Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sačuvaj nas Bože!

Milica Grabež

Svake godine, u vreme majskog sabora Srpske pravoslavne crkve, na videlo dana izađu nakazna lice vodećih sveštenih lica SPC. Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej i većina episkopa, ogrezli su do guše u kriminalu, seksualnom razvratu i političkom blatu kojim se mažu kako bi ličili na režimske nakaze. Od kako je Aleksandar Vučić došao na vlast, oni više i ne kriju da se kurvaju sa svakim ko ima pare i ko je na vlasti.

Kao vodeći među njima, patrijarh Irinej se nije mnogo dvoumio, nego je pozvao celokupno sveštenstvo i vernike da stanu u odbranu najvećeg grobara srpske današnjice: "Vučić će podići Srbiju iz pepela, treba svi da doprinesemo!".

I dok se pod Vučićem sve pretvara u prah i pepeo, narod gladuje, bez posla i bez nade da će ikada više imati život dostojan čoveka, Irinej i njegova svita bave se sobom, svojim unutrašnjim intrigama, podmetanjima i prljavim vešom. Međusobno se ucenjuju, organizuju se u klanove, olajavaju jedni druge preko štampe. Ali, kad su pare u pitanju, tu su jedinstveni. Niko ne može ni da se primakne njihovim "poslovnim knjigama". Jer, to su jedine svete knjige u kojima je sve o njima zapisano!

Irinej prednjači, kako i dolikuje položaju. Od ranije sklon pljački tuđeg imetka, tu naviku i danas ima. Dok je bio živ patrijarh Pavle, Irinej je, putujući sa njim po Kanadi i Americi, prisvojio 23.000 dolara za pomoć srpskim manastirima koje su dali naši iseljenici. Sve je završilo na njegovim inostranim računima. Za njegove današnje prilike, sitna para. Sad krade milione.

Nikada nije odgovarao ni za to što je kolima u Prokuplju pokosio grupu pešaka, niti zato što je mnogo drugih donacija sebi stavio u džep. Takođe, dok je još bio vladika, dobio je i dvoje vanbračne dece sa izvesnom Ivankom, ali ni to mu nije smetalo da postane patrijarh SPC. Jer, drugovi koji o svemu brinu, računali su: što je više grešan, to će biti poslušniji!

Svojevremeno je vladika Stefan na jednom Saboru u Peći, ovako rekao Irineju, pred više svedoka: "Ja tebi, Irineju, ne bih ni drljaču dao da njome upravljaš a kamoli eparhiju!".

Ali, avaj! Prevario se vladika Stefan! Ovaj beskrupulozni čovek dokopao se najviše crkvene vlasti, pa sada, ispod skuta Vučićevog režima, otima milione i slavi "poslovne poduhvate" i u Srbiji i u inostranstvu. Sa malom grupom opakih kriminalaca zaodenutih u svešteničke odore, Irinej svom snagom pravi velike pare od Vučićevog pepela. Kako stoje stvari, ovaj užasni pomor Srba, gori nego u ratu, preživeće samo lopovska vlada i grupa vladika na čelu sa Irinejom. Sačuvaj nas Bože!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane