Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Crkva

Reagovanje zbog zabrinjavajućeg stanja u SPC i u Beogradskoj Patrijaršiji!

Bezbožnici među vernicima

Grupa teologa i vernika uputila je pismo glavnom uredniku Milovanu Brkiću, koje objavljujemo, verujući da se na prozvane još može primeniti Isusova molitva sa Krsta - Oče, oprosti im, jer ne znaju šta čine! Bog će im oprostiti grehe, ali vernici bi trebalo da ih prezru, a državni tužilac prizove zakonu

......

Uvaženi i poštovani Gospodine i brate Milovane,

Mafija ulazi u sistem Crkve i sama sebe legalizuje, a Patrijarh Irinej se pravi "Toša", kao da ne zna šta se dešava u Patrijaršiji i među sveštenstvom u Beogradu, kao i u drugim Eparhijama.

Neizmerno Vam hvala, što se junački borite za istinu i pravdu, jer "Pravda drži zemlju i gradove, a istina nas oslobađa''. Do neba Vam hvala što ustupate prostor u cenjenom "Magazinu Tabloid", objavljujući šta se sve, na žalost, dešava i u našoj SPC, posebno u Patrijaršiji i među sveštenstvom u Beogradu.

Mi vernici SPC iz Beograda, i grupa diplomiranih teologa, koji više godina čekamo rukopoloženje, molimo Vas da objavite ovo naše pismo u jednom od sledećih izdanja" Magazina Tabloid", kako bi izneli pravu istinu i obavestili javnost o stanju i dešavanjimau Arhiepiskopiji beogradsko - karlovačkoj.

Više puta do sada, pisali smo molbe Njegovoj Svetosti Patrijarhu Irineju, moleći ga da sebi izabere čestite i moralne saradnike koji bi ga objektivno, nepristrasno i pošteno izveštavali o stanju u hramovima, broju upražnjenih i osnivanju novih parohija i koji su sveštenici u penziji, jer su sadašnji Arhijerejski namesnici ogrezli u kriminalu i korupciji. Njima je samo novac važan, što se vidi kako luksuzno žive i arogantno se ponašaju. Iznosili smo dokaze za to, ali, ništa se nije promenilo na bolje, što i poslednja dešavanja potvrđuju :

1. Trenutno u Beogradu ima oko dvadesetak penzionisanih sveštenika koji su i dalje aktivni na parohijama ili su starešine hramova, koje bi trebalo razrešiti dužnosti. Rukopoloženjem nas diplomiranih teologa koji godinama čekamo službu, pomogli bi opstanku porodica i rađanju i školovanju naše dece. Pitamo se, zašto Patrijarh Irinej ove probleme ne rešava, a on to može, ili možda ne sme, ili neće? Poziva na rađanje dece. Čime da ih hranimo? Ta njegova "briga za decu" je licemerna, jer na delu ne pokazuje. Uzalud su nam živopisani mnogi hramovi, luksuzne raznobojne odežde i zlatni putiri, ako ne bude naroda i naše dece da u hramove dolaze. Lepo i istinito kaže naš Sveti Vladika Nikolaj Velimirović : "Ako imamo narod, imaćemo i državu i školu i Crkvu... Ako nema naroda, šta nam vredi sve blago ovoga sveta ako dušu svoju izgubimo kad u grob ništa ne možemo poneti sem skrštene bele ruke i pravedna dela svoja - a Boga mi i loša dela koja smo učinili. Pomenute reči izgovori u hramu nedavno i Patrijarh Irinej, pa nam daje nadu da će shvatiti da i On mora izaći na sud pred Gospoda. To neminovno čeka svakoga čoveka, pa se treba za to pokajanjem pripremati.

Mi vernici primećujemo da se smanjio broj prisutnih na Liturgijama. Primer, na SvetogSavu kad je Patrijarh služio, beše mala poseta, kao i na Božić ove godine. Pamtimo, nedavno je bio prepun vernika spomen hram Svetog Save, a sada smo sišli u "katakombu" u suteren hrama , gde je Paraklis posvećen Svetom Knezu Lazaru, u kome je malo vernika . Ovo ne sluti na dobro. Da li se Sveti Sava ljuti na svoja čeda? Da li to primećuje Njegova Svetost, šta je uzrok tome i kakav odgovor daje na ovo ? Nije naš narod baš toliko glup da ne vidi šta se dešava u našoj Crkvi. Sadašnji Sveštenički kadar u Beogradu je katastrofalan. Negativna je selekcija i hiperprodukcija je u pitanju. Nema duhovnosti, samo je pohlepa za novcem i uživanjima. Stalno su u nekoj žurbi, kad svete vodice na brzinu neku obave i trk, nemaju vremena da vernike pouče, ohrabre i popričaju sa njima. Mnogi su zalutali u mantiju, svakojaki su rukopoloženi. Dugačak je spisak takvih, pa konstatujući činjenice, opravdano pitamo :

2. Zašto je rukopoložen ZORAN NEDIĆ, čiji je otac crkvenjak Saborne crkve u Beogradu, a rođeni stric mu Rajko Nedić starešina hrama Sv. Dimitrija na Novom Beogradu, kod koga je "Mlađani" Zoki, već skoro dvadesetak godina na dužnosti Crkvenjaka uz redovnu platu. Istina, dugo čekaše rukopoloženje, ali on je davno prekinuo polaganje ispita u srednjoj Bogoslovskoj školi. Ali, je ipak na volšeban način prošlog leta , napokon "uspešno završio" srednju Bogoslovsku školu -ljubi ga majka, i dobi đakonski čin, a verovatno će uskoro i parohiju. A mi, diplomirani teolozi iz Beograda, neki i magistri sa po troje i četvoro dece još u nedogled čekamo "blagoslov" Arhijereskog namesnika da nas opravdano preporuči za rukopoloženje, jer smatramo da ispunjavamo sve potrebne uslove. Po čemu je bio u prednosti naš brat Zoran Nedić? Pošteno i hrišćanski, svaka čast!

Kad smo već kod Nedića, kako to da pre nas dobi parohiju u Žarkovu Nebojša Milićević, koji nije završio Bogoslovski fakultet, inače sin od rođene sestre prote Rajka Nedića, koja je prodavac sveća a otac mu-dakle zet Rajkov, je crkvenjak u crkvi u Žarkovu. O kakvom je svešteniku reč, treba čuti od vernika u Žarkovu. Njegovo ponašanje služi za javnu sablazan, jer vozi skupoceni džip, bahato, nesveštenički i nemoralno se ponaša. Ovo se može proveriti u razgovoru sa vernicima iz Žarkova. Ovde je očigledan nepotizam na delu, koji zdušno podržava starešina žarkovačke crkve i Arhijerejski namesnik "čuveni " protojerej - stavrofor Branko Mitrović, koji uzgred budi rečeno - istine radi, više od dvadeset godina stanuje u parohijskom domu kod crkve u Žarkovu- i ako se za sigurno zna da poseduje u vlasništvu tri stana na Čukarici od čijih izdavanja ubira prihod, plus paroh na velikoj parohiji, pa nagradu kao Arhijerski namesnik - Pa malo li je? Ovo su nepobitne činjenice, koje se mogu sa sigurnošću proveriti o kojima znaju i pričaju vernici u Žarkovu. Zaista on deluje markantno sa onako velikom gustom dugom bradom, a svoja dela vešto mantijom pokriva. Poznato je da on malo priča, više ćuti,i glumi " velikog duhovnika", koji u hramu retko propoveda a na sahranama i parastosima ama baš nikada. Njegova deviza je samo biti poslušan. Kakav je kao sveštenik, a pre svega kao čovek, kako bi rekao pokojni Patrijarh Pavle "Da budemo ljudi" , neka potvrde sledeće činjenice, i to :

3. Kao dugogodišnji Arhijerejski namesnik i Starešina crkve u Žarkovu protojerej - stavrofor Branko Mitrović - inače kadar zloglasnog protojereja Radiča Radičevića , učvrstio je svoj položaj opslužujući izuzetno veliku parohiju. Dozvolio je da i ostali sveštenici u njegovom Namesništvu takođe imaju baš nedopustivo velike parohije i tako držeći ih u pokornosti sebi, razume se uz obostranu materijalnu korist. Posebno bogate i ogromne parohije su pri hramu Sv. Đorđa na Banovom Brdu, pri hramu Sv. Trojice u Sremčici, razume se najbolje u Žarkovu, kao i u Rušnju. Zato su se odlično materijalno i stambeno sa po više nekretnina obezbedili, pored Radiča Radičevića i Branka Mitrovića, još i Slavko Božić, Milan Vilenica, Nikola Trajković, Dmitar Novčić i mnogi drugi....!

Slavko Božić je bez konkurencije najmoćniji kontraverzni biznismen i sufinansijer u građevinskoj delatnosti na Banovom Brdu, posebno u dve stambene zgrade uz samu crkvenu portu hrama Sv. Đorđa gde poseduje više stanova u vlasništvu, a u jednom stanuje mu sin Damnjan, đakon u Sabornoj crkvi i sa više funkcija u Patrijaršiji. Ovo znaju svi žitelji na Čukarici, jer je Slavko trideset osam godina paroh i Starešina u hramu Sv. Đorđa. Na žalost još je aktivan i ako je u starosnoj penziji. Kako i ne bi, kad mu je Branko Mitrović kum i zemljak iz Bosne. Bravo za kumove i zemljake, to je baš Hrišćanski. Šta reći na ovo, a istina je?

Koliko se poštuje kumstvo, evo primera. Pošto je Branko Mitrović kum i proti Vitomiru Kostiću, parohu na Banovom Brdu, inače povratniku iz Kanade, kome je pomogao te je otac Vitomir za dve godine unapređen u zvanje Protonamesnika i čin Protojereja i to u crkvi Sv. Prokopija na groblju Orlovača.? Valjda bi bilo pravilno i lepo javno u hramu Sv. Đorđa gde je bio tada paroh a i još je tu, gde ga narod zna i da se čuje zbog kojih zasluga je odlikovan? Na predlog Arh. Namesnika Branka naprsni krst je dobio i Dmitar Novčić saparoh Brankov u Žarkovu, ne zna se zbog čega i kojim zaslugama ? Dosta je još bilo odlikovanja i unapređenja na predlog prote Mitrovića Branka , ali i ovo govoro o objektivnosti njegovoj. Zašto neki koji su zaslužili nisu odlikovani? Neka mu to služi na čast i blagoslov. Ima Boga i Njegovo odlikovanje i nagrada je pravedna i večna i blagoslovena. Amin !

Da kum "nije dugme", evo primera na delu. Arh. Namesnik Branko je pomogao svome kumu teologu Milanku Kostiću inače sinu pomenutog prote Vitomira Kostića, te je ovih dana uspeo da mu kum Milanko iz Eparhije Kanadske pređe u Arhiepiskopiju beogradsku i verovatno uskoro bude rukopoložen i da će dobiti parohiju u Beogradu.

Interesantno je, kako imaju prednost kandidati sa deviznog područja , a uz pomoć kumovskih i drigih veza, a mi diplomirani teolozi iz Beograda i iz Srbije čekamo vreme da se u SPC sudi po pravdi Boga istinoga a ne po kumovskoj, rođačkoj i razno raznim vezama. Ostaje nam, da pojačamo naše molitve Bogu i Sv. Savi da nam Gospod dometne vere, snage i ljubavi da izdržimo sve nepravde, prepuštajući sve pravednom sudu Božijem.

O napred iznetim nepravilnostima i nepravdama koje se dešavaju u Arhiepiskopiji beogradskoj, ovo je jedan mali deo, i to samo u Arhijerjskom namesništvu Branka Mitrovića. O liku i delu ostalih četvorice Arhijerejskih namesnika beogradskih, i to; protojerejima Vladimiru Vukašinoviću, Branku, Topaloviću, Draganu Stanišiću i Boži Bakajliću, gde je nažalost isto stanje, ali o njima drugi put. O svim napred pomenutim dešavanjima i iznetim argumentima najiskrenije i istinito svedočimo, a može se lako i proveriti i videće se daje sve tačno.

Suočeni sa katastrofalnim stanjem u SPC, i upoznavši neke odgovorne ljude u mantijama i sveštenim odorama, koji se Boga ne plaše, a ljudi se ne stide, nekoliko diplomiranih teologa iz Beograda, razočarani do dna duše odlučili su da potraže neki drugi posao izvan Crkve, gde će pošteno u znoju lica svog zarađivati hleb i hraniti i gajiti svoju decu sa osećanjem gorkog iskustva koji su doživeli od najamnika, koji su zalutali, ali se nažalost nalaze u našoj Svetoj Pravoslavnoj Svetosavskoj Crkvi i sablažnjavaju ovo malo preostalo pravovernih čeda Svetog Save.

Ovo rekosmo najiskrenije i dobronamerno po savesti hrišćanskoj, u nadi da će nekima savest progovoriti i učinjene nepravde i greške ispraviti . Jer što kaže naš narod : "Što je pravo i Bogu je drago", kako bi sačuvali ugled i ulogu naše Svete Crkve i zaustavili biološki nestanak Srpskog naroda. Sa molitvom Gospodu- kako reče naš Sveti Vladika Nikolaj " Pomozi Bože da se Srbi obože, slože i umnože".Amin!

Poštovani Gospodine Brkiću, mi Vas molimo da ovo naše pismo objavite u cenjenom Magazinu Tabloid, sa željom da se napred pomenuti pokaju i isprave učinjene greške , jer zemaljsko je za malena carstvo a nebesko uvek i dovjeka. Kako kaže naš narod "Ničija nije gorela do zore", tako će i njihova sila i vlast proći. Po rečima mudroga Njegoša "Na zemlji sve prolazi, a čast-obraz i bruka ostaju dovijeka".

S poštovanjem i velikom zahvalnošću, srdačno bratski Vas pozdravljamo, želeći Vama i Vašim saradnicima svako dobro od Gospoda

Vernici SPC i grupa diplomiranih teologa iz Beograda

podeli ovaj članak:

Natrag