je to, što je Kolubara umrežena u računarski sistem sa EPS-om u Beogradu, pa svaki maliciozni program, koji upadne u Kolubarin računarski sistem, počne da koristi Kolubarine računare da vrši napade na računare u EPS. Time se nanosi nepopravljiva šteta sistemu koji upravlja prenosom struje u elektrodistribucijama i automatizovanim upravljanjem u termoelektranama, jer kad virus kojeg botovi iz Kolubare prizovu jednom probije zaštitu u Kolubari i upadne u sistem, on dalje vršlja po celom EPS-u praveći haos i zastoje u radu, termoelektrana, hidroelektrana, elektrodistribucija.

Aleksandru Vučiću to nije važno, nego su mu važni komentari na Internetu! Čovek koji vodi Vladu Republike Srbije stavlja svoju sujetu ispred energetske stabilnosti u državi! Gde to ima?! Da li bi to jedan mentalno normalan čovek mogao da uradi? Zato svaki put kada vam nestane struje znajte da su SNS botovi nešto pogrešno uradili sa računarskim sistemom EPS-a!

Pošto je Tabloid raskrinkao korupciju u javnim nabavkama Kolubare, sa sajta Kolubare su ekspresno skinuti podaci o tenderu za "Računarsku opremu, industrijske računare i module za servere 558/13-503 REB". Kao što se vidi iz slike stranice zvaničnog sajta, postoji naslov završenog tendera i tu su bili podaci o toj javnoj nabavci u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, ali su brzopotezno skinuli fajlove sa sajta. Pošto taj sajt uređuju botovi iz ERC, nisu čak dobro ni prikrili tragove, jer su skinuli samo fajlove koji se odnose na javnu nabavku, ali je naziv javne nabavke ostao, kao i spisak dokumenata koji je tu bio.

Botovi, očito ne umeju ništa da urade u interesu svog gazde, osim da zabrljaju. Zato ih i zovemo botovi, a to znači prosti, najprostiji programi, koji iznova i iznova izvršavaju jednu jedinu prostu radnju. SNS botovi nisu ni zaslužili da nose ime "bot" jer nijednu prostu radnju nisu u stanju da izvrše.

Kolubarski botovi se hvale da svakog meseca najbolji bot ima tu čast da se lično upozna sa Vučićem u Beogradu. To im je kažu najveća motivacija, jer posle sa tom zajedničkom slikom koju naprave sa Vođom, idu kod Grčića i traže "svoje mesto pod suncem".

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane