Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Masovno napuštanje Srpske napredne stranke u srednjem Banatu

Sve je stalo, samo grobari rade

Predizborno SNS višestranačje srednjobanatskog regiona pet opština (Zrenjanin, Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja), „udavilo" se u prostakluku korupcije, pljačke i nekontrolisane otimačine od strane vlasnika vlasti.Interesna grupa nazadnjaka sa tri-četiri razreda škole i preostalim odmorom od zdrave pameti, sela na grbaču naroda, i, ne pušta. Pod direktnom zaštitom beogradskog Ali Babe, srednji Banat su zaposeli politički „razbojnici". U strogo kontrolisanom haosu, profesoru univerziteta je rezervisano mesto za pijačnom tezgom, dok šuša iz fotelje, sa sva tri padeža, kažnjava raju za kukavičluk i pristanak na bedan život

Zoltan Horvat

Svi izvorni osnivači SNS-a u srednjem Banatu su prvo najureni iz stranke, a zatim kažnjeni šikaniranjima. U opštini Nova Crnja, početna respektabilna „armija" od 750 članova željnih suštinskih promena u nerazvijenoj opštini, „oduvana" je nakon ustoličenja Regionalnog Isusa, gazde višestranačja srednjeg Banata. Njegov kumašin, Nenad Karapandža - Džeger, koordinator nazadnjaštva u regionu, ovdašnji suvereni politički „bogalj", kontrolor je nebuloznih kadrova u svih pet opština.

Koliko je samo poverenika iz centrale SNS-a protutnjalo opštinom Nova Crnja nakon vapaja članstva i ukazivanja na hohštapleraj lokalnih drmatora. „Pokretna traka" nazadnjačkog rasula i beznađa u korist nekolicine ovdašnjih interesdžija, dovela je do direktnog osipanja članstva (trenutno stranka broji 250 članova).

Danica Stričević, profesor u ovdašnjoj školi,bivša predsednica opštine iz crnih vremena Crnje Cvijana i Džunglaša, aktuelni je poverenik Opštinskog odbora SNS. Direktno je opterećena krimogenim radnjama svog supruga Milorada - Kreze i nadaleko poznatog brata mu Nikole, pod nadimkom Spada. Dama je pristala da svoje akademsko zvanje stavi u službu ličnih interesa nekolicine ovdašnjih nazadnjaka. Na sastancima opštinskog odbora kojima ove godine prisustvuje jedva dvadesetak ljudi, jedine tačke dnevnog reda su, veličanje lika i dela predsednika stranke i „pljuvanje"po svim časnim članova stranke koji nešto konkretno rade ili imaju nameru da bilo šta urade u interesu opštine u kojoj žive. Sve ostalo, zabranjena je tema. Ni da zucnu o dugovima kojima su Spada i Kreza proteklih decenija ojadili mnoge u opštini, ne smeju da pomenu ni zelenašenje, trafiking odnosno trgovina ljudima je tabu tema, o švercu i preostalim „junačkim delima" nekolicine ovdašnjih „isturenih" nazadnjaka da i ne govorimo...

Šta reći za Boru Vasića, poljoprivrednika i aktuelnog izvikanog prvog biznis maga Srpske Crnje, inače oca Bojana, poverenika mesnog odbora SNS, čiji je jedini moto, sve je na prodaju i sve je trgovina među ljudima?

Kriminalne radnje se, kao od šale, „valjaju" opštinom. Prosto je neverovatno da policija i pravosudni organi ne reaguju na uhodani „biznis" oko materijalne pomoći i dečijih dodataka socijalno ugroženim licima. Ako pitate ko „valja" ovakav biznis, pola opštine ukazuje na gazda Boru i njegovog milog mu sina, a ako direktno pitate Boru zašto upiru prstom na njega, ne bude lenj, pa vam odbrusi „...da nije odavde i da je u Srpsku Crnju došao brzim vlakom...".

Uhodani „biznis" oko materijalne pomoći i dečijih dodataka ide trenutno preko najuticajnijeg nazadnjaka, gazda Bore, gde se zelenaši, sve u šesnaest.

Kako se, pored poslovično „ćoravih", policije i suda, „radi radnja"? „Lako".

„Armija" socijalno ugroženih, pretežno Romi na (i)legalnom radu u inostranstvu, imaju veliki broj dece u porodicama, ali je problem što zakon nalaže da primalac umrežene pomoći ima obavezu da, na poštanskom šalteru, lično, uz ličnu kartu, podiže novac (od 30 do 70 hiljada mesečno po glavi porodice, zavisno od trenutnog brojnog stanja dece). Primalac materijalne pomoći i dečijeg dodatka je najčešće u inostranstvu, i, ko podiže novac sa šaltera...?

Onaj, „pridošli brzim vlakom", a usput sređuje i svu papirologiju za „opravdano odsutne". Nije lenj da, uz potpisanu punomoć za podizanje novca, finansira iz sopstvenog džepa putovanja u inostranstvo i druge „pozajmice"privremeno odsutnim Romima. Zauzvrat, na volšeban način, podiže sredstva, što je, ili zelenašenje, ili naplata duplog dobitka, ili kriminalna radnja koju nadležni organi ne žele da vide. Gazda Bori je čovek za vezu izvesni Rom Masari, koji obavlja poljoprivredne radove na njegovom imanju.

Dakle, pozajmiš Romu hiljadu evra, a on ti preda podizanje njegove materijalne pomoći i dečijih dodataka za celu godinu. Obrne se tu najmanje duplo, gazda Bora sa sinom, trenutno omiljenim stranačkim poverenikom zadovoljno trlja ruke...Glas o „retko sposobnim i uglednim" ljudima srednjeg Banata stigla i do Džegera...I eto oca i sina u nazadnjačkom biznisu koordiniranja mesnog odbora nazadnjaka, gde se pošteni i hrabri članovi crnjanskog SNS-a, željnih promena, prvo prekrste, pa iščlane iz stranke.

Ovakav način rada postavljenih lica od strane centrale SNS-a, proizveo je ogromno nezadovoljstvo među članstvom, nakon čega je usledilo masovno iščlanjivanje. Sa početnih 750 entuzijasta, danas je tri puta manje onih koji u opštini Nova Crnja veruju najnovijim stranačkim manipulatorima. Podela na osnivače, davno proterane ili marginalizovane, i doletače - parazite u stranku, po meri raspoređivača funkcija, direktno ometa i rad lokalne samouprave. Aleksandar Olćan - Baca, Milan Mandić i Dragan Obrenović, trojica odbornika SNS, kao osnivači stranke, trpe niske udarce, pretnje i sve drugo od stranačkih doletača, zbog izgovorene rečenice od pre nekoliko meseci ... „Ama ljudi, osipa nam se stranka, pogledajmo se u oči i recimo ko ruši ugled stranke i šta ne valja, budimo ljudi, pomozimo sebi...".

Crnjanska nazadnjačka interesna grupa, predvođena Cvijanom Miloševićem, bivšim potpredsednikom opštine, prepoznala se u prozivkama i otpočela šikaniranje osnivača stranke. „Pljuvačini" na račun izvornih odbornika koji imaju punu podršku lokalne vlasti, podlegla je i Danica Stričević, koju su interesdžije u stranci, počev od Cvijana, direktno zloupotrebile i kao „stranački štit" postavile njenu profesorsku diplomu i ugled. Cvijan, bivši bahati i osioni „tata" opštine iz redova novokomponovanog SNS-a, aktivno učestvuje u mešanju stranačkih karata i pravljenju haosa, gde se „izvorište" stranke, po nagovoru zrenjaninskih „bogalja", tera na „đubrište".

Trojica izvornih odbornika SNS-a uživaju poverenje lokalne skupštine i svim silama teže da spasu što se spasti može od davno poljuljanog poverenja u stranku. Mandić, Olćan i Obrenović ne žele javno da govore o evidentnim problemima u opštinskom odboru SNS-a, čekaju zvaničan stav vrha stranke, koji je davno upoznat sa sličnim lokalnim nazadnjačkim „zemljotresima" srednjeg Banata i Vojvodine.

SNS ima još nekolicinu odbornika u opštini Nova Crnja, klasične višestruke preletače, koji su pod direktnim uticajem ovdašnje pogubne „stranačke kuhinje". Mihajlo Rudan živi na teretu opštinske kase, lepo mu je, mora da podržava ove koji mu omogućavaju,kakvu-takvu egzistenciju.

Zorica Vujović, ex DSS in SNS, rasprodaje ono malo ugleda što joj preostalo, Žare Kovačević je suprug rođene sestre Danice Stričević, šta će, mora da „igra u kolu sa svojima", Blaženka Milić je blažena vaspitačica sa najmanje prohteva...

Ova i ovakva interesna grupa, iako potpomognuta žestokom podrškom „bogalja" iz regionalne centrale, nema više uticaja niti moći u sredini u kojoj živi. Nazadnjaštvo u srednjem Banatu je ofirano, ali žestoko remeti rad skupštine i opštinskog odbora stranke.

Tirade Cvijana i Danice na sastancima opštinskog odbora stranke o Velikom, Jedinom i Večnom predsedniku stranke, smučile su se članstvu. „Na nož" su dočekanei inicijative i odrađeni poslovi od strane odbornika Milana Mandića i Bace Olćana oko osvetljavanja Aleksandrova i kompletnog uređenja raskrsnice.

Predizborna poruka nazadnjačkih vlasnika vlasti srednjem Banatu je danas čista i ofirana: ako si budala i oplakuješ sopstvenu bedu, glasaj za parazite, „bogalje" i preostale „veličine" koje se šepure opasani zlatnim lancima i sa buđelarima punim narodnih para.

Na kraju, ima i dobrih vesti. Neke firme utrostručuju profit u Srpskoj Crnji. Prošle godine je u ovom pograničnom mestu, u odnosu na devetoro rođenih, umrlo 86 ljudi. Pogrebno preduzeće radi punom parom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane