Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Građani preko takse i njihovim parama iz budžeta, finansiraju novu Vučićevu prevaru

Em lažu, em pljačkaju

Ako bi ovu godinu Aleksandar Vučić preživeo na vlasti, iz kase RTS-a, zahvaljujući svom čoveku, direktoru Draganu Bujoševiću, uzeće najmanje 50 miliona evra, a dobar deo će otići na račune njegovih stranačkih ''biznismena''. Našim parama finansiramo ovog ludaka da se promoviše, dozvoljavajući mu da deo tih para sebi stavlja u džep

Mersiha Hadžić

Od 1. januara ove godine sve siromašniji građani moraju da na ime takse za usluge javnog servisa RTS-a plate po 150 dinara mesečno. Taj iznos je u računu za struju, nije posebno evidentiran. Većina građana će platiti ovaj namet, odvajajući od usta. Onaj ko je predložio ovu globu ranije je grmeo i poručivao da samo "preko njega mrtvog" mogu da nateraju građane da plaćaju te-ve pretplatu. Pogađate, reč je o Aleksandru Vučiću, predsedniku Vlade Srbije u ostavci. Kada čuje reč mediji, ili novinari, Vučić iskolači oči.

Kada je Srpska napredna stranka pobedila na izborima 2012. godine, njen predsednik, i novoizabrani predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, poručio je da će prvo što nova vlast učini, smeniti direktora RTS-a Aleksandra Tijanića. Kada se Tijanić dogovorio sa Vučićem o podeli kolača, izvređao je predsednika Srbije na sva usta!

Već sledeće 2013. godine, RTS je napravila gubitak od 112 miliona evra, koji je pokriven iz budžeta Srbije! Polovina tog novca završila je u džepu pohlepnog Aleksandra Vučića, koji su punile marketinške agencije, koje su iz RTS-a ispumpavale budžetski novac. U ovoj godini, Vučić namerava da otme još najmanje 50 miliona evra. Taksa od 150 dinara uračunata je u 3.500.000 miliona brojila. Dakle, mesečno će na račun RTS-a da se slije oko 4 miliona evra. Godišnje je to 48 miliona evra. Ali, to nije sve...Tu i leži Vučićeva prevara. Na svako brojilo iz budžeta će biti još isplaćeno i 350 dinara, do predviđene brojke od 500 dinara po ''pretplatniku''. Matematičkom operacijom množenja, predviđa se da će na račun RTS-a iz budžeta biti isplaćeno oko 140 miliona evra. Plus 48 miliona od građana, ukupno oko 180 miliona evra. Plus oko 30 miliona evra, koliko tri programa RTS-a inkasiraju od reklama i marketinga, i pet radio programa! Godišnje, RTS može da prihoduje oko 210 miliona evra!

Kako je poslovala Radiodifuzna ustanova Radio Televizija Srbije u 2013. godine najbolje govore podaci iz njihovih godišnjih obračuna za tu godinu: poslovna imovina - 12.503.751.000, kapital je minus 334.842.000, a obaveze su 12.983.762.000 dinara.

Prema tim podacima obaveze koje je Radio Televizija Srbije prenela iz 2013. u 2014. godinu iznosile su 113 miliona evra. Radio televizija Srbije je u 2013. godini izgubila ceo ostatak sopstvenog i državnog kapitala. Samo u toj godini iskazala je gubitak u poslovanju u iznosu od 1.541.511.000 dinara, ili 13,5 miliona evra. Deo tog gubitka pokriven je iz preostalog kapitala 1,16 milijardi dinara, a deo u iznosu od 335 miliona dinara predstavlja gubitak veći od kapitala. Sa kumuliranim ukupnim gubicima od 2,96 milijardi dinara, ili 26 miliona evra Radio televizija Srbije, od 1. januara ove godine postaje jedan od učesnika u rashodima republičkog budžeta. Samo u budžetu za ovu, 2014. godinu, u republičkom budžetu planirana je subvencija ovoj javnom radiodifuznom servisu u iznosu od 5,8 milijardi dinara, ili 50,5 miliona evra.

Ukupni poslovni prihodi ostvareni u 2013. godini Radio televizije Srbije, sa 3.521 zaposlenih, su 6.266.070.000 dinara, neto gubitak je 1.541.511.000 dinara, što je 24,66 odsto od prihoda

Radio Televizija Srbije iskazala je fakturisane prihode 14,9 milijardi dinara, ali je u 2013. godini otpisala nenaplative prihode od građana 8,6 milijardi dinara. Premijer je obećao širokim narodnim masama, a time i bogatoj klasi građana, da ne moraju da plaćaju radio-televizijsku mesečnu pretplatu. Zato je vidljivo da sama RTS ubere u 2013. godini 6,3 milijardi svojih prihoda, kako onih od pretplate, tako i onih od prodaje minutaže za televizijske reklame. Ali je iz republičkog budžeta za ovu godinu RTS odobreno 5,8 milijardi dinara. Građani treba da znaju ko izdržava RTS, taj mu i formira programsku šemu.

Da bi RTS mogao da kako tako živi, godišnje je potrebno minimum 60 miliona evra.

Država je za 2014. godinu obezbedila u republičkom budžetu 50,5 milijardi evra. Vlada je, dakle, planirala da se u toj godini skoro ništa ne naplati od pretplate i da sama Republika izdržava ovaj javni medijski servis.

Kako je poslovala Radio Televizija Srbije u poslednjih pet godina najbolje govore podaci iz godišnjih obračuna za taj period:

Ako bi ovu godinu Aleksandar Vučić preživeo na vlasti, iz kase RTS-a, zahvaljujući svom čoveku, direktoru Draganu Bujoševiću, uzeće najmanje 50 miliona evra, a dobar deo će otići na račune njegovih stranačkih ''biznismena''.

Sve siromašniji građani Srbije plaćaju mesečno iz svog džepa po 150 dinara, a njihovih 350 dinara iz budžeta Srbije poklanja Vučić, za rad njegove Velike propagande laži, koja ga svakodnevno promoviše, od ranih jutarnjih sati, sve do ponoći, opisujući svaki njegov potez kao istorijski. Kraće rečeno, našim parama finansiramo ovog ludaka da se promoviše, dozvoljavajući mu da deo tih para sebi stavlja u džep!

A, kako se posluje u RTS-u, potvrđuje i slučaj Petre Cvijić, nekadašnje spikerke ove televizije, koja se ''proslavila'' usmrtivši jednog starca na pešačkom prelazu januara 2012. godine. Nju je sud oslobodio od krivične odgovornosti. Nju, sasvim izvesno, nećemo još neko vreme gledati na televiziji. Možda i uopšte, jer, kaže, "ne zna da li će smoći snage da stane pred kameru'', tvrdi Petra.

Ali, već pune četiri godine ona se na poslu pojavljuje najviše dva puta mesečno. I četiri pune godine prima punu platu. Kupila je i stan, jer je bila miljenica Aleksandra Tijanića. Ni novi direktori joj nisu stali na rep. Ništa ne radi, a plata od 150 hiljada svakog meseca leže na njen račun, teče joj radni staž, socijalno osiguranje, dobija naknadu za prevoz...Sve to plaćaju građani i poreski obveznici. A, Petra još izjavljuje da će do kraja radnog veka primati platu, jer nema snage da stane pred kamere. Ustvari, ona zna pred koga treba da stane. Ili da se sagne.

Ne plaćajate taksu za RTS. Od računa za struju, kada ga plaćate, odbite iznos od 150 dinara. Jer tim parama plaćate i nerad Petre Cvijić. Koliko još takvih Petra ima u RTS-u?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane