Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apel

Ognjenu spas kod dr Nadežde Basare

Dvadesetpetogodišnji Ognjen Petrović iz Beograda, inače sin našeg preminulog kolege dr Zorana Petrovića Piroćanca, bori se sa opakim Hočkinovim limfomom. Za transplantaciju matičnih ćelija na nemačkoj klinici u Flenzburgu potrebno 135.000 evra.

Beograđanin Ognjen Petrović (25) vodi bitku za život. Od kada mu je, pre tri godine, otkriven tumor limfnih žlezda - zlokobni Hočkinov limfom, već je imao nekoliko okršaja - hemoterapija i imunoterapija. Bolest, međutim, ne jenjava, jer Ognjenu nije pomogla nijedna terapija koju je dobio u Srbiji. Njegova jedina šansa za spas sada je lečenje i transplantacija matičnih ćelija u bolnici u Flenzburgu, u Nemačkoj.

Po rečima Ognjenove sestre, Simonide Petrović, osim nekoliko ciklusa hemoterapija, njenom bratu je u Beogradu urađena i autotransplantacija matičnih ćelija, ali ni taj zahvat nije dao rezultate. Od novembra prošle godine proglašena je progresija bolesti.

- Saznali smo za doktorku Nadeždu Basaru, čuvenu po uspešnosti izlečenja, sa poznate klinike u Nemačkoj Maltezer Krankenhaus St. Franzikus - priča Simonida. - Pogledala je izveštaje njegovog dosadašnjeg lečenja i stanja bolesti, odmah nam je predložila terapiju.

Ognjenova porodica i prijatelji do sada su uspeli da sakupe 40.000 evra, koliko je bilo neophodno za imunoterapiju koju je pre nedelju dana počeo da prima u bolnici u Flenzburgu, kod dr Nadežde Basare. Ove lekove će u naredna četiri meseca primiti u osam ciklusa. Posle terapije, međutim, Ognjenu bi trebalo da budu presađene matične ćelije, što je njegova jedina šansa. Problem je što porodici Petrović nedostaje neophodnih 135.000 evra za transplantaciju, troškove lečenja, boravka...

- Nadamo se pomoći svih ljudi dobre volje, budući da je za lečenje potreban iznos koji nismo u mogućnosti da platimo - kaže Simonida. - Pre nekoliko dana novobeogradska Fondacija "Budi human" dodelila nam je broj žiro računa i SMS broj, pa se nadamo da ćemo na vreme sakupiti neophodnu sumu.

RAČUNI ZA POMOĆ: SVI koji žele da pomognu, novac mogu da uplate na račune: dinarski - 160-458763-23, devizni - 00-540-0001824.7, IBAN: RS35160005400001824764, ili pošalju SMS poruku - 225, na broj telefona 3030, čime će donirati 100 dinara. Žitelji Švajcarske, koji hoće da doniraju 10 švajcarskih franaka, treba da pošalju SMS 225, na broj telefona 455.

Ognjen je apsolvent Visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogradu. On i njegova porodica veruju da će se Ognjen iz Nemačke vratiti izlečen.

Ognjen Petrović je sin čuvenog srpskog novinara, geopolitikologa, i ratnog izveštača Zorana Petrovića Piroćanca, koji je preminuo u 63. godini aprila 2015. Piroćanac je sarađivao sa brojnim listovima bivše Jugoslavije i nekoliko inostranih nedeljnika i dnevnika. Izveštavao je sa mnogobrojnih ratišta Južne Amerike, Bliskog istoka, Afrike...Za vreme rata devedesetih, bio je saradnik francuske državne televizije. Jedan je od osnivača Centra za geopolitičke studije "Jugoistok". Poslednjih godina radio je u Institutu za političke studije u Beogradu.

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane