Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pogled

Rijaliti programi, najtemeljnija neprijateljska akcija podrivanja srpskog društva i njegovih porodičnih temelja

Masovno ludilo u specijalnom ratu

Zapaža se da je u Srbiji sve više čudovišnih kriminalnih akcija, umorstava među srodnicima, moralnih incesta, silovanja srodnika, rodoskrnavljenja, nastrane seksualnosti, promiskuiteta, supružničkih neverstava, patoloških navika, alkoholnih ili narkotičnih zavisnosti, promena morala bez pravila društvenih normi. Istovremeno, na nekoliko televizijskih programa u Srbiji, već godinama svakodnevno traje emitovanje takozvanih rijaliti programa, prepunih pornografskih sadržaja koji štetno deluju na moral i duševni život gledalaca...

Piše: akademik Dobrosav Nikodinović

U srpskim porodicama se neguje i provodi hrišćanski porodični poredak. Odnosi među članovima porodica su tradicionalno definisani porodičnim pravilima ponašanja u svim vidovima života, kao što je odnos među članovim porodice po osnovu srodstva, pola, uzrasta, obedovanja, spavanja, verbalne komunikacije, odevanja, rada i ostalim svakodnevnim životnim aktivnostima. Takav porodični nepisani kodeks praktikuje se i u javnom životu van porodične sredine. On nam jednostavno pomaže da smo svesni da je naše ponašanje dopušteno, prihvatljivo, poželjno, naša osećanja, ubećenje i mišljenje su stabilni, nema nejasnih odnosa. Praktikovanjem ovih pravila tradicionalnih odnosa štiti se zdrav moral i zdrav duševni život članova porodice koji se preslikava i na javni život. Bez ovih odnosa ljudska porodična zajedinica ne bi mogla da postoji, raspala bi se. Svakodnevno bi se povređivao moralni integritet, zdrava osećanja pojedinca, menjao bi se realan pogled na život, poremetio bi se red vrednosti u međuljudskim odnosima, došlo bi do zbunjenosti, zbrkanosti, ništa ne bi bilo na svome mestu, teško bi se snalazili, ne bi znali šta je valjano a šta pogrešno. Naše želje bi bile usmerene na pogrešan izbor subjekta, bili bi napeti, anksiozni, došlo bi do promene nagona, izgubili bi samopouzdanje, javila bi se nova osećanja, nezadovoljstva, ljutnja, agresije, smanjila bi se naša kritičnost, mogućnost za nedopuštenu aktivnost kriminalnog karaktera, prestali bi da poštujemo druge, naši zahtevi bi postali nerealni, usmerili bi se samo na sebe, na svoja osećanja, na zadovoljenje samo svojih nagona, ne bi mogli da procenimo da li su naši postupci dopušteni, tražili bismo samo svoja prava ne poštujući tuđa prava.

Zašto bi se to desilo, zbog čega bi došlo do promena našeg duševnog života? Stalno gledanje rijaliti programa sugerira se gledaocu se baš takvo ponašanje: poremećen bio osećaj granice dana i noći, noć bi pretvorili u dana i obrnuto, ritam obroka ne postoji, jede se bez reda i na ne primeren način, sami, kad nam se prohte i šta nam se prohte, stvorene su navike i sklonosti prema nadražajnim sredstvima, odevanje vrlo oskudno, hod, pokreti, gestikulacije su neverbalni poziv na seks, preglasan govor, vežbe agresivnosti, pežorativno izražavanje, čak vulgarno, javno izražavanje seksualnih želja i praktična seksualna akcija pred prisutnima, čak sa tv kamerama, isključeno potiskivanje nedopuštenih osećanja, "što na umu to na drumu".

Praktično manifestuje se život bez pravila i bez ograničenja. Sve je dopuštano, nema nedopuštenog osećanja i nedopuštenog ponašanja, nema stida i griže savesti. Jednostavno promenio bi nam se super ego/društvena nadgradnja. To više nismo mi, to je nova ličnost kod koje je sve promenjeno i drugačije, kao kod ugradnje pogrešnih delova mehanizma. Oni koji nisu bili u istm okolnostima teško bi se prepoznali i razumeli osobe iz normalne i ove bolesne društvene sredine, među njima ne bi bilo moguće ništa usaglasiti.

Jasno je kao dan da je ovo neprijateljski čin srpskog neprijatelja da se razori zdrava porodična i društvena sredina i izmeni moral i duševni život naših građana.

Zapaža se da je u Srbiji sve više čudovišnih kriminalnih akcija, umorstava među srodnicima, moralnih incesta, silovanja srodnika, rodoskrnavljenja, nastrane seksualnosti, promiskiteta, suptužničkih neverstava, patoloških navika, alkoholnih ili narkotičnih zavisnosti, promena morala bez pravila društvenih normi. Pubertet sa telesnim seksualnim atributima se sve ranije javlja bez psihičke maturacije, sve je više maloletničkih trudnoća.

Nećemo dugo čekati da se pojedinci počnu pojavljivati na javnim mestima u Adamovom i Evinom kostimu. Laž je da je takav život izraz novog modernog života. Naprotiv, radi se o bolesti društva kao rezultat neprijateljske aktivnosti.

Predlažem da se organizuje kampanja zaštite duhovnog života građana Srbije od ovakve moralno i duševno razarajuće javne školske televizijske nastave, da se promoviše zdrav duševni život i jasan porodični i društveni moral.

Inicijator ove aktivnosti bi bila Srpska razvojna akademija RAS, a praktično delovanje SPC, ministarstva prosvete, ministarstva unutrašnjih poslova, republičkog javnog tužioca, javnih elektronskih medija, primerenih predavanja, umetničkih predstava i sva druga moguća dopuštena sredstva i prikladni načini. Mislim da bi trebalo da se pošalje službeni zahtev pomenutim subjektima da preduzmu odgovarajuće aktivnosti u predloženom smislu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane