Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Posle hapšenja "kriminalne frakcije" vladarske porodice u Saudijskoj Arabiji

Vođa iza vrata, u duhu šerijata

Neposredno nakon hapšenja deset prinčeva iz vladarske porodice u Saudijskoj Arabiji, Glavni državni tužilac ove zemlje, Saud al-Modžeb, izjavio je da to što su u pitanju članovi kraljevske dinastije "neće omesti čvrsto sprovođenje pravde i gonjenje povezanih lica, ma gde se nalazili". Prema izvorima u Velikoj Britaniji i Rusiji, reč je o znatno većem "čišćenju" kriminalne gangrene unutar više arapskih zemalja, koje sprovodi novi princ prestolonaslednik Saudijske Arabije, kao najmoćnije države u ovom delu sveta. Pod optužnicom je čak i unuk osnivača Saudijske Arabije, koji ima kriminalne veze sa nekoliko balkanskih režima, među kojima je i režim Aleksandra Vučića koji je "poslovao" sa konkurentskom porodicom u Kataru. Bez ikakve sumnje, iza ove akcije stoji vlada SAD koja je i samozvanog Vođu već proglasila "bivšim"

Nikola Vlahović

U toku noći 4. novembra ove godine, u Saudijskoj Arabiji je uhapšeno deset prinčeva kraljevske dinastije, a među njima i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Alvalid bin Talal, unuk prvog saudijskog kralja. Reč je o čoveku koji je nezvanični "prijatelj" nekoliko balkanskih vlada koje je redovno obilazio u poslednjoj deceniji, završno sa letošnjim gostovanjem u Dubrovniku u vreme održavanja Samita zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSJIE) na kojoj je gostovao i Aleksandar Vučić.

Nalog za ovo spektakularno hapšenje dao je lično Muhamed bin Salman koji se nalazi na čelu novoosnovanog državnog tela za borbu protiv korupcije.

Muhamed bin Salman ima tek 31 godinu i sve do 21. juna 2017. godine vršio je dužnost ministra odbrane, kada ga je njegov otac, Kralj Saudijske Arabije Salman, postavio za prestolonaslednika umesto rođaka Muhameda bin Najefa, koji je smenjen i sa dužnosti pomoćnika premijera i ministra unutrašnjih poslova. Zvanično, do pomenutog hapšenja je došlo zbog korupcije (prema zvaničnom saopštenju iz Rijada).

Kralj Salman, Muhamedov otac, smenio je čak i šefove nacionalne garde i mornarice na nagovor svoga sina Muhameda.

Profesor sa Američkog univerziteta u Bejrutu, Rami Kuri, dao je već sutradan, 5. novembra, izjavu povodom ovog hapšenja u kojoj jasno sugeriše odakle je stiglo "ohrabrenje" za pomenutu akciju: "...Muhamed Bin Salman je ostvario odlične odnose sa američkom administracijom i sa predsednikom Trampom lično. Izgleda da se Amerikancima dopada ono što predlaže i definitivno postoji veza između Trampove podrške i odluke o izolaciji Katara..."

Promene na vrhu Saudijske Arabije važno je znati, jer je Vučićev režim, koristeći potencijale srpske namenske industrije, prodavao naoružanje i opremu određenim klanovima u Rijadu povezanim sa vladarskom porodicom, koji su naoružavali i dalje naoružavaju takozvanu Islamsku državu (ISIL). Ali, još gore po Vučića, njegovi poslovi sa Katarom, potpuno su blokirani akcijom novog saudijskog prestolonaslednika. A, ti poslovi nisu bili mali, počevši od prodaje naoružanja, do pranja novca.

Naravno, ta činjenica je odavno poznata američkim (ali, naravno, i evropskim i ruskim) bezbednosnim službama, a hapšenje koje se desilo u Saudijskoj Arabiji imaće pogubne posledice po Vučića i njegov porodični klan.

U tekstu koji je 11. oktobra 2017. godine objavio ruski portal https://vpk-news.ru/articles/ a koji je potpisao ruski general Leonid Ivašov, autor kaže: "...Teško je pretpostaviti da Saudijska Arabija može da oseća glad za oružjem. Njena finansijska situacija omogućava joj da udovolji bilo kojem kapricu. Ipak, saudijski kralj leti za Moskvu gde se, između ostalog, potpisuje i ugovor vredan tri milijarde dolara za isporuku naoružanja. Pokušajmo da razjasnimo šta govori ovakva pogodba..."

Ivašov dalje govori o gestu Saudijske Arabije kao svojevrsnom priznanju ruske dominacije svetskom vojnom i političkom scenom. Upravo takva Saudijska Arabija (koja je i zvanično proglasila okretanje "umerenom islamu"), ne želi da vidi kriminalne klanove, trgovce oružjem sa Balkana pod komandom malih diktatora, poput Aleksandra Vučića i njemu sličnih satrapa koji u Kataru (tačnije u Dohi), imaju nekoliko skupih apartmana u vlasništvu. Reč je o naseljima na vodi (jer po katarskim zakonima stranac ne može da poseduje nekretninu na katarskoj zemlji

Pre tačno dve godine (4. novembra 2015. godine), sin saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda došao je u Beograd, zvanično na poziv potpredsednika Vlade i ministra trgovine Rasima Ljajića (koji je obećavao "saudijske investicije").

Nezvanično, sin saudijskog kralja Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud došao je da ispita ko to i za čiji račun trguje u Saudijskoj Arabiji "proizvodima srpske namenske industrije". Poseta se završila skoro neprijatno.

Na obali pored Save, visoki gost je pitao Vučićevog malog, Sinišu Malog: "...Where is Danube river?" (Gde je reka Dunav?) Kad mu je ovaj rukom pokazao u pravcu Ušća, sin saudijskog kralja se samo okrenuo, seo u svoj blindirani automobil i ostavio "domaćina" u prašini kraj Save (da ironija bude veća, režimski Studio B je snimio i emitovao ovu scenu). Bila je svojevrsna uvreda pokazivati "projekat" jednog prevaranta iz porodice koja vlada malim Emiratima, ali to Vučićev Mali nije shvatio.

Umesto ozbiljne diplomatije, saudijskom princu je na prodaju ponuđeno nekoliko srpskih banja, specijalnih bolnica i hotela koji su u državnom vlasništvu. Pre svih, Mataruška, Bogutovačka i Ribarska banja, dva hotela u Vrnjačkoj Banji - „Zvezda" i „Fontana", Specijalna bolnica „Čigota" na Zlatiboru i bolnica za rehabilitaciju u Novoj Varoši, kao i turističko preduzeće u restrukturiranju „Romulijana" u Gamzigradskoj banji.

Ništa od toga Saudijci nisu hteli ni da pogledaju. Njih je zanimalo ko iz njihove porodice i oko nje, kupuje srpsko naoružanje i opremu, ko je još iz Emirata uključen u to i da li je neko od velikih sila uključen u taj skandal.

Nije dugo trebalo da vlasti u Rijadu shvate kako je Aleksandar Vučić ušao u kriminalne poslove sa najvećim prevarantima i ratnim profiterima na prostoru Bliskog istoka i zemalja Arapskog zaliva.

Konačno, ukoliko istraga o poslovima princa Alvadina bin Talala bude obavljena do kraja (u šta ne treba sumnjati), sigurno će se doći i do toga da se ovaj prebogati član saudijske vladarske porodice, sastajao sa Aleksandrom Vučićem 2004., 2016. i 2017. godine (poslednji put u Dubrovniku), povodom poslova srpske namenske industrije i pranja novca preko raznih megalomanskih građevinskih projekata...

O tome bi imao šta da ispriča i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Stevan Nikčević, koji se sam potrudio da objasni o čemu je ovde reč izjavom datom za medije u maju ove godine: "...Proteklih godina beležimo znatan rast izvoza namenske industrije, a otvaraju se pored tradicionalnih tržišta i neka nova, poput Saudijske Arabije. Evidentiran je i rast izvoza, ali i povećanje zaposlenih u ovoj industriji. Od 2012. godine do maja ove godine imamo 2.082 izdatih dozvola u vrednosti preko četiri milijarde dolara..."

Tačnije rečeno, od kako je Aleksandar Vučić uzjahao Srbiju, njenu industriju i sve što je podložno pljački, izvozne dozvole izdaju on, njegov brat i njegovi kumovi. Afera sa poslovima u Saudijskoj Arabiji, Kataru i Emiratima, gde je izvesno da su braća Vučić i njihovi pomagači upali u kriminal kome nisu dorasli, sada je u rukama Glavnog državnog tužioca u Rijadu, Sauda al-Modžeba. Tačnije, u rukama mladog prestolonaslednika Muhameda. Još tačnije rečeno: u rukama vlade SAD i njenih istražitelja, koji su nemilosrdni kada su u pitanju interesi njihove države, u kojoj je Vučić pokušavao da podmićivanjem najviših državnih funkcionera postane ''jak čovek na Balkanu''. A postao je najomraženiji čovek na Balkanu!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane