Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja

Spasavanje Neše Sline

U letnjoj sezoni lova na one koji hule na srpskog tiranina Aleksandra Vučića, pao je i zamenik glavnog i odgovornog urednika Magazina Tabloid Milan Malenović. Tiranija u Srbiji uzima danak

Milica Grabež

Sva ushićena sudija Višeg suda u Beogradu, Slavica Nikolić, zaključila je 4. jula, u sudnici, koja bi se mogla nazvati ćumezom, pretres zakazan po optužnom predlogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Odeljenja za visokotehnološki kriminal, kojim je zameniku glavnog urednika Magazina Tabloid Milanu Malenoviću stavljeno na teret da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, izvršenog na štetu Nebojše Sline, koga je tužilac prepoznao u liku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Da podsetimo, Malenović je spektakularno uhapšen 18. avgusta 2015. godine, u ranim jutarnjim satima, uz napomenu da je tokom večeri stavio na svom Fejsbuk profilu rečenicu kojom se ugrožava sigurnost tadašnjeg predsednika srpske Vlade Aleksandra Vučića.

Policija je reagovala munjevitom brzinom i već oko podneva zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu Ratko Marković podnosi istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu predlog da se prema Malenoviću odredi pritvor, jer ''stoje razlozi da može ponoviti krivično delo''. Sudija Raša Janković prihvata tužiočev predlog. On je sin zloglasnog ministra pravde Dragoljuba Jankovića, koji je bio i predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu, u kojem je zaposlio i sina Rašu, a i nakon pada socijalista, on je čak i napredovao u službi.

I sa teško narušenim zdravljem, Malenovića iste večeri odvode u zatvor, a ujutru u zatvorsku bolnicu, zbog visokog šećera, srčanih smetnji i otežanog kretanja uz pomoć štapa. Njegovo zdravlje je bilo toliko ugroženo da je čak i zatvorski lekar uputio pismo sudu da je Malenovićevo lečenje u zatvorskoj bolnici neizvesno i rizično.

Vučićeva Velika propaganda laži je danima klevetala Malenovića, opisujući ga kao opasnog ubicu i nasilnika. Po istoj matrici kojom se obračunavaju sa glavnim urednikom Milovanom Brkićem, kolumnistom Predragom Popovićem, Dejanom Anđusom, Aleksandrom Rodićem...

Dan pre nego što je doneta odluka da Malenović ne umre u zatvoru, glavnog urednika Milovana Brkića posetili su, u susretu u sporednoj ulici, iza redakcije, predsednik suda Aleksandar Stepanović i jedan ministar u Vladi Srbije, kao Vučićevi emisari. Predložili su da Malenović prizna krivicu, dobije šest meseci kućnog pritvora i da stvar ''legne''. Takvu odluku Malenović je odbio, spreman da umre.

Sutradan, 28. avgusta vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu, kojim predsedava sudija Zoran Šešić, a članovi veća su i sudije Slavica Nikolić i Zoran Tejić, ukida Malenoviću pritvor i određuje mu meru kućnog pritvora, dakle zabranu napuštanja stana i korišćenja interneta.

Tek 11. februara 2016. godine, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Nebojša Živković, donosi rešenje kojim se prema Malenoviću ukida kućni pritvor. Skoro pola godine Malenović je izopšten od belog sveta, jer je, navodno, pretio Aleksandru Vučiću.

Od podnošenja krivične prijave od 18. 8. 2015. godine, pa do tada, javni tužilac je u pogledu sprovođenja dokaznih radnji, pribavio izveštaj MUP RS - Kabinet Ministra unutrašnjih poslova i zatražio izveštaj Generalštaba Vojske Republike Srbije, pri čemu je sudija za prethodni postupak imao izjavu osumnjičenog lica koji je u svojoj odbrani naveo razlog ponašanja.

Sudija u rešenju navodi: ''...Prema tome, javni tužilac u dužem vremenskom periodu nije opredelio da li će osumnjičenog Milana Malenovića optužiti za krivično delo Ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 stav 3 u vezi stava 1KZ pri čemu je oštećeno lice Aleksandar Vučić, ili se radi o nekom drugom krivičnom delu, pri čemu oštećeno lice u ovom predmetu Predsednik Vlade Aleksandar Vučić, ili neko drugi, a iz spisa predmeta javnog tužioca se ne vidi da je oštećeno lice pozvano da se izjasni u pogledu ozbiljnosti pretnji....pa je sud našao da ne stoje razlozi za određivanje mere zabrane napuštanja stana i zabrane pristupa internetu...''

Više javno tužilaštvo u Beogradu 14. juna 2016. godine podnosi sudu optužni predlog u kojem tvrdi da je Malenović jednom rečenicom na Fejsbuk profilu ugrozio sigurnost ministra unutrašnjih dela Nebojše Stefanovića, u kojoj se pominje izvesni Neša Slina. Revnosni tužilac je zaključio da je reč o ministru unutrašnjih poslova, mada ga nije ni priupitao da li je to on, i da li se oseća ugroženim. Tužilac je odlučio da žrtvuje Aleksandra Vučića, neka ga Malenović ubije, ali baš Nešu Slinu, to već ne će dozvoliti!

Na pretresu održanom 4. jula, ushićena sudija Slavica Nikolić je odbila sve predloge optuženog: da se sasluša pomenuti Neša Slina, da se zatraži makar pismeno njegovo izjašnjenje da li se oseća ugroženim. Odbila je da se izveštače dva hard diska i dva njegova kompjutera, da se vidi sadržina na Fejsbuk profilu, već je ''...izvršila uvid u sadržinu CD-a, za koji ni stručni saradnik Višeg tužilaštva nije mogao da objasni otkud CD u spisima predmeta. Ipak, tužilac je tražio da Malenović bude osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na dve godine, imajući u vidu njegovo teško zdravstveno stanje. Sudija je bila u obavezi da odmah saopšti presudu, ali je to odložila za šest dana, da joj se napiše izreka presude, šta tačno treba da stoji, mada zakon predviđa mogućnost da se u teškim predmetima, zbog potreba većanja i glasanja, objavljivanje presude može odložiti za tri dana.

U vreme kada sudija saopštava presudu, ovaj broj morao je da bude poslat štampariji.

P.S. Kada je ovaj broj već bio u štampariji u Podgorici, sudija Slavica Nikolić objavila je presudu kojom se Malenović oslobađa od krivične odgovornosti! Svi smo bili iznenađeni, a štamparija je pomogla da se broj sa zakašnjenjem odštampa.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane