Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Istini se laže u oči

NULA

Piše: Zoltan Horvat

Nešto slično dogodilo se u Meksiku pre petnaestak godina, ali, ovakav pokušaj u zemlji svakojakih čuda kao što je Srbija, predstavlja naučnu fantastiku. Naime, jedan mladi čovek tridesetih godina, otvorio je u širem centru našeg velikog grada, privatnu firmu sa jednim, jedinim zaposlenim, pod nazivom Zero.

Nije štedeo sredstva da poslovni prostor od 100 kvadrata blista. Prvoklasan parket, španski zidovi, vrhunske pločice u kuhinji i u sanitarnom čvoru, sve doterano, kao apoteka čisto. Na svečano otvaranje luksuznog enterijera, pristiglo je pedesetak pažljivo odabranih, uglavnom iz sveta visoke politike. Posluženje je bilo vrhunsko, ića, pića i kavijara u izobilju... ali...

U prostorijama, sem stola za posluženje sa hranom i pićem, čašama i tacnama, nije bilo ničega. Ni nameštaja, radnih stolova, kompjutera...Ništa.

Jedan od prisutnih, iznenađen prazninom fantastično uređenog prostora, glasno je upitao domaćina, čime se zapravo bavi firma. Domaćin je, ne trepnuvši, odgovorio: onim što i Vi radite- ničim.

Glasan i jasan odgovor domaćina zbunio je prisutne, naviknute na uhodan režim prijema i svakojakih svečanih otvaranja začinjenih snobovskim pijuckanjem viskija sa (h)ledom i nabadanja ukusnih zalogaja čačkalicom.

Gospodo, nastavi domaćin obraćanje prisutnima, da budem jasan i precizan: ja formalno i praktično radim jedno veliko ništa, ono što Vi dugi niz godina izvanredno uspešno razvijate vodeći ovaj grad. Dakle, ne radim apsolutno ništa, regularno sam prijavljen, firma je bukvalno registrovana pod šifrom "Davanje besplatnih saveta za najbolje mlaćenje slame. Naziv firme Zero, prazno, nula, ništa, sve govori...".

Nakon šoka i neverice, tajac. Trebalo je samo trideset sekundi, da javno osramoćeni „junaci" grada, u prisustvu hitno pogašenih kamera dežurnih medija, žurno napuste prostor, pa je domaćin ostao sam u svom fantastično uređenom ambijentu.

Već sutradan, vlasniku Nule, vraćeno je s kamatom. Poštar mu je uručio dopis u kojem se kaže, zbog vređanja javnog morala, vlasnik firme Zero, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 150 hiljada dinara!

PS. Vlasnik ugašene firme Zero, uredno je platio kaznu, izdao lokal, i otisnuo se put Norveške. Sa porodicom živi u Oslu, radi u kreativnom programerskom timu mega uspešne firme.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane