Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

''Molim gornji naslov''

M. Hadžić

Kad ljudi nisu zadovoljni onim što rade, ili onim što se oko njih, i njima radi, onda se žale.

Da su građani Srbije duboko nezadovoljni životima kojima žive, posebno kad se suoče sa nasiljem koje se sprovodi nad njima, kako u ostvarenju ličnih prava tako i u drugim oblastima, vidi se i po tome što očajnički traže rešenje za svoje probleme, kucajući uzaludno na vrata nadležnih državnih institucija. Ali, pravo je moguće ostvariti samo ako postoje institucije. U Srbiji ih nema. Budući da je sva vlast u rukama jednog čoveka, čak i da se Isus lično pojavio, ni on u takvim okolnostima ne bi učinio pravdu svima dostupnom.

U državi u kojoj je Aleksandar Vučić zaveo potpunu diktaturu, pravo na predstavku, koje je bilo kultno pravo još u vreme Tita i Jugoslavije, izgubilo je danas svaki smisao.

Svakog dana, Magazin Tabloid dobija na desetine pisama i elektronskih poruka, ali građani, boreći se kao "sluga Jernej" za svoje pravo, i lično dolaze u redakciju, kako bi njihov problem postao dostupan širokoj javnosti. Zato što pravda u Srbiji više ne stanuje, zato ih više niko i ne čuje.

Tako je ovih dana stiglo i pismo iz Valjeva, u kome Nataša Šutuljić opisuje kakvo je stanje u hidroakumulaciji "Stubo-Rovni", dobro poznatoj srpskoj javnosti nakon majskih poplava 2014. godine. Gospođa Šutuljić skreće pažnju da je nedavno počelo punjenje ove hidroakumulacije a projekat još uvek nema kompletnu dokumentaciju! Nadležni objašnjavaju da će tek nakon završenog tehničkog pregleda biti dobijena informacija da li investitor poseduje svu dokumentaciju, potrebnu za izdavanje upotrebne dozvole. Javno preduzeće "Kolubara" trenutno ima odobrenje za izgradnju i upotrebu samo dela brane.

Od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tražene su informacije, odnosno uvid u dokumentaciju, koja podrazumeva upotrebnu dozvolu, rešenje o javnom interesu i studiju procene uticaja na životnu sredinu, kao i informaciju šta još nedostaje od dokumentacije.

U pisanom odgovoru koji je potpisala Milana Rakić, državni sekretar u Ministarstvu potvrđeno je da je ta državna institucija "13. novembra 1992. godine donelo rešenje kojim je JP 'Kolubara' iz Valjeva odobrena gradnja vodoprivrednog sistema 'Rovni' na teritoriji istog grada, a 15. juna 2006. godine po rešenju tom preduzeću odobrena je upotreba dela objekta i to predbrane i armirane injekcione ploče".

Niko nije siguran da je objekat podoban za upotrebu, ali i pored toga nadležna komisija je odobrila punjenje brane.

- U brani se nalazi ceo periodni sistem elemenata! Voda iz hidroakumulacije uništiće i prirodne rezerve vode, koje su najbogatije upravo ispod Gračanice. U ovom slučaju religija i nauka su se poklopile i može se slobodno reći da svetinja čuva svetinju. Bolje i neuporedivo jeftinije rešenje su bušotine-bunari, koji mogu da zadovolje potrebe bezvodnih delova valjevskog kraja - često je ranije ukazivao Dragan Petrović, hidrogeolog i naglašavao da u svetu postoje i udruženja koja se bore protiv izgradnji brana. Postoje i drugi stručnjaci koji tvrde da je brana jedino rešenje za snabdevanje vodom, spominju razvoj seoskog turizma, kao i dobre predispozicije za organsku proizvodnju hrane, koja će u okolnim selima postati imperativ. Ali, do tad ima još dosta vremena. Objekat treba najpre da dobije odgovarajuće dozvole.

Grupa zaposlenih u Kliničkom centru Niš, piše Magazinu Tabloid o svom direktoru, dr Zoranu Radovanoviću i o "direktoru u izbeglištvu", Petru Bošnjakoviću, pa između ostalog kažu "...Petar Bošnjaković, kao direktor u izbeglištvu, počasni je konzul Engleske, sa trenutnim prebivalištem u Kuvajtu, odakle preko generalnog direktora doc. dr Zorana Radovanovića i bivše pomoćnice Ministarstva zdravlja, a njegove ljubavnice, dr Nevene Karanović, i dalje učestvuje u nameštanju tendera u zdravstvu, a radi se o milionskim ciframa. Naravno tu je kao problem i kardiohirurgija sa svojim „eminentnim" kardiohirurzima koji u svom životu nisu uradili ni jednu od pomenutih operacija, a ovenčani su lovorikama i pohvalama, mada su mediokriteti, neznalice i plagijatori sa pozamašnim svotama novca. Tu je dr Saša Živić iza koga stoji SPS prof. dr Dragan Milić nekada SPS, a sada SNS, koji je Gebelsovim mehanizmom za serviranje laži uspeo da se predstavi i kao 'ministar zdravlja"...".

U Srbiji više od trećine građana je funkcionalno nepismeno.

Oni koji umeju da sriču slova, i nađu novac za poštanske troškove, obraćaju se ''gornjem naslovu'', očekujući da će neko stati u njihovu zaštitu.

Malo ko još piše predsedniku Srbije, premijeru, ministrima. Ni patrijarh ni vladike ne odgovaraju, nemaju milosti.

Ako građanin pokorni dobije odgovor, onda je on samo u tri reda.

Kada su građani pisali Maršalatu (Kabinetu predsednika SFRJ Josipu Brozu), odgovor je stizao posle nedelju dana: "Obaveštavamo vas da smo primili vašu predstavku, ali nemamo ustavna ni zakonska ovlašćenja da preduzmemo bilo koje aktivnosti radi rešavanja problema koje ste naveli u predstavci...". Onima, protiv kojih se građanin žalio, tresle su se gaće. Znao se red.

Ne pišite pisma. Ne očekujte odgovor. Ako imate snage, latite se motke. Sa tavana skinite kubure. I rešite problem svoj. Uzdajte se samo u sebe.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane