Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Magazin Tabloid na Vučićevoj izložbi "medijskih sloboda" u Galeriji "Progres"

To izusti, pa dušu ispusti

U organizaciji Vladimira Bebe Popovića, "specijalnog savetnika" odlazećeg diktatora, održana je u beogradskoj galeriji "Progres", polovinom jula meseca ove godine, bizarna izložba novinskih tekstova i ilustracija kojima je Vođa javnosti trebao da pokaže kako je "štampa u Srbiji slobodna". Zidove galerije, i to na oba nivoa, ulepšalo je čak oko 450 strana Magazina Tabloid. Ova izložba imala je za cilj da se označe mete u koje Vučićev režim treba da strelja. No, malo je zakasnio. Beba je urunirala na pogrešnom mestu i u pogrešno vreme.

Predrag Popović

Aleksandar Vučić je konačno ispunio jedno obećanje, osnovao je "muzej apsolutizma i diktature". U galeriji kompanije "Progres" priredio je izložbu novinskih tekstova, televizijskih nastupa i objava na Fejsbuku i Tviteru u kojima se iznose kritike na njegov račun.

Naslovne strane, fotografije i izjave nepodobnih novinara i intelektualaca istaknute su s namerom da se Vučić, siromašak, predstavi kao žrtva progagandne kampanje. Zvanično, izložbu je organizovala Informativna služba Srpske napredne stranke, ali i sami pripadnici tog kartela priznaju da je kustos bio vođin specijalni savetnik Vladimir Popović, zvani Beba, koji je idejni tvorac ovog spektakla. Na ovu akciju Vučić se odlučio kako bi targetovao i zaplašio kritičare. Nadao se da će se prozvani mediji i pojedinci isprepadati kad vide svoje tekstove i imena okačene na zidu, kao poternice na Divljem zapadu. Kaubojština nije prošla. Umesto straha, obeleženi protivnici vođe odgovorili su, kako i zaslužuje, samo ruganjem. Olja Bećković, Marko Somborac, Slobodan Georgijev, Draža Petrović i mnogi drugi etiketirani pripadnici "zatucane većine" otišli su u "Progres" da vide da li su na zadovoljavajući način predstavljeni. Impresije, objavljene uglavnom na društvenim mrežama, uglavnom se svode na ismejavanje pomahnitalog vladara. Velika greška. Iskustvo pokazuje da s diktatorima nema šale.

Ovakva izložba, s istim ciljem prozivanja i zastrašivanja protivnika, prvi put je organizovana 1937. godine u Minhenu. Pod nazivom "Degenerična umetnost" izloženo je oko 650 eksponata, zaplenjenih slika i drugih umetničkih dela autora koje su nacisti označili kao nepodobne zbog rasnih, nacionalnih i ideoloških razlika. Izložbu je otvorio ministar Jozef Gebels, a svojim prisustvom ju je uveličao firer Adolf Hitler. Mnogi umetnici, čija dela su bila izložena, kasnije su ubijeni ili zlostavljani u koncentracionim logorima. Kao i u mnogo čemu drugom, Vučić se i po ovom pitanju identifikovao s Hitlerom. Izabrao je neprijatelje, žigosao ih i otvorio sezonu lova. Konačan račun će svoditi kad se stvore okolnosti, odnosno kad mu se zaljulja vlast, pa krene da je brani otvorenim nasiljem. Ko ne veruje, neka se seti Slavka Ćuruvije i kako je završen njegov sukob mišljenja s Vučićem. Da već priprema teren za tu vrstu napada, Vučić je pokazao time što je Slavišu Mićanovića Mićana, vođu vučićjugenda, jedinice za specijalne operacije protiv svih koji ne veruju lažnom gospodaru, odredio za kerbera u "Progresu". Mićan je zadužen da stražari, posmatra i beleži i prijavljuje u naprednjački glavni stožer mrske protivnike koji dolaze u galeriju. Visoki oficir vučićjugenda revnosno je na Twiteru objavio da je i autor ovog teksta posetio izložbu. Na njegov signal, čopor naprednjaka je pored uvreda uputio i pretnje poput "pozdravi Ćuruviju". S obzirom na mentalno stanje srpskog firera, samo je pitanje dana kada će njegovih jurišnici zaista početi da nepodobne novinare šalju kod Ćuruvije.

Vučić nije došao na izložbu, bar ne javno, da ga se primeti, bez fantomke. Ipak, poslao je reprezentativce naprednjačkog interesnog udruženja: Nebojšu dr Stefanovića, Maju Gojković, Zorana Babića, pijanog Aleksandra Antića, tensikog trenera Bogdana Obradovića i Bratislava Gašića. Među njima se pojavio i prvi pravi tviteraški opozicionar, jedina osoba koja je na internetu pretila Vučiću a da nije uhapšena i procesuirana - Ksenija Vučić. U jutro kad se Aleksandar razveo od Ksenije, da bi se uveče venčao s nekom drugom nesrećnicom, ona mu je na Tviteru poslala seriju nedvosmislenih poruka: "...Ne služi se prljavštinama, ne varaj u igri, ne potcenjuj, ne ucenjuj, ne kradi moje, ne diraj me..." Iako je javno bivšeg muža nazvala prevarantom i siledžijom, taj tvit nije izložen u ovom "muzeju diktature".

Zidove galerije, i to na oba nivoa, ulepšalo je oko 450 strana magazina "Tabloid". Pored naslovnih, istaknute su stranice s tekstovima Milovana Brkića, Milana Malenovića, Nikole Vlahovića, Vuka Stanića...Autorima iz "Tabloida" trebalo bi da bude čast što su tako bogato zastupljeni. Ako je Hitler mogao da etiketira Šagala, Munka i Grosa, može i Vučić nas.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane