Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Zašto Aleksandar Vučić još uvek ne može da smeni ministra zdravlja, Zlatibora Lončara

Ko će Lončara izvući iz lonca

Insajder L-9

Sukob između ministra zdravlja, Zlatibora Lončara i direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", dr Milovana Bojića, već izvesno vreme traje, što govori da Vučić nema potpunu kontrolu nad zdravstvom, kako on to voli da predstavi sebi i drugima.

Naime, bivši direktor Urgentnog centra KCS i savetnik u ministarstvu zdravlja, kao svojevrsni "mentor" Zlatibora Lončara, nije želeo otvoren sukob sa Bojićem nego je opet izgurao Lončara u prvi plan, kao što je to radio i sve ove godine.

Kad je Vučiću postalo jasno da je počeo da gubi kontrolu nad ovim resorom, pozvao je Milovana Bojića u ministarstvo, da se suoči sa Zlatiborom Lončarom, u čije vreme je dobio zaposlenje kao lekar.

Prema svedočenju jednog od prisutnih, Vučić je prethodno izašao iz prostorije i rekao: "...Imate 20 minuta da se dogovorite" a unutra su se u tom periodu čuli povišeni tonovi i Lončara i Bojića.

Bilo je, sudeći prema audio - materijalu, govora o svemu pa i o kriminalnim aktivnostima Lončara, pominjan je fond zdravstva, gde nedostaju milijarde evra i dinara, zatim Klinički centar Srbije za koji se Lončar uvek posebno uznemiri kad čuje podatke o kriminalu koji tamo vlada.

Konačno, kad se Vučić vratio u prostoriju gde se odigrao ovaj neprijatni susret, pitao je da li su se pomirili, a Bojić mu je odgovorio: "...Nismo, ali ja preuzimam Dedinje" i rukovao se sa Vučićem.

Prilikom odlaska u bolnicu, tačno 17 godina pošto je iz nje najuren, Bojić je odmah pozvao Boška Đukanovića, Mišu Ostojića i Acu Nikolića da se pridruže njegovom timu, a Milojevića je ostavio sa načelničkom funkcijom.

Istoga dana kada je ugrađeno veštačko srce, ispisao je ponovo istoriju tog instituta a onda ukinuo sva rešenja o neplaćenim odsustvima i naterao hirurge da rade na svom radnom mestu. Ostala je samo misterija zaključane hirurške sale u Institutu u kojoj se prema svedočenju očevidaca nalazi basnoslovno skupa najnovija oprema vrednosti preko milion evra o kojoj nema ni jedan papir ili bilo kakav dokument u bolnici.

Dr Bojiću niko nije umeo da kaze zašto ta sala nije radila 17 godina i odakle najskuplja oprema koja se u njoj nalazi bez ikakvog pisanog traga, pa je samo tražio da se sve to što pre pusti u pogon. Posle otkrića misteriozne sale, jasno je zašto se Lončar bunio zbog Bojićevog dolaska na Dedinje i zašto ne dozvoljava smene bilo kojih direktora koje je postavio.

Najverovatnije da u svim bolnicama ima sličnih zaključanih sala i milionskih afera koje je on sa svojom bandom počinio, a za koje Vučić očigledno zna, samo ne zna kako da ga smeni.

Ministar zdravlja u kabinetu Ane Brnbabić, trebao je da bude dr Zoran Radovanović iz Niša, ali je Lončar na vreme usporio radove oko izgradnje da se ne bi završio klinički centar pre imenovanja članova kabineta, pa je Radovanović morao da ostane u Nišu. Poznato je da je Vučić i lično morao da ide i dere se na izvođače, sve dok nije shvatio da neko namerno usporava radove, ali Lončara opet nije imao snage da smeni zbog njegove veze sa bivšim direktorom BIA Đorđevićem, predsednikom Višeg suda Stepanovićem i njegovim bratom Andrejom.

Vučić je, na primer, predlagao da dr Milovan Bojić bude direktor KC Srbije, jer su tamo ogromni problemi svakodnevno, pa i Bojić je malo pokušao da se raspita šta se sve to dešava oko poliklinike, zatim urgentnog centra i vrlo brzo odustao, a njegova poslanička grupa je postavila u skupštini pitanje Brnabićki o dešavanjima na Klinici za plastičnu hirurgiju gde je jedan kriminalac 10 godina načelnik najvećeg odseka iz koga je nestalo stotine dokumenata o lečenju bolesnika, istorija bolesti, računa iz dopunskog rada, u kome leže lica gonjena od pravosudnih organa da bi izbegla zakonske sankcije i sl.

Kada je Brnabićka rekla Lončaru da napiše izveštaj o tom kriminalcu, Lončar joj je odgovorio: "...Ne mogu, iza njega stoji jedan visoki državni funkcioner..."..

Dr Bojić zbog svega toga nije želeo da se petlja u druge delove zdravstva već je preuzeo ustanovu u kojoj je bio uspešan direktor i praktično nastavio tamo gde je stao pre 17 godina. Vučić je pokazao da ne drži zdravstvo pod kontrolom, time što ni posle svega ne može da smeni Lončara jer BIA insistira da je to njihov čovek, a ne čovek takozvanog Zemunskog klana, pa se ide čak dotle da je on bio čovek BIA-e unutar klana!

I dr Boško Đukanović je posle smene u Valjevu pričao prijateljima da ni bivši šefovi DB, Franko Simatović i Jovica Stanišić, nisu mogli da mu pomognu kad ga je Lončar smenio jer im je bivši direktor BIA-e Đorđević rekao da se ne mešaju. Simatović mu je čak zamerio što je Lončaru slao preteće sms poruke jer je Lončar odmah te poruke poslao u razne službe: MUP,VBA,BIA a Đukanović je pripit pisao i ovakve stvari: "...Pičko mala, jebo' te onaj tvoj šef peder, za vas je Srbija velika tajna, moja Srbija" i slično aludirajući na svoje udbaške veze...

Bilo kako bilo, Bojić ga je reaktivirao, a uz njega doveo Nikolića iz Podgorice i aktivirao Mišu Ostojića, čime je preuzeo potpuni primat po pitanju lečenja srčanih bolesti, i to na celom Balkanu, a to je Vučiću bilo najvažnije, jer on ne može odjednom da smeni Lončara nego mora deo po deo zdravstva da mu otima preko jakih ljudi.

Možda zvuči nemoguće, ali profesorka Sanja Totić uspeva da svoju majku drži na Neurološkoj klinici dr. Subotića 6, čak više od 15 meseci, iako baka zauzima mesto samo radi nege, jer kćerka ne želi da plaća starački dom!

Videćemo šta je sledeće!

Poslednja vest

Lončar: “…Zvao sam Gašićevog brata, da je više takvih domaćina”

U popodnevnim satima (oko 15 h), 25. decembra 2017. godine, televizija N1, emitovala je izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koju je dao prilikom obilaska novog Kliničkog centra. Lončar je rekao da je on lično insistirao i molio Bobana Gašića, brata direktora Bezbednosno informativne agencije Bratislava Gašića, da postane predsednik Nadzornog odbora niškog Kliničkog centra!

Lončar je rekao da se radi o neplaćenoj funkciji, tako da će Gašić "trošiti svoje gorivo, svoj telefon i sve", pa je još dodao i ovo:

"...Da je više takvih domaćina kao što su Boban i (Bratislav) Bata Gašić ne znam gde bi nam bio kraj", kazao je on.

On je kazao da je insistirao da Boban Gašić bude predsednik Nadzornog odbora Kliničkog centra, zbog toga što mu je na tom mestu bio potreban "čovek koji zna organizaciju i zna da radi...On od 1996. godine vodi uspešno firmu i proizvodnju i zna da organizuje. Ja sam ga zamolio da pomogne oko organizacije da novi Klinički centar služi nameni i da ima dobro organizovanu tehničku službu"

Tako je Lončar objasnio zašto je Vlada Srbije 21. decembra imenovala Bobana Gašića za predsednika Nadzornog odbora Kliničkog centra u Nišu umesto Vesne Milenković.

Prema informacijama koje je prenelo nekoliko medija, Bratislav Gašić je izjavio da ne zna ništa o tome, ali da su Lončar i njegov brat prijatelji.

Podsećanja radi, treba reći o kakvom se prijateljstvu radi: 13. marta 2015. godine, Gašić i Lončar su bili glavni akteri slučaja pada helihoptera Vojske Srbije u kome je poginulo sedam osoba, četvorica oficira i podoficira i Vojske Srbije, dvoje zdravstvenih radnika iz Novog Pazara i pet dana stara beba. Iste godine, 3. avgusta, bio je rođendan Bratislava Gašića a Lončar mu je poklonio maketu helihoptera. Bilo je to užasno ruganje žrtvama i srpskom pravosuđu, jer su obojica prošli nekažnjeno do današnjeg dana za odgovornost u ovom stradanju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane