Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Istraživanje

Genocid nad Srbima u Sarajevu 1992-1995

Zločin o kome se ćuti

Knjiga Milivoja Ivaniševića, "Genocid nad Srbima u Sarajevu 1992-1995", surovo je istinito svedočenje o sudbini građana Sarajeva srpske nacionalnosti, koji su u periodu 1992-1995 u 123 koncentraciona logora smrti u Sarajevu, na najsuroviji način mučeni samo zato što su Srbi. U tom periodu, ubijeno je ukupno 7019 građana srpske nacionalnosti (u celoj BiH, ubijeno je preko 65 hiljada Srba), a te zločine počinile su paravojne muslimanske formacije Alije Izetbegovića. Srpske žene su silovane, mučene i ubijane u specijalnim javnim kućama, gde su držane kao etničke robinje. Ni za to do današnjeg dana niko nije odgovarao. Iz ovog zastrašujućeg svedočanstva štapanog u izdanju "Instituta za istraživanje srpskih stradanja u XX veku" iz Beograda, Magazin Tabloid objavljuje uvodni deo.

Milivoje Ivanišević

Genocid nad Srbima u Sarajevu i građanski rat u Bosni i Hercegovini započeo je 1. marta 1992. u nedelju kada su u centru Sarajeva muslimanski ekstremisti s ulice otvoreno pucali na srpsku crkvu i svatove. Tom prilikom su ubili Srbina, starog svata, Nikolu Gardovića, samo zato što je Srbin i hrišćanin. To je bio znak za opšti napad na Srbe. Sarajevo je pretvoreno u najveći koncentracioni logor posle Drugog svetskog rata u kome su muslimani ubili 7019 Srba, to je znatno više nego što ih je za vreme Drugog svetskog rata ubio poznati krvolok, Hrvat Ante Pavelić.

U toku istog meseca, marta 1992 .god. izvršeni su masovni pokolji Srba u Bos. Brodu, Sijekovcu, zapadnoj Hercegovini, na Kupreškoj visoravni...To je prinudilo Srbe na samoodbranu. Srbi Sarajeva prvi su u Evropi i svetu prepoznali još 1992. islamski fundamentalizam i verski fanatizam i prvi su mu se suprotstavili. Borili su se protiv islamizaciji svoje zemlje i Evrope. Međutim Sarajevo je pretvoreno u koncentracioni logor, geto, klanicu i pakao za Srbe. Srbi su etnički „očišćeni“ iz Sarajeva.Srbi su skupo platili cenu što su se prvi suprotstavili islamskom fundamentalizmu i nadolazećem ISIS-u

Na žalost Evropa i međunarodna zajednica tada nisu prepoznale islamski fundametalizam i nadolazeći ISIS,kao ni sve opasnosti koji on nosi sa sobom po čovečanstvo.Sada kada je „mečka“zaigrala i u njihovom dvorištu i kada se zlo preselilo i u njihovu kuću i kada su i sami suočeni sa pretećim strahotama kroz koje su prošli Srbi, počeli su da se i sami da se bore, ali to je mala uteha za Srpski narod,a nikakva za pobijene i iseljene Srbe iz BiH.

Srbi su se više samoinicijativno nego organizovano, prihvatili oružja da bi predupredili genocid kao onaj iz vremena NDH, kao i da bi sprečili masovne pokolje koji su nad njihovim precima izvršili hrvatski fašisti. Kao što znamo u Jasenovcu je svirepo pobijeno preko 800.000 srpskih civila, pretežno pohapšenih u BiH, a među njima i preko 30.000 srpske dece.

Raspadu Jugoslavije koji je započeo u proleće 1991. godine secesijom Slovenije i Hrvatske, neustavno se pridružuje i Bosna i Hercegovina pod rukovodstvom islamskog fundamentaliste Alije Izetbegovića.

Ta bivša jugoslovnska republika, suprotno volji većinskog srpskog stanovništva, zahvaljujući podršci SAD,Nemačke,Velike Britanije Saudi Arabije i drugih država EU i NATO alijanse, dobija nezavisnost i međunarodno priznanje 6. aprila 1992. godine. Od tada Alija Izetbegović započinje islamizaciju BiH. Glavni grad Sarajevo postaje islamski centar i prestonica džihada u Evropi.

U islamskom svetu Aliju Izetbegovića nazivaju „Kraljem islamske ideologije Zapada“, potom je proglašen za „ Alahovog izaslanika na zemlji koji vodi vernike islama pravim putem“. U Saudijskoj Arabiji postaje prvi nosilac velike verske nagrade „Kralj Fejsal“ dobijene „za uspešno pokretanje i vođenje verskog rata, džihada, u Evropi.“

Poznata je njegova maksima da ne može postojati islamsko uređenje bez nezavisnosti i slobode i da će žrtvovati mir radi nezavisnosti, a nikada nezavisnost radi mira. On je tu novostvorenu samostalnu evropsku državu učlanio u zajednicu islamskih zemalja. Za muslimane BiH je već kalifat, u kome nema mesta za multietničku i multikonfesionalnu BiH, kao ni za one koji su bili protiv etnički čiste, islamske BiH države.Sve to se pretvorilo u neprikrivenu pretnju ljudima koji su bili protiv isključivo muslimanske BiH.

Sarajevo je pretvoreno u geto i pakao za Srbe. Njihov status u Sarajevu može se bez preterivanja porediti sa statusom Jevreja u Berlinu i Jevreja u varšavskom getu. Svirepa ubistva, silovanja, hapšenja, zatvori i logori, otimačina i pljačke, bili su pogubna svakodnevica meštana srpske nacionalnosti. Sticajem okolnosti Srbi Sarajeva su bili prisiljeni da se suprotstave verskom fanatizmu lokalnih muslimanskih ekstremista i sledbenika ideologije Alije Izetbegovića. Suprotstavli su se islamizaciji svoje zemlje i Evrope. I to su skupo platili. Muslimani su samo u prvoj ratnoj godini ubili više lica srpske nacionalnosti nego što su ih ubili fašisti za vreme nemačke okupacije tokom Drugog svetskog rata. Alija Izetbegović je uveliko nadmašio svog po zlu i genocidu poznatog prethodnika Antu Pavelića.

Sarajevo je bez sumnje još uvek jedno od najvećih, dobro čuvanih i od javnosti još bolje skrivanih, zločina genocida nad Srbima. To potvrđuje i 123 koncetracionih logora smrti i javne kuće u kojima su silovane, mučene i ubijane Srpkinje. Identifikovano je 7019 ubijenih Srba u desetine ekshumiranih masovnih grobnica. Mrtvi Srbi su najubedljiviji svedoci istine. Njihove mošti je moguće sakriti, ali ne i njihov nestanak. Oni što su zločin izvršili, a mnogi su i danas na vlasti, sve čine da izbrišu tragove i razotkrivanje svog genocidnog zlodela. Zločinci se nikada nisu bojali Boga, oni se jedino boje kazne i osvete. Vlastodršci strahuju od razobličavanja obmane i suočavanja sa velikom sarajevskom laži i prikrivenom genocidnom zločinu nad Srbima Sarajeva. Mnogi grobovi nikad nisu obeleženi i opojani, mnogi pokojnici nisu ni sahranjeni, neki su bez traga nestali u sarajevskoj magli. Još sve kosti nisu izvađene iz provalija i raka, ni otkopane ispod nasipa i smetlišta, neke je zauvek odnela Miljacka. Još svi nisu ni pomenuti.

Predstavnici međunarodne zajednice su sve to videli i znali, ali su okretali glavu. Bili su nemi i gluvi. Svojim ćutanjem postali su saučesnici u zločinu genocida nad srpskim stanovništvom. I više od toga, kad god im se pružila prilika, optuživali su Srbe za sva zla koja su se događala u ovom gradu. Godinama su nastojali i uspevali da žrtvu pretvore u zločinca, a zločinca u žrtvu.

Bilo je vidljivo da je za muslimane Jugoslavija postala suvišna, a time su im postali suvišni i Srbi u Bosni i Hercegovini. Tokom 40 meseci rata u BiH donete su 73, ili umalo svake druge sedmice po jedna rezolucija SB OUN (više nego što ih je doneto za ratove u Vijetnamu, Kambodži, Koreji ). Skoro polovina se odnosila na Sarajevo. Međutim, ni u jednoj rezoluciji nije se pominjao niti su uzeti u zaštitu srpsko stanovništvo i srpski delovi grada.

Naprotiv, Srbi su u Tribunalu nepravedno okrivljeni za tri teška zločina počinjena nad musimanima glavnog grada BiH: blokadu grada, 2) etničko čišćenje i 3) granatiranje Sarajeva. A, šta se ustvari zbivalo pokazaće naredne činjenice...Blokada grada, ili „prvi od tri teška srpska zločina“. Nisu se Srbi u selima oko Sarajeva prihvatili oružja da bi blokirali grad, već da bi se zaštitili.

Pokolji izvršeni prvih ratnih meseci 1992. godine u selima Grahovište, Kasatići, Milje, Ledići, Čemerno, Krtine, Presjenica, Tošići, Mlini i još bar desetak drugih naselja u okolini, diglo je na noge pobunjene meštane ne samo Sarajeva, već znatno šireg okolnog područja.

U isto vreme neočekivano su stradala i srpska sela koja su usled nepovoljnog geografskog položaja i radi vlastitog opstanka bila lojalna muslimanskim vlastima. Njihova lojalnost za muslimane nije ništa značila. Da do toga nije došlo verovatno ne bi buknuo ni srpski ustanak i razvoj događaja bi možda išao mirnijim putem. Druga činjenica koja je uznemirila Srbe je ponašanje Unprofora. Oni su navodno došli za razdvoje sukobljene strane i čuvaju mir, a ni tada ni tokom celog rata ništa nisu preduzeli da zaštite srpsko stanovništvo od muslimanskih zločina. Da su se angažovali u zaštiti srpskih sela i srpskog stanovništva ne bi meštani morali sami da se brane, a time ne bi došlo ni do tzv. blokade Sarajeva. Kad su Srbi uvideli da su prepušteni sami sebi i da se jedino oružjem mogu odbraniti i zaustaviti muslimanske naoružane horde bili su prinuđeni da se kako-tako organizuju i formiraju linije svoje odbrane. I to ne samo na seoskom području već i u znatnom delu užeg gradskog jezgra.

Međutim, odbrana civilnog srpskog stanovništva i seoskog područja pretvorena je, izvrtanjem činjenica, u jedan od tri pomenuta ratna zločina za koje su Srbi tokom rata stalno prozivani.

Od kada je lokalno srpsko stanovništvo sprečilo muslimane da upadaju u njihova sela, medijski je vešto iskonstruisana i lansirana teza o blokadi Sarajeva i usled toga lažnoj „humanitarnoj katastrofi“ koja preti civilnom stanovništu. Zločini po srpskim selima i zaštita srpskog stanovništva nisu ni pominjani. Da apsurd bude potpun, Srbi su okrivljeni samo zato što su odbranom svojih sela doveli muslimane u težak položaj.

Pomoć muslimanima pružio je i Savet bezbednosti OUN koji je usvojio nekoliko rezolucija o Sarajevu. Srbima je, umesto zaštite i garancija za ličnu bezbednost, postavljen energičan zahtev da omoguće slobodno kretanje muslimanima, njihovim vojnicima i policajcima, drugim rečima onima koji su već izvršili pokolje. Taj ultimatum, normalno, Srbi nisu mogli da prihvate. To je bio uzrok novih optužbi. Srpska sela i srpski deo grada su bili opkoljeni od muslimana i nalazili su se takođe u blokadi. Ali na to se ni Unprofor ni ostale međunarodne institucije nisu osvrtali. To ni SB OUN nije uzimao u obzir. Ako je reč o opkoljenom ili blokiranom gradu, onda se to odnosilo na sve njegove opštine i sva naselja, bez obzira da li su bili u nadležnosti srpskih ili muslimanskih vojnih i civilnih vlasti. To je za obe strane bila pat pozicija. Da su činjenice o ugroženosti i blokadi srpskih naselja i srpskog dela Sarajeva u kome se nalazilo više ljudi nego u muslimanskom delu imali isti tretman u medijima kakav je imao muslimanski deo grada možda bi i odnos strane javnosti i pojedinih evropskih država prema Srbima bio drugačiji.

Na žalost u Sarajevu su predstavnici međunarodne zajednice na stradanje Srba okretali glavu. Brojne ambasade i diplomatska predstavništva su takođe ćutala. Bili su nemi i gluvi. Svojim ćutanjem postali su saučesnici u prikrivanju zločina nad srpskim stanovništvom Sarajeva. I više od toga, kad god im se pružila prilika, optuživali su jedino Srbe za sva zla koja su se događala u ovom gradu. Sve značajnije medijske kuće imale su dopisništva i svi su pravili medijsku predstavu u kojoj žrtvu treba pretvoriti u zločinca i obratno.

Etničko čišćenje, ili „drugi od tri teška srpska zločina“

Kao dokaz za etničko čišćenje za koje su veštom medijskom manipulacijom optuženi Srbi, iskorišćen je humanitarni gest srpskih vlasti u srpskim opštinama,kada su na osnovu odredbe međunarodnog humanitarnog prava omogućile svim građanima,pa i muslimanima slobodu kretanja i mogućnost da bezbedno napuste zonu ratnih dejstava.To su muslimani iskoristili i napustili srpske opštine u Sarajevu. Međutim to su iskoristili i Alija Izetbegović i deo međunarodne zajednice da bi optužili Srbe za etničko čišćenje.

Nije sporno da je u srpskom delu Sarajeva pred početak ratnih sukoba i prvih ratnih meseci legalno stanovao veliki broj muslimanskih porodica, kao što je i u muslimanskom delu legano živeo veliki broj Srba. Sporno je šta se dogodilo sa tim ljudima i kako su prošli tokom rata. Nekoliko primera u kojima su se ispoljavale razlike:

(1) Dok su se rasplamsavali oružani sukobi i po gradu vodile žestoke ulične borbe srpske vojne i civilne vlasti preduzimale su sve što su mogli da bi smanjili patnje meštana. I ne samo to. Obezbedili su i dozvolili slobodu kretanja svim licima koja su se zatekla u srpskom delu Sarajeva. Pod slobodom kretanja podrazumevao se i slobodan odlazak iz Sarajeva bez obzira na pol, zanimanje ili nacionalnost. Dozvoljavajući muslimanima slobodu kretanja srpske vlasti su dokazale da poštuju osnovne odredbe međunarodnog humaniternog prava o zaštiti i slobodi kretanja civilnog stanovništva u zoni oružanih sukoba. Muslimani su, naravno, iskoristili tu mogućnost i napustili deo grada pod srpskom upravom. Isto su učinili i mnogi Srbi. U gradu su ostali uglavnom borci i njihove porodice. Međutim, izvrtanjem činjenica, medijskim obmanama i veštim zlonamernim manipulacijama taj postupak srpskih vlasti okarakterisan je kao etničko čišćenje. Na drugoj strani ta prava u Sarajevu nisu imali Srbi jer im muslimanske vlasti nisu dozvoljavale da napuste mesto boravka. Srbi su, bez obzira na usrast, pol, zanimanje ili zdravstveno stanje prisilno zadržani kao taoci i jedino zato što su Srbi. To je bio najdrastičniji primer uskračivanja elementarnih građanskih prava jednoj etničkoj zajednici u Evropi posle Drugog svetskog rata. Za pripadnike drugih nacija kapije Sarajeva bile su širom otvorene. Već početkom rata specijalnim konvojima i letovima iz Sarajeva su pod zaštitom Crvenog krsta, Unprofora i mnogih lokalnih i međunarodnih humanitarnih organizacija otišli su svi koji u hteli da napuste glavni grad BiH, a među prvima to su učinili Jevreji i Slovenci. U isto vreme Srbima je za svaki pokušaj napuštanja Sarajeva pretila smrtna kazna. Muškarci Srbi su korišćeni za prinudne radove na kopanju tranšeja i bunkera oko grada ili kao živi štit pri napadima Armije BiH na okolna srpska naselja. Njihovo prinudno prisustvo na ulicama je spinovano i zlonamerno prikazano od strane muslimanskih političara i predstavnika međunarodne kao dokaz zajednice multietničkog i multikulturnog Sarajeva.

(2) U muslimanskom delu grada registrovana su 123 koncetraciona privatna ili državna logora u kojima se svake godine nalazilo po više hiljada građana srpske nacionalnosti. Mnogima srpskim zatvorenicima život je oduzet pri isleđivanju i fizičkom zlostavljanju. Mnoge srpske žene stradale su u javnim kućama posle masovnog silovanja i stravičnog fizičkog maltretiranja. U srpskom Sarajevu nije bio ni jedan logor i nije ubijen ni jedan musliman.

(3) U srpskom delu Sarajeva ne postoji ni jedna masovna grobnica ubijenih muslimana, a u muslimanskom je ekshumirano preko dvadeset grobnica sa posmrtnim ostacima više stotina ubijenih sarajlija srpske nacionalnosti. A još uvek sve grobnice nisu pronađene i registrovane.

To i danas kriju muslimanske vlasti. Navešćemo nekoliko drastičnih slučajeva. Po mnogim pretpostavkama dve najveće masovne grobnice su reka Miljacka i bezdan „Kazani“ na Trebeviću.

Još se ne zna koliko je stotina ubijenih Srba bačeno u bezdan „Kazani“ ili u talase mutne Miljacke. (Po Munibu Alibabiću, načelniku Službe državne bezbednosti, samo na Kazanima je ubijeno 200-300 Srba. Drugi veštak Vojnog suda u Srajevu kaže da postoje podaci za 887 ubijenih Srba na tom mestu. Do danas izvađeno je samo 29 tela.) To će za sarajevske Srbe ostati bolna tajna za sva vremena. U srpskom delu grada nije bio ni jedan sličan primer...Za pljačke, hapšenja, mučenja,silovanja i ubijanja Srba u Sarajevu niko od muslimana nije odgovarao,iako je za zločine nad Srbima evidentirano i okrivnjeno 3.567 islamističkih fundamentalista na čelu sa Alijom Izetbegovićem. Niko od njih nije izveden pred sud pravde,a zločin kao da se nije ni desio, jer je etničko čišćenje Sarajeva od Srba bilo u interesu lokalnih muslimanskih vlasti. Mnogi od tih zločinaca danas su ugledni političari, diplomate, ministri i poslovni ljudi.

Granatiranje grada, ili „treći veliki srpski zločin“

Obmane o granatiranju muslimanskog dela Sarajeva zaokupljale su pažnju svetske i domaće javnosti tokom celog rata.

Na kraju su pale maske i otkriveno je da su sami muslimani inscenirali eksplozije u ul. Vase Miskina, Markale 1 i 2, „Tuzlanska Kapija“ i desetine takvim slučajeva.

Valjda iritiran svakodnevnom praksom muslimana, energično je reagovao i komandant Unprofora za BiH francuski general Filip Morion. Danima su iz kruga koševske bolnice pripadnici Armije BiH bacačima od 82 mm dejstvovali po srpskom Sarajevu i linijama srpske odbrane. General Morion u svom pismenom protestu koji je 19. januara 1993. uputio Aliji Izetbegoviću je takvo ponašanje okvalifikovao kukavičkim činom koji je prouzrokovao opravdan odgovor srpskog teškog naoružanja po ovom civilnom objektu. Ili sledeći slučaj. Srpska artiljerija je posle muslimanskog granatiranja nekoliko srpskih naselja, pored ostalog vodovoda, trafostanica i bolnice uzvratnom vatrom dejstvovala i na komandno mesto 2. bataljona 2. brdske brigade Prvog korpusa Armije BiH koje se nalazilo u zgradi dečjeg obdaništa „Pčelica“ u ul. Svetozara Markovića na Koševskom brdu. Obdanište je prazno od prvih dana rata. Mediji i bezmalo svi predstavnici tzv. međunarodne zajednice skoro u horu, panično, javljaju da Srbi artiljerijom gađaju dečje obdanište, a ne komandno mesto muslimanske artiljerije.

Sedamnaestog jula 1992. prilikom posete Daglasa Herda, britanskog ministra inostranih poslova dogodio se za Sarajevo karakterističan slučaj. Opis tog događaja je dao komandant Unprofora-a u BiH, kanadski general Luis Mekenzi: „...Kada je Daglas Herd (Douglas Hurd) stigao, bilo je prisutno deset do petnaest pripadnika Teritorijalne odbrane sa svake strane ulaza u zgradu, kao neka vrsta počasne straže. Čim je prošao glavna vrata, grupa pripadnika Teritorijalne odbrane sa desene strane ulaza pridružila se svojim kolegama na levoj strani, i svi su krenuli ka zapadnoj strani zgrade i stali u zaklon. Trideset sekundi kasnije, deset minobacačkih projektila je palo oko Predsedništva, i sedam nevinih građana je poginulo i ozbiljno osakaćeno. Par već pripremljenih ambulantnih kola i kamerman lokalne televizije jurnuli su s istočne strane zgrade na mesto nesreće, pokupili i snimili poginule i ranjene i odvezli u pravcu bolnice.“

To lažno granatiranje sedišta Predsednika Predsedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića izvedeno je da bi impresioniralo britanskog ministra inostranih poslova i prikazalo pod kakvim srpskim terorom i opasnostima živi i državom upravlja miroljubivi Alija Izetbegović. Normalno, za taj gnusni muslimanski postupak i stradanje nedužnih ljudi optužena je ni kriva ni dužna srpska artiljerija. Međutim, ni A. Izetbegović ni ostali učesnici ove obmane nisu se uznemiravali što je taj njihov izum prouzrokovao stradanje sedam nedužnih građana Sarajeva.

„Međunarodna zajednica“ predvođena Amerikom,Engleskom,Nemačkom,EU, NATO alijansom, Saudi Arabijom i drugim muslimanskim zemaljama, pravila se „gluva i slepa“ za zločine nad nedužnim srpski stanovništvom.

Zahvaljujući neviđenoj medijskoj kampanji, obmanama i satanizaciji Srba, svetska javnost je tokom rata dobijala lažnu sliku o Sarajevu. Nemilosrdno su anatemisani i proganjani Srbi. U svetu je zbog Sarajeva godinama vladala opšta histerija protiv svega što je srpsko.

„Apel miroljubivoj svetskoj javnosti za spas zatočenih Srba u Sarajevu“, upućen 13. jula 1992. godine od strane građana srpskih opština u Sarajevu: Rajlovac, Vogošća, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo, Ilidža i Ilijaš ostao je bez odgovora i reakcije „međunarodne zajednice“,koja je svojim ćutanjem postala saučesnik u zločinu nad srpskim stanovništvom. I više od toga, spinovanjem su legitimnu odbranu Srba da odbrane svoje opštine u Sarajevu i zaštite svoje porodice od islamskih koljača, pretvarali u optužnicu protiv Srba,optuživši ih za agresiju i sva stradanja u podeljenom Sarajevu.

Naša misija je da se ne zaboravi ni jedna srpska nevina žrtva u Sarajevu,da se obelodane sve patnje logoraša iz sarajevskih zatvora.Mrtvi Srbi njih 7019 imenom i prezimenom su najubedljiviji svedoci istine o genocidu nad Srbima u Sarajevu.

Srbima je bez obzira na pol,zanimanje ili uzrast,bilo zabranjeno da napuste muslimanski deo Sarajeva.Zadržani su kao etnički taoci i platili su glavom svoju zabludu i veru da će ih zaštiti muslimanske komšije i naravno pripadnici UN “međunarodne zajednice“, nevladine i navodne humanitarnie organizacije. Svirepa ubistva, silovanja, hapšenja, zatvori i logori, otimačina i pljačke, bili su pogubna svakodnevica za građane Sarajeva srpske nacionalnosti, a ostalim etničkim grupama, Jevrejima, Slovencima i Hrvatima, koji su bili pod zaštitom „međunarodne zajednice“ i UN, omogućeno je tokom 1992. godine da bezbedno napuste Sarajevo.

Mi smo se ovom prilikom opredelili da damom na uvid domaćoj i svetskoj javnosti svedočenja preživelih logoraša Srba, koji su hapšeni, mučeni i sakaćeni od strane muslimana u sarajevskim logorima.

Ova knjiga je surovo ali istinito svedočenje o sudbini građana Sarajeva srpske nacionalnosti, koji su u periodu 1992-1995 u 123 koncentraciona logora smrti u Sarajevu, na najsuroviji način mučeni. Ubijeno je 7019 građana srpske nacionalnosti.

U specijalnim logorima za žene,srpkinje su masovno silovane, mučene i na kraju zlikovački ubijane sa kasapljenjem polnih organa i ostalih delova tela.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane